Sizin Favori Zammınız

recruit hocam güzel tespitler, elinize sağlıl.
sıcak para ve nakit trafiği sonuçta balon gibi şişmiş bir ekonomi. Gün gelecek patlayacak ne kadar böyle sürebilir. Ayrıca ufak bir ekleme ;

"Her Halk hakettiği şekilde yönetilir"

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları halk değildir, Millet'tir. Halk küçük topluluklar anlamına gelir. (kişi ile bir problemim yok, sadece bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.) Allah sonumuzu hayrede...

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları halk değildir, Millet'tir. Halk küçük topluluklar anlamına gelir. (kişi ile bir problemim yok, sadece bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.) Allah sonumuzu hayrede...

Helal, ayrıntıya takılmışsın ama düzeltme oldu doğrudur. O kısımla ilgili bi takıntım yoktu zaten de genel olarak kelimenin anlamını vurgulamaktı amacım. Sağolasın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
alp
sanırım benim gibi çalışan milyonlar için parlak önerilerin var ?
yoksa laf olsun diye yazı mı yazılır ?
ben ağlamadım paylaştım.
bunu da idrak edemediysen ne diyeyim ?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
iş bırakmak da öyle kolay değil, yeni iş bulmak zor, işsizlik diz boyu memlekette.
başa gelen çekilir misali çekeceksin recruit kardeşim.
bir taraftan da karnına sıcak lokma girip başını sokacak yer bulabilen adam haline şükretmeli. lükse alıştırdık kendimizi ihtiyaçmış gibi, maaşından daha pahalı cep telefonu alan insanlar görüyorum.

iş bırakmak da öyle kolay değil, yeni iş bulmak zor, işsizlik diz boyu memlekette.
başa gelen çekilir misali çekeceksin recruit kardeşim.
bir taraftan da karnına sıcak lokma girip başını sokacak yer bulabilen adam haline şükretmeli. lükse alıştırdık kendimizi ihtiyaçmış gibi, maaşından daha pahalı cep telefonu alan insanlar görüyorum.

öff be taygırcan amma acıklı yaptın durumu görende seni aç geziyo sanıcak halbuki mangır gani zevk için motor parçalıyosun:p

GKN

bundna soora okumadan yazmicam topiclere,
artık başlıktan çıkıp öle hadiseler gerçekleşiyorki, tutturamıyorum:)
eskiden son 1-2 msjı okuyup kesin tuttururdum:p

konuyla ilgli deil de daha çok başlıkla ilgili bi cvp yazmak istedim
benim favori zam ım LPG den yana
benzin uçtu, dolar düştü ekmek 40ykr oldu falan bi yana
lpg ye yapılan zam dokundu bana,
mesela benzin, 3.10 burdaki benzincide ama adamlar bi 2.90 yapıyo bi bakıyosun 3..
sürekli değişken olduğu için alıştıra alıştıra öpüyolar gibi bişi, e benim de pek canım yanmıyor:)
ama lpg ye yapılan son zam 1.43 ten 1.77 oranında oldu, hatta geçen hafta adapazarı tarafında 1.84 e satan yer gördüm..
hee bu arada arabam tüplü, şindi bide motüre tüp kavgası yapmayalım:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul’da 2007 yılında perakende fiyatlar %12,46, toptan fiyatlar ise %7,25 arttı. 1995 bazlı geçinme endeksine göre, Aralık ayı artışları ise perakende fiyatlarda %0,95 olurken, 1963 bazlı Toptan Eşya Fiyatları Endeksi’nde %0,12 gerileme yaşandı. (A.A.)

bunun üstüne yazaılacak birşey yok.
GKN konu zaten başlık... onun dışındakiler kişisel heyezanlar...
Rene konu yönetim şekli değil. topluma giydirilmeye çalışılan yaşam şekli.
Tiger
o konuda kesinlikle katılıyorum. ayak yorgan misali. zaten %500 zam alsaydım da şu nokianın en son model cep telefonunu alsaydım diye bir isteğim yok. Madem sabahtan akşama kadar çalışıyorum. en azından bunun karşılığı olsun bir nebzede olsa insan olduğumu hissedeyim.
ben konuyu baştan sona tekrar okuduğumda ya ben aydan gelmişim ya da bazılarımız ayda yaşıyor. en mantıklısı hayat yükünü yüklenmemişler henüz.
ne bileyim dert oldu yazdım bu kadar probşem olacağını bilseydim yazmazdım. o kadar abuk subuk yaklaşımlar çıktı ki....
kimi deli diyor kimi posta koyuyor ağlama diyen bile çıktı .....
üzüldüm valla ne diyeyim ....

Yoksuldan alıp fakire vermenin kötü olduğunu mu ima ediyorsun yoksa,
çok ayıp. Kazandığım öğretmen maaşı ile pek çok tüccardan daha fazla
vergilendiriliyorum, üretenlerden alınan onca vergi kime gidiyor?
Hükümetler sistemin korunması için çalışırlar, e sistem kapitalizm
olduğuna göre hizmet edilenler de kapitalistler olmuyor mu, demekki
vergimizin gittiği adres belli.

Motosikleti
öff be taygırcan amma acıklı yaptın durumu görende seni aç geziyo sanıcak halbuki mangır gani zevk için motor parçalıyosun:p

örnekte görüldüğü gibi zenginin malı züürtün klavyesini yoruyor :p

altımda hyosung var cebimdeki telefon 50 lira etmez. 200 liralık mobilete binip 500 liralık telefon kullananlar var memlekette, tercih meselesi tabi. ben önem verdiğim şeylere harcama yaparım.

işten artmaz dişten artar, sıtkı sadakatle çalışmalı insan bildiği şeye danışmalı demek ki yolumuz doğru bir yoldur, açık göz ol sen de keseni doldur :queen:

örnekte görüldüğü gibi zenginin malı züürtün klavyesini yoruyor :p

altımda hyosung var cebimdeki telefon 50 lira etmez. 200 liralık mobilete binip 500 liralık telefon kullananlar var memlekette, tercih meselesi tabi. ben önem verdiğim şeylere harcama yaparım.

işten artmaz dişten artar, sıtkı sadakatle çalışmalı insan bildiği şeye danışmalı demek ki yolumuz doğru bir yoldur, açık göz ol sen de keseni doldur :queen:

abicim ben senin imzana bakarak yola çıktım. hatta taygırcan şu sıralar bende iyice züğürt kaldım yav bana bi kaç milyarcık borç versen kefil istersen mete han amcama sölerim o bana kefil olur:mrgreen::mrgreen:

Motosikleti
metenin adıyla gelenden üste para alıyorum
meteye söyle bana olan 1000 lira borcunu sana versin

Motosikleti
hep ifade almaya gelir, ifade verip çıkar huzurumuzdan

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul’da 2007 yılında perakende fiyatlar %12,46, toptan fiyatlar ise %7,25 arttı. 1995 bazlı geçinme endeksine göre, Aralık ayı artışları ise perakende fiyatlarda %0,95 olurken, 1963 bazlı Toptan Eşya Fiyatları Endeksi’nde %0,12 gerileme yaşandı. (A.A.)

bunun üstüne yazaılacak birşey yok.
GKN konu zaten başlık... onun dışındakiler kişisel heyezanlar...
Rene konu yönetim şekli değil. topluma giydirilmeye çalışılan yaşam şekli.
Tiger
o konuda kesinlikle katılıyorum. ayak yorgan misali. zaten %500 zam alsaydım da şu nokianın en son model cep telefonunu alsaydım diye bir isteğim yok. Madem sabahtan akşama kadar çalışıyorum. en azından bunun karşılığı olsun bir nebzede olsa insan olduğumu hissedeyim.
ben konuyu baştan sona tekrar okuduğumda ya ben aydan gelmişim ya da bazılarımız ayda yaşıyor. en mantıklısı hayat yükünü yüklenmemişler henüz.
ne bileyim dert oldu yazdım bu kadar probşem olacağını bilseydim yazmazdım. o kadar abuk subuk yaklaşımlar çıktı ki....
kimi deli diyor kimi posta koyuyor ağlama diyen bile çıktı .....
üzüldüm valla ne diyeyim ....

Hocam bu ikisini birbirinden tamamen ayırmanız olanaksız, benim göndermem orda yönetim şeklinde değil hükümeteydi yanlış anlamışsınız. Zamlardan bahsederken bunun nedeni ve kaynağı olan iidareye de bir gönderme yapmak istemiştim olay buydu.
Yani kalkıp benim favori zammım benzineydi, nede güzel oldu cepten 4782347 kuruş daha fazla ödeyeceğim tey tey tey diyerek geçiştirmelimiydim. demokrasiyle yönetiliyoruz ya onu diyorum. Konuya cuk oturdu zaten de. Bir veryansındır gidiyor sizde çözemedim. eleştiriye açık bir konu açıyorsunuz ancak yorumları görmezden geliyorsunuz sonra da, yorumların bir yerlerinden tanıdık bir şeyler cıkarıp evet burdan devam edeyim konu büyüsün ve mesaj oluşsun olayı değil de, kişisel zam hezeyanımı dile getireyim öyle aksın olay diyorsunuz, abuklaşmasın, bulanmasın diyorsunuz :silent:, öyle olsun ne diyeyim. Keşke ilk mesajı da atmasaymışım dedim şimdi içimden. Ahengi bölmeseymişim sizin.
Neyse. Bunu da yazmayacaktım da, konu zamlar ken hükümeti eleştirmeyi yönetim şekli değil olay diyerek basite indirgemeniz, sallamanız gerdi beni o yüzden yazdım. Başka da bişi değil yani. iyi kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar