selam
ben çok uzun süredir skype ı kullanıyorum hatta ilk çıktığından beri .skype nedir nasıl çalışır anlatmak istiyorum ama umarım reklam yapıyorsun diye atmazlar beni neyse...
skype bir VoİP yazılımıdır yani ip tabanlı ses iletim yazılımıdır .günümüz telefon santral sistemleride dijital sistem tabanlı olduğundan şu anda bilgisayardan sabit hatları ve cep tyelefonları ile görüşme yapılabiliyor ayrıca skype bir İM(internet messaging) yazılımıdır yani en çok bilinen örneği msn messenger kısaca anlatmak gerekirse diğer skype kullanıcıları ile yazı ve dosya alışverişi yapabiliyorsunuz aynı zamanda ses alışverişide yapılabiliyor
skype ilk çıktığı zaman 6 ülkeyi aramak ücretsizdi tabi biz inanmadık ve adı bende saklı olan bir sitede bir teleon numarası verilmişti aradım ve gerçekten konuştum ama adam direk küfür etmee başladı muhhahhaha
neyse gelelim zurnanın zırt deği yere bedava meselesine skype bedava ancak skype proıgramı kullanan bilgisayrlarla her türlü iletişim şekli bedava diğer sabit hatları ve cep telefonlarını aramak için belirli bir miktar ücret talep ediliyor . bildiğiniz gibi iletişimin kısmende olsa telekomun tekelinden kurulmasından sonra bir sürü ucuz arama seçenekleri ortaya çıktı skype da böyle birşey ..
bir kaç not daha eklemek istiyorum eğere ben mikrofonla hoparlörle telefon görüşmesi yapamıyorum zor geliyor derseniz nokia motorola gibi bir çok tanınmış markanın skype için özel ürettiği telefonlar var usb den bilgisayra bağlanılıyor