sizin gözünüzde tamirciler

arkadaşlar ben merak ediyorum motosikletini servise götüren herkes içinde acaba kandırılırmıyım korkusuylamı gidiyor
veya motosikletinizin kapalı bir bölümde yapılmasından rahatsız oluyormusunuz.Şimdiye kadar kaç usta değiştirdiniz nedenleri
neydi ve ya bunları şıklayım en iyisi.

3-ilk gittiğiniz yerin mekanınamı baktınız yoksa ustanın şeklinemi veya birimi tavsiye etti
4-çin malı servisliği yapan bir ustaya marka motosikletlerinizi götürürmüsünüz.
5-ustanın yaptığı yerden 1 hafta içinde motosikletiniz aynı arzayı verdimi.verdiyse tekrar gittiğinizde sizden para aldımı
6-hiç alakasız parçaları değiştiren oldumu.
7-ben şu an gittiğim ustayı hayatta bırakmam diyeniniz varmı nedeni nedir.
8-gittiğiniz yerde sizin için en önemli şey nedir?

buradan isim vermeden servisler hakkındaki yorumlarınızı yaparsanız herkes hatalarını anlamış olur diye düşünüyorum

Ben adanadaki tüm servisleri tek tek deniyorum ,bi yaptırdığım yerde bi daha yaptırmıyorum,taki tüm servisleri deniyene kadar,ama en gıcık aldığım şey,ustaların artist umursamaz tavırları,yok yani müşteri benmiyim onlarmı anlamıyorum

bugun git yarın gel motorun hazır lafını duymaktan nefret ediyorum:)

ben tavsiyelerle gittim.indirim yada güzellik yapıyor..sonrada versem olur diyor.hakkını yememek lasım ama işini biraz gevşek tutuyo.tek sıkıntım o :(

efendy_iso
haklısın bu gerçekten çok söylenen birşey fakat birde şunu kabullenmek lazım motorcuların büyük çoğunluğu çılgındır ve büyük bir bölümüde dengesizdir gerçekten ben motosiklete binenlerde diğer insanlara göre bir dengesizlik görebiliyorum hepsinde var az ve ya çok durum böyle olunca karşına nasıl biri çıkacağıda belli olmuyo birisi geliyo
usta bende jawa var
tabi der demez yok kardeş jawa yapmıyorum diyorsun (miladı dolmuş biryerini yapsan diğer yeri dağılıyo sonra ustaya suç atılıyo)
o zaman ben sadece soru soracam diyo evet diyorum
180-200 le otobanda giderken motor gaz kesiyo diyo nedersin şimdi sen bu adama gelde uğraş
o yüzden bazıları daha içeri girerken kendini belli ediyo bazılarınıda yanlış canlandırıyosun kafanda ve stres başlıyo böyleleride var tabi başka yokmu buyurun arkadaşlar

Arkadaşlar ben ilk günden beri motorumu aldığım bayiinin tavsiye ettiği servise gidiyorum ve çok memnunum. Şu ana kadar arıza anlamında hiç bir zaman gitmedim. Rutin bakımlar için servis km aralarında gidiyorum ve motoru bırakıp, sağa sola gezmeye çıkıyorum asla başında beklemedim. Karşılıklı güvene dayalı bir ilişkimiz var. Temennim bütün motorcu arkadaşların aynı paylaşımlar içinde güvenecekleri servisi ve ustalarını bulması... Herkese sevgiler...

bugun git yarın gel motorun hazır lafını duymaktan nefret ediyorum
evt öylelerde var ama bazılarıda zevkinemidir nedir motoru indirsen usata acil işim var hemen gidecem diyo her seferinde aynı şey.

walla benim ustam bile yok:) buradaki honda servisine gideceksen ilk bastan telefon ediyosun sana 2 hafta sonrasına yer ayırıyor bizimkisi rezarvazyonlu motoru bırakıyosun 2-3 saat sonra sıra gelirse alıyosun ustayı mustayı gormuyosun.:) bana dertlerimi paylasabileceğim bi usta lazım:)

önceden gidiyordum motosikletim gözümün önünde tamir oluyordu,
eskiden de gidiyordum hondayı ilk aldıgım zamanlarda,
şimdi gitmiyorum ne begendigimden nede işini iyi yaptıgından,
ben kendi motosikletimi kendim tamir ediyorum,
kendim bozuyorum,
kendim garanti veriyorum yani herşey benim elimde, motosiklette benim servise benim.

walla benim ustam bile yok:) buradaki honda servisine gideceksen ilk bastan telefon ediyosun sana 2 hafta sonrasına yer ayırıyor bizimkisi rezarvazyonlu motoru bırakıyosun 2-3 saat sonra sıra gelirse alıyosun ustayı mustayı gormuyosun.:) bana dertlerimi paylasabileceğim bi usta lazım:)

hele bide motosikleti o bayiden almamışsan 1 aya kadar erteliyor
benim başıma geldi servise gittim başka servise adam bana 45 gün sonraya gün verdi bende hadi bana eyvallah dedim daha ugramadım otosever e

Son düzenleme:
ahaha en iyisi seninkiymiş be isim verseler ne olurki ? faydalanırız hiç yokdan mesela ankarada iyi bi usta varmı bildiginiz ?

bence hepsi üç kağıtçı ustanın o anki morali nasılsa öyle davranıyor çok iyi dediğin adam 2 ay sonra deli gibi davranıyo

Öüşteri ve usta bağını iyi tutmak lazım , çok haşır neşir olunca olaylar karışıyor.Herzaman tek üslupla takılmak lazım.

Eğer işinin yapılmasını istiyorsan.

benim konyadaki ustamla aram çok iyiydi.topladığı motor da kolay kolay arıza vermezdi. istanbulda mobiletten anlayan usta bulamadım ama anlasa bile çok uğraştıracak bir sıkıntı olunca

"böyle bin boşver ne gereği var üç kuruşluk motora "tipi muhabbetler duyuyorum hoşuma gitmiyor.:pr:

en iyisi anlayıp kendimiz yapmak ucuz motorlarda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben de servislerden şikayetçiyim adamlar hussarı sadece krank değişimine 200 ytl istiyolar bende 100 ytl ye motoru kendim sıfırladım üstelik 150cc oldu
yarın ilk marşını yapcaz bakalım hayırlısı artıkın servisler avcunu yalasın müşteriyi kapmak için havada kaç takla atarlar bilemem..

müşteriyi kazıklamak müşteriyi kaybetmektir ben kendi arkadaşımın tamirhanesine gitmiyorum kaldıki başka ustalara gitcem..

Amcam motosiklet tamircisi. Aynı zamanda hızar motorları pancar motorları çim biçme motorları vb. Motosikletlerin elektrik tesisatındanda iyi anlıyor. Ben genelde kendisine danışıp yapmam gerekenleri öğreniyorum. Yapabilirsem ne ala yapamazsam kendisine devrediyorum. Tanıdık olunca biraz geç bakıyor ama sağlam yapıyor. Şimdiye kadar yaptığı bir yerden bir daha arıza verdiğini görmedim. Sadece benim motorumda değil, müşterisinin motorundada aynı. Eğer yaptığı yerden arıza verirse tekrar para talep etmez. Belirli motorlara bakmıyor. Bir motorumun arızası olmuştu, yanına götürdüğümde ben bakmam buna dedi. :) Sorununu çözemedim bende mecbur güvene bileceğim başka bir ustanın yanına gittim. Kısaca ben ustamdan memnunum. :) Ayrıca motoru ustaya götürmekten yanayım. İster çin malına baksın ister japon. İşinin ehli ise sorun olacağını sanmıyom.

ben de servislerden şikayetçiyim adamlar hussarı sadece krank değişimine 200 ytl istiyolar bende 100 ytl ye motoru kendim sıfırladım üstelik 150cc oldu
yarın ilk marşını yapcaz bakalım hayırlısı artıkın servisler avcunu yalasın müşteriyi kapmak için havada kaç takla atarlar bilemem..

müşteriyi kazıklamak müşteriyi kaybetmektir ben kendi arkadaşımın tamirhanesine gitmiyorum kaldıki başka ustalara gitcem..

hadi hayırlı olsun sevindim yapmana:)

GKN

servise giderim, kendi işimi kendim yaparım
ustaya soru sorarım, cvpp vermeyiince fırça atarım
anahtarları kapbedince o fırça atar
6 dan soora soğuk saati gelir
öle geçinir gideriz:cherry:

kendi işini kendin yap demişler:)

asm

Bir ustaya giderken bir tanıdık aracılığı ile gitmeye çalışıyorum. (soruşturarak)

Tanımadığım bir yere gidersem kendimi pek rahat hissetmiyorum açıkçası

Yeri geldi param çıkışmadı. Ustam "sonra verirsin, mühim değil" dedi

Yeri geldi gene param çıkışmadı bu sefer başka birine ben "sonra veririm" dedim ve sürekli gittiğim bir yerden " ben paramı bilirim,kusura bakma nereden bulursan bul getir" gibi öküzce bir laf işittim. (bu para çıkışmama olayı sanayide bir işiniz olduğunda cebinizdekinin yeteceği sanıpta yetmediği anlarda olur. Ama siz siz olun aklınızdaki rakamdan daha fazlasını düşünerek hazırlıklı gidin. )

2 sitede yöneticiyim ve ben bu öküz heriften bu tavrı görmese idim yöneticisi olduğum sitede bana "rot-balans işi yapan nere var" diyenlere bu adamı gösterecektim.

Oysaki hiç tanımadığım bir yerde benim arabamın aküsünün artık bitik duruma geldiğini ve değiştirmenin isabetli olacağını söyleyerek aracımın aküsünü(o anda o aküyü alacak param olmamasına rağmen) değiştirmiştir ve ben çoğu arkadaşımı o ustama yönlendiririm.

"Herşey para demek değil" kavramını iyi idrak etmiş kişilere gitmek lazım.

Not: Yahu bu para çıkışma işine bakıpta " birader sende hiç mi para almazsın yanına" demeyin. Benim sanayi işlerim kadınların alışveriş işleri gibidir. Gördüğünü alır hesabı. Sanayiye "birşey danışmaya gidiyorum" diye çıkarım.Sonra kesin para sıkışır bir yerlere. :)

Şimdikileri; usta tabir edilen bisiklet tamircileri diye düşünüyorum...
motorbike.gif

Asıl usta nasıl olunur? diyorsanız ise...Yarın bir başlık açacam..

Bakın motosiklet ustası nasıl olmalı...:wiinkk:

Dipnot: Arızalı bir motosikleti para..Sahibinide yolunacak kaz niyetinde değil
makinayı yaralı bir kuş, sahibinide yolunu kaybetmiş bir ceylan gibi görmeli.. Tabi avcı değilse...:p

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar