Sn.Teknikhocaya bir soru...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belki malumatın vardır!
BMW f 650 CS modelinin kayış değişimi ne kadar tutar?
Yaklaşık bir fiyat verirsen sevinirim?
(Sorum tüm model kullanıcı ve servislerine...)
Teşekkürler.

Diğer topik ne oldu a vagrant.... Aynı konu değilmiydi sadece fiyat girmiş işin içine...

Ben forum da sormak yerine sanayiye gidip kendim araştırmayı Bmw servislerini dolaşmayı tercih ederdim..

Diğer topik ne oldu a vagrant.... Aynı konu değilmiydi sadece fiyat girmiş işin içine...

Haklısın da aklıma geldi.Kullanan kimse yok herhalde kayışlı motosikletleri.Öteki konuyu açtığımda bunu yazacaktım unuttum.Varsa bildiğin birşeyler yaz.Sevinirim.

Ben forum da sormak yerine sanayiye gidip kendim araştırmayı Bmw servislerini dolaşmayı tercih ederdim..

Sanayiye gitmeye fırsat mı var çalışmaktan.Mesai bitince de kimi bulacağım o saatte?Yoksa aklıma gelen bu zaten.Yardımcı olursan sevinirim.Yerime sor.:)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de CS almayı düşünen bii olarak sorayım, bu kayış işine neden bu kadar odaaklandın anlamıyorum. Bunlar yıllardır üretilen, tecrübe edilmiş BMW markalı motorlar.

Dostum @a vagrant;

Şahsıma açtığın topik için teşekkür ederim. Ancak sistemin ne kadar olduğunu bilemiyorum. Adana'da var mı onu bile bilemem. Ama İstanbul'da çok daha fazla bilgi alabileceğine eminim. Üzgünüm fiyat konusunda yardımcı olamıyorum.

Ben de CS almayı düşünen bii olarak sorayım, bu kayış işine neden bu kadar odaaklandın anlamıyorum. Bunlar yıllardır üretilen, tecrübe edilmiş BMW markalı motorlar.

Gayriresmi 91, resmi olarak da 94 den beri otomobil kullanıyorum.Başıma geleni kısaca anlatmak istiyorum.Daha yazın triger kayışını değiştirmek için servise bıraktığım arabam bakımı tamamlandıktan iki hafta sonra triger kayışını kopardı.Tecrübem neticesinde 140 ile giderken kontağı kapatıp gelecek olan zararı azalttım.Sonuç ek bir masraf.Çektiğim çile de yanımda kâr:(.Müsaade et de araştırayım, yazayım biraz.Bu konuyla ilgili başka bir konu daha açtım dün.Birşeyler öğrendim.Herkese teşekkürler.Sen de yardım et beraber araştıralım.Motor gerçekten iyi.Ama kayış iyi birşey olsa tüm motorlar kullanır.Ben bunu görüyorum.Bu yüzden de beğendiğim bir modelin en büyük dezavantajı sayılabilecek bir özelliğini araştırıyorum.

Teşekkürler Teknikhoca.Yine rahatsız edebilirim.Hazırlıklı ol:)

Son düzenleme:
Ben hiç kayışlı motosiklet kullanmadım dolayısıyla bakım vs. konusunda bilgim yok. Sadece F650 CS ten memnun kalacağını tahmin ediyorum...

ayrıca geniş bilgi edinmek istersen aşağıdaki linklere tıkla...

-KAYIŞ BILGILER
-F650CS ILE ILGILI GENEL BILGILERLER

Teşekkürler arkadaşım.Hemen açtım bile.İngilizcem de var.Okuyup önemli yerleri çevirip aktarayım buraya.Belki faydası olur.Bu akşam bakayım şu yazılara.Başak dökümnalar bulursan buradayım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kötü bir tecrübe yaşamışsın. Ben de 25 senedir otomobil kullanıyorum, ne otomobiline asgari özeni gösteren birinden triger kayışı kopardığını duydum ne de benim başıma geldi. Bu olmaz anlamına gelmez tabii. Mekanik neticede.

Kayış iyi olsaydı tüm motsikletler kayış kullanırdı görüşüne katılmıyorum. Eski başlığı da okudum. Yeni dizellerde zincir kullanıldığını söylemişsin Teknikhoca'ya cevaben. otomotivci değilim ama iyi bir fikri, teknolojiyi uygulamak üreticiler açısın dan her zaman mümkün değil. Citroen'in ayarlı süspansiyonlarının iyi bir teknoloji olmadığını söyleyemeyiz ama diğer üreticiler kullanmıyor. Kaldı ki yeni BMW F800de de kayış var. Yani vazgeçilmiş bir fikir değil.

Tabii ki araştırma yapacaksın. Kolay gelsin.

Kötü bir tecrübe yaşamışsın. Ben de 25 senedir otomobil kullanıyorum, ne otomobiline asgari özeni gösteren birinden triger kayışı kopardığını duydum ne de benim başıma geldi. Bu olmaz anlamına gelmez tabii. Mekanik neticede.

Kayış iyi olsaydı tüm motsikletler kayış kullanırdı görüşüne katılmıyorum. Eski başlığı da okudum. Yeni dizellerde zincir kullanıldığını söylemişsin Teknikhoca'ya cevaben. otomotivci değilim ama iyi bir fikri, teknolojiyi uygulamak üreticiler açısın dan her zaman mümkün değil. Citroen'in ayarlı süspansiyonlarının iyi bir teknoloji olmadığını söyleyemeyiz ama diğer üreticiler kullanmıyor. Kaldı ki yeni BMW F800de de kayış var. Yani vazgeçilmiş bir fikir değil.

Tabii ki araştırma yapacaksın. Kolay gelsin.

Arka arkaya yaptırdığım iki bakım asgari itinanın göstergesi olabilir mi acaba?
Ayrıca biz burada acayip icatlardan bahsetmiyoruz.Citroen in yaptığı bu yenilik maalesef bir işe yaramıyor.Biz burada arabaları tartışmayalım da zincirin ve kayışın avantaj ve dezavantajlarını tartışalım.Öztürk_sertaç arkadaşın linklerine bir bak istersen necropolis.Bayağı güzel bir araştırma.Bize kalan ise bunları anadilimize çevirmek.Kolay gelsin şimdiden:)

Ayrıca ben yeni dizel demedim.Yeni araçlarda dedim.Teknikhoca onu yazdı.

Son düzenleme:
Dostum @a vagrant;

Yaşadığın olumsuz tecrübeden dolayı geçmiş olsun.

Konumuz kayış sistemi tercih edilmeli mi? Neden edilmeli, neden edilmemeli?

Aslında sistemin iyi veya kötü oluşuna göre üreticiler bu sistemi tercih etmiyorlar. Elbetteki kayış sisteminin dezavantajları olacaktır. Özellikle racing motorlarında şiddetle zincir tavsiye ediliyor.

Kayışlı sistemin en büyük düşmanlarından birisi ısıdır. Ayrıca, yüksek ve ani güç transferlerinde, örneğin, racing motorının yüksek devirlerdeki kalkışlarında dayanıklı ve esnemeyen bir sistemin olması tercih edilir. Zira kayış ne kadar sert olursa, kaçırma olasılığı artar. Racing motorlarında tercih edildiklerinde, özellikle kalkışlarda yüksek gerilim, ısılarının birden yükselmesine, esnemeye bağlı olarakta gücün asvalta aktarılmasını da geciktirmektedir. Ayrıca, racing motorlarında çok yüksek hızlara yüksek motor devirleri ve kısa diferansiyel oranları ile çıkıldığından, kayışın bu hızlarda ısıyla kopma OLASILIĞI nedeniyle (kopması değil sadece olasılık. Bugün 12.000 devir yapan arabalarda bile aktarmada kayış kullanılıyor) tercih edilmemektedir.

Ancak senin tercih ettiğin markada düşük devirlerde iletilen güç sayesinde ve YÜKSEK HIZDA SEYREDİLMEYECEĞİ düşünülerek üretilen modelin limitler dahilinde zincire oranla daha fazla hizmet edeceği kanısındayım. Dediğim gibi keşke imkanım olsada benimde motoruma kayış sistemi takabilsem. Bugün 1990 model şahini hor kullandığımızda 50.000 de motoru bitirebiliyoruz. Ama bu motordan ben 750.000km'yi görenide gördüm. CVT sistemlerinin de temelinde kayış aktarması olduğunu düşünürsek, gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

Tüm araçlarda kayış sistemi tercih edilmemesi birazda üretim maliyetleriyle alakalıdır. Zincir kayışa göre daha maliyetli bir üretim gerektirir. Bu yüzden kimi markalar, kendi maliyet politikaları nedeniyle parça üretimine gitmektedirler. Ayrıca kullanım amacı ve ortamıda parça tercihinde önemlidir. Fiatın 1.3 TDİ motoru dobloda 70HP, Punto'da 90HP çıkartıyor. şimdi Dobloya 90HP konulması daha iyi denilebilir. Ancak, aracın yük taşıması amacıyla alınacağı varsayılarak, yüklü konumlarda motorun zorlanmaması, tork grafiğinin daha alt devirlerde daha düzgün çizgide seyredebilmesi, uzun ömürlü olabilmesi için 70HP tercih etmiştir. Yine, doblo kayışlı aktarmaya, aynı motoru kullanan palio zincirli aktarmaya sahiptir.

Son düzenleme:
Kayış koparsa yolda kalırsın ama zincire göre daha ucuzdur ve yağlama gibi bir bakım gerektirmez...Değişim ömrü zincire göre uzundur ! Değişim fiyatı ise,ustanın vicdanı !!!

İlgim yok ama şu resme bakarken kafama takıldı.
Sayın Teknik Hocam;
Bakınız:
CS_Aqua_RHS_700p.JPG

Arka kasnak diyeceğim.
Benim motorunki de böyle devasa boyuttaydı.

Nedir Hocam bu olay?

Bir de bu tip bir motor için kullanılan amortisör sistemi iyimidir sizce?

Moderatör (forrap)
 Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
Sebep:  Kişiye özel başlık açılamaz.Benzer topic varken yenisi açılamaz.İkili konuşmalar için topic açılamaz.İkili görüşmelerinizi pm ya da daha farklı (msn vs.) yollardan yapabilirsiniz.Eğer açtığınız başlık bir kişi için değil de herkes içinse bunu düzgün bir şekilde ifade edin.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar