Sobanın içine sinek ilacı sıkan çocuktır![]()
Biz bitmiş pilleri de atardık. Çok güzel patlarlardı. + bir kere dedemden kalma kara barutu yakma cesaretinde bulunduk çok dehşet patlamış ve biz çok korkmuştuk.
Sobanın içine sinek ilacı sıkan çocuktır![]()
soba gibisi var mı yaa. soba gitti keyif bozuldu. artık sobada ekmek kızartmıyoruz, közde ve külde patates yapamıyoruz, kestane kebap yapamıyoruz, mısır patlatmıyoruz, çay yapamıyoruz. off off
gel kopalım beraber gidelim ağabeyim...benim içinde ekmek kızartıp üstüne yağ sür..çayla götür....:rendeer:
şimdi koca forum da bi bende mi soba var? oo beyler siz yaşıyoruz diye gezmeyin ortalıkta:cherry: en güzeli de evde kullanılmayan eşyaları yakmaktır bence çöp niyetine ne varsa atarım sobaya :santa: kahvaltıya beklerim desem millet kuyruğa girermiş vay gözünü sevdiğim soba ya bak:queen:
onu da az önce yaptım...odunlar çabuk tutuşsun diye....:cherry:Sobanın içine sinek ilacı sıkan çocuktır![]()
fırınlı sobam var abi....yufka ekmeği kevrediyorum...üstüne sana yağı sürüp arasına çökeleği koyorum...offff
fırında patates,soğan közlüyorum....üstünde güğümde su kaynıyor...
hem soba kullanınca tüp masrafı da azalıyor....çay yemek vs hep sobada yapıyoruz....
sen yakın zamanda benden dayak yedinmi??? yada yemek istermisin....:queen:
ne biçim şeyler yapıyorsun öyle..yapan var,yapamayan var....:queen::queen::rendeer::rendeer:
hadi bari bizim yerimize de ye.....barışalım....:rendeer::wiinkk:
[/URL]sen yakın zamanda benden dayak yedinmi??? yada yemek istermisin....:queen:
ne biçim şeyler yapıyorsun öyle..yapan var,yapamayan var....:queen::queen::rendeer::rendeer:
hadi bari bizim yerimize de ye.....barışalım....:rendeer::wiinkk:

Köy evimize babam eski sobalardan aldı.Şu tenekeden olan.Hatta içine fazla kalorili kömür atınca eriyenlerden.İçi tuğla olan sobaların, zamanla tuğlalarına kömürler yapışırdı.
Bu kısımları demir parçası ile temizlenirdi. Bazende o tuğlalar çatlar
ve kırılırdı.
Özellikle yaz mevsimi sonuna doğru ;
tuğlalar yenileri ile değiştirilir, dışı emaye olmayan sobalar ise; gri renkle
boyanırdı.
Bu nedenle olsa gerek ki, önceki kuşakların elleri ; tamirat ve onarıma yeni
nesile göre daha yatkın ve daha yaratıcıdır..
Sonrasında, sobalı kavalar işi biraz daha pratiğe çevirmiştir..
Bir de kuzine sobalar vardı, üst tarafında sulu yemek, kestane, su ısıtma
işlevi mükemmel iken, alt tarafındaki bölümde yapılan böreklerin tadına doyum
olmazdı.. Karadeniz de halen '' kuzine sobalar revaçtadır'' ve kullanılmaktadır..
[url=http://bit.ly/c25MCx][url]http://a1110.hizliresim.com/q/y/7umr.jpg[/url][/URL]
üşümüş civcivlerını ısınsınlar dıye yenı tutuşmakta olan sobanın üzerıne koyup unutan cocuk
sobanın da cayır cayır yanacağı tuttu kardeşim o gün
Valla hacı benımde iiçim hala acıyor belkı üzerınden 30 sene gecti ama cocuk işte ve o soba o kadar hararetli yanmıyordu ne olduysa bırden olmuşhaci sen naptin ya.icim acidi vallaha