Sizin Favori Zammınız

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yeni bir yılda yeni zamlarla hepinize merhaba diyorum arkadaşlar.
vatana millete hayırlı olması dileği ile.
İlk önce şunu belirteyim memleketimizde zam yapılması yeni karşılaştığımız bir olgu değil . Rahatsızlık yaratan konu " istikrar" şemsiyesi altında bu kadar dolaylı ya da dolaysız zammın yapılmasına karşılık çalışan ücretlerinde aynı oranda artışa gidilmemiş olması. Bizim yeni yıl zammımız %3 totalde 30 ytl ye bile denk gelmiyor. Buna karşılık %15 elektirik zammı (elektiriğe zam herşeye zam demektir), %7,2 doğalgaz zammı vs....
Değerli merkez bankamız her sene başı niye bilemem %4 enflasyon hedefini tutturamayacağını bile bile açıklıyor yıl sonunda %7,8-%8,8 aralığında AÇIKLANAN enflasyon oranının aslında gündelik hayatımızda bizi çok daha fazla etkilediğine acı bir şekilde şahit oluyoruz.
Biz ekmek derdinde iken gereksiz dini ve siyasi polemiklerle gündemin meşgul edilmesini bir yana bırakarak bu seneki favori zammımı açıklıyorum.

SEVGİLİ İŞVERENİM
Geçen sene yüksek ihtimal net kar oranı %40 ın üzerinde artmasına rağmen bana %3 zammı layık gören işverenime bende öteki dünyada sıcak bir köşe dilerim.

malesef bizim ülkemizde böyle, birde asgari ücret çok diyen işverenler var onlara ne demeli acaba :pr:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
geçmiş olsun ama
kazandığı halde sana zam yapmayan işvereninin suçunu hükümete yıkman yanlış.

ewt hayat çok acımasız hele de Türkiyede. malesef benimde işverenim bana sadece %5 lik bi artış yaptı:pale:

Merhaba.....
Kimseye kasıtlı bir sözüm yok onu belirteyim..

Bir ülkede tüketim çılgınlığı varsa malesef o ülkede istikrar olmaz..
İstikrar olabilmesi için tüketim değil üretim gerekir..

.

Gösteriş ve tüketim çılgınlığı bu güzelim ülkemin enbüyük kamburlarından
biridir..
Cebinizdeki telefonun markası fiyatı ne?...Diye sorarlar adama..
.
Dipnot: Alıntı yaparak polemik yaratılmaması rica edilir..
Siyasi konuların platformu burası değil..

millet şamaroğlana döndü zaten ona zam buna zam Allah sonumuzu hayır etsin...

Forumdan Uzaklaştırıldı
tiger haklısın hükümet ile konunun çok alakası yok
zamlardan dolayı Mt yönetimini kınıyorum. bunun öteki dünyasıda var prometheus efendi, sizinlede görüşeceğiz eyong bey hele Skullhunter senin yatacak yerin yok.

Bu arada belki de içinde duyduğumda kanımı donduran bir kdv artışı Engelli araçlarının (tekerlekli sandalye vs.) kdv oranı % 1 den & 18 e yükseltilmiş. Herhal de bunların yağlı yağlı odunlar olarak döneceğini tahmin etmiyorlar.
Allah ıslah etsin ....

zamlardan dolayı Mt yönetimini kınıyorum. bunun öteki dünyasıda var prometheus efendi, sizinlede görüşeceğiz eyong bey hele Skullhunter senin yatacak yerin yok.

Bu arada belki de içinde duyduğumda kanımı donduran bir kdv artışı Engelli araçlarının (tekerlekli sandalye vs.) kdv oranı % 1 den & 18 e yükseltilmiş. Herhal de bunların yağlı yağlı odunlar olarak döneceğini tahmin etmiyorlar.
Allah ıslah etsin ....

şu ilk paragrafı biraz açıklayabilirmisin:silent:

Senin de bu sitede yerin yok naşşşşşşşşşşşşşşşşşşş hadiiiiiiiiiiiiiiii :queen:

Alla alla yaaaaa bütün deliler bizi buluyooo :queen::queen::queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
deli görmek istersen bir aynaya bak alası var orada anladığım kadarı ile
sen kimsin beni buradan kovuyorsun . gülücük koymakla çok mu şirin olduğunu sanıyorsun.
le hawle bütün arızalar da beni buluyor....
senin neyine cevap yazıyorum anlamadım seni kaale alıp cevap yazdığım için kendimi de kınıyorum....

Babaçi
arkadaş hükümetin zamlar ile alakası olmadığı belirtmiş. Onların yoksa Mt yönetimi karar veriyor bu zamlara demek ki onlara sitemimi dile getirdim.

Son düzenleme:
deli görmek istersen bir aynaya bak alası var orada anladığım kadarı ile
sen kimsin beni buradan kovuyorsun . gülücük koymakla çok mu şirin olduğunu sanıyorsun.
le hawle bütün arızalar da beni buluyor....
senin neyine cevap yazıyorum anlamadım seni kaale alıp cevap yazdığım için kendimi de kınıyorum....

Babaçi
arkadaş hükümetin zamlar ile alakası olmadığı belirtmiş. Onların yoksa Mt yönetimi karar veriyor bu zamlara demek ki onlara sitemimi dile getirdim.

laf olsun diye yazmadım ben onları. hayat günlük güneşlik değil. ben kendi hayatımın edinimleri ile konunun bu tarafına parmak attım. burası da konu dışı...
yeri ya da konusu değilse mod lardan birisi çıkar kapatır, kilitler siler neyse...
konunun tek politik yanı benim kredi kartı ödemelerimle gelirlerim arasındaki bütçe dengesiliği...

problem yaratmak mı istiyosun. burası yeri deil. istediğin yerde istediğin zman ama burda deil...

Forumdan Uzaklaştırıldı
sato8
bir polat alemdar eksikti o da tam oldu
bro. sen kurtlar vadisini seyretmeye devam et ....
var mı başka canı sıkılan ?

ya üf yine tartışmalar başlamış

prometheus abicim gel şu konuyu kitle yaw........

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
recruit ironi yapmış yanlış anlamışsınız arkadaşlar.

bak kardeşim, zammı yapan patronsa verdiği az zam yüzünden başkaları suçlanmaz.
hükümetin zammını eleştirmek istersen sana söyleyeyim 90 lı yılları yaşamış biri olarak bunlar bana hafif geliyor. sen o zamanlarda başka bir ülkede yaşıyorsan ekonomik anlamda kötünün iyisi ne manaya gelir bilemezsin, veya yaşadın da yaşamamış gibi yapıyorsun.
biz kazığın büyüğüne alışmışız ufağı dokunmuyor, buna da şükür diyoruz. merak etme bu zam yapılan kalemlerde birdaha uzun süre zam olmaz.
hepimiz istiyoruz ferah bir ekonomiyi ama olmuyor oturduğumuz yerden.

Doğru ya ben de onu diycektim. Eskiden yıllık enflasyon %60-70'ten aşağı inmezdi. Şu neredeyse artık yılda bir, altı ayda bir yapılan zamlar, eskiden günlük yapılırdı. Ve yine memura %60-70 enflasyona rağmen %5-10 gibi komik zamlar verilirdi. Şu anki durum bence eskiye göre çok çok iyi. Bu yeterli değil elbette. Ama en azından bişeylerin düzelme yolunda olduğunu, ekonomik iyileşme sürecinin başladığını göstermekte. Kimsenin elinde de sihirli değnek yok ki bir anda düzelsin herşey.

Eskiden yaşananlar karşısında sesini bile çıkarmayan insanların, şimdi durumdan şikayet edince, kendi mantıklı düşünme yetilerini kimi takıntı ve önyargılarıyla yok etmiş oldukları sonucu çıkıyor.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Tiger
valla çölde su bulmuş gibi sevindim ne diyeyim
zaten benim asıl eleştirdiğim hükümetin elktiriğe ya da doğalgaza ya da diğerlerine yaptığı zam değil. o ayrı bir mesele. asıl eleştirdiğim çalışanlar için yaptıkları gösterge niteliğindeki memur zamlarını düşük tutmaları. kümesteki kazlar da yakında tüy kalmayacak.
zaten zor bir yıl yaşadık 2008 daha da zor olacak.
sato
bayanla da bağyanla da nasıl konuşulması gerektiğini biliyorum merak etme önce o bağyan nasıl konuşulması gerektiğini öğrensin sonra bakarız. hangimiz daha artis bilmiyorum "mahallenin delikanlısı" edalarını bırak. kimsenin korunmaya ihtiyacı yok. cevabı olan medeni bir şekilde verir. senin gibi değil yani ....

Motosikleti
Forza250-cygnusL
yeni bir yılda yeni zamlarla hepinize merhaba diyorum arkadaşlar.
vatana millete hayırlı olması dileği ile.
İlk önce şunu belirteyim memleketimizde zam yapılması yeni karşılaştığımız bir olgu değil . Rahatsızlık yaratan konu " istikrar" şemsiyesi altında bu kadar dolaylı ya da dolaysız zammın yapılmasına karşılık çalışan ücretlerinde aynı oranda artışa gidilmemiş olması. Bizim yeni yıl zammımız %3 totalde 30 ytl ye bile denk gelmiyor. Buna karşılık %15 elektirik zammı (elektiriğe zam herşeye zam demektir), %7,2 doğalgaz zammı vs....
Değerli merkez bankamız her sene başı niye bilemem %4 enflasyon hedefini tutturamayacağını bile bile açıklıyor yıl sonunda %7,8-%8,8 aralığında AÇIKLANAN enflasyon oranının aslında gündelik hayatımızda bizi çok daha fazla etkilediğine acı bir şekilde şahit oluyoruz.
Biz ekmek derdinde iken gereksiz dini ve siyasi polemiklerle gündemin meşgul edilmesini bir yana bırakarak bu seneki favori zammımı açıklıyorum.

SEVGİLİ İŞVERENİM
Geçen sene yüksek ihtimal net kar oranı %40 ın üzerinde artmasına rağmen bana %3 zammı layık gören işverenime bende öteki dünyada sıcak bir köşe dilerim.

Bırak o zaman işi.... Patronun dan madem şikayetçisin..... Burda neden ağlıyorsun?..... Ağlama duvarımı....:farao::farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar