Sizce Piyasada ki en iyi çinli croos hangisi?Yardım Lütfen!

Arkadaslar aslında cinli chooper almayı düsünüyordum ki hala düsünüyorum ama o kadar param olmazsa onun yerine de cross alırım diyorum.Ama akradaslar piyasada ki en iyi cinli cross un hangisi oldugunu bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Tesekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen istersen önce aklındaki max fiyatı yaz. Ona göre öneride bulunulur.
2.5-3 civarı mı ? Eğer böyle ise Honda XL200 alabilirsin bu fiyata ikinci el. Gayet de güzel bir motor.

Sen istersen önce aklındaki max fiyatı yaz. Ona göre öneride bulunulur.
2.5-3 civarı mı ? Eğer böyle ise Honda XL200 alabilirsin bu fiyata ikinci el. Gayet de güzel bir motor.

ewt hocam max 3 000 ytl tesekkür önerin icin degerlendirecegim.

Regal Raptor bence durusuyle sekliyle diger cinlilerden ayriliyo. Bi bak derim ikinci elini denk getirebilirsin...

wallaa bilemem orasını :) RMZ güzel bi motor :) Sen de ÇiN li sorduğun için RMZ dedim :)

sen en iyi çinli croos hangisi diye soruyosun bende sana ramzey diyorum diğerlerinde iyidir burada diğerleri derken japonları kastedmiyorum ok...

Bence zealsun ramzeyden ve diğer çin malı motosikletlerden daha iyi
forumda okuduğum zealsun marka cross motoru için kullanıcısının yazdıklarını okumuştum ve beni etkilemişti.Yazı aynen şöyle:
Toplam km : 33,000

Bu güne kadar çıkan sorunlar :
Akü bitti ( montaj hatası sebebiyle garantiden değiştirildi )
21.000 de arka bilye dağıttı anında serviste değişti : 10 ytl
bi setten atlarken kuyruğu taktım bi yere kırıldı : 1 haftada değişti 18 ytl

Buji: toplam 3ncü bujim pas içinde 12.000 km dir inatla çalışıo bende inatla değiştirmiyorum
Ön fren balatası : orijinal
Arka fren balatası : orijinal
Debriyaj balatası : orijinal
Ön dişli : orijinal
Arka dişli : orijinal
Zincir : 22,000 de değişti
Ön Lastik : orijinal
Arka Lastik : 20,000 de değişti
Bu güne kadar vibrasyondan düşen vida : yok
Bu güne kadar vibrasyondan kırılan aksam : yanda küçük bir kapakçık kırıldı vidasını takarken lastik contayı takmamışım

Geçirdiği kazalar ve çıkan masraflar

Çok düşürdüm kaldırdım çok çarptım sağa sola ama tek masraflı kazam en son 4 takla attığım kaza idi. çok masraf çıkardı belimi büktü. aynası kırıldı abi tam 10 ytl ye patladı feleğimi şaşırdım

ha bi de arkada 37 lik shad patladı ama o zealsun değildi ondan oldu orijinali olsa kesin patlamazdı hehe

Benzin tüketimi : benim kullanımımla ( bağırta bağırta ) 2,5-2,8lt/100 km
Çalıştırma : temizle üstünden buzları bas marşa çalışsın. jiklesinin yerini unuttum ( rölantisi de stop etti edecek kadar düşüktür bu arada )

Dayanıklılık testleri :

Caddebostan sahilde 90 derecelik stoppieler ( profesyonel kros yarışçısı tarafından yapıldı ben beceremiyorum ) : sorunsuz başardı

Merdiven inme - çıkma : caddebostan sahile inen merdivenler çat çut inio çıkıo kereta

Rampa atlama : Ayazağa eğitim pistindeki rampadan ( 2,5-3 m ) düz zemine atlandı ( bende atladım da profesyonel kros yarışçısı da atladı o daha yüksek ve uzun atladı ) herhangi bir kırılma dökülme çatlama görülmedi

Enduro testi : Şakir Şenkalaycı tarafından pilyon olarak bende arkasında iken minik bir testten geçti oha falan oldum. Makineyi götüren motoru değil sürücüsüymüş düza gitmeyi beceremediğim çamurda nerdeyse yere paralel girdik virajlara allah tekrarından saklasın
direk kulanıcısının yazısı bu karar sana kalmış

hocam yorumun icin tesekkür ederim.:cat:aslında ilk tercihim zongshen(zealsunla aynı firmadan cıkma zaten bilgidiginiz gibi) sonra zealsun en son tercihim ramzey ama 2.el fln 3 000 ytl ye honda weya hysoung bulabilrsem onlarda olablir.:wiinkk:

bende var zongshen... Cok memnunum.. Cinlilerin crosslarında ki ilk titreşim onleyici vibrasyon sistemi benım motorda var... Diğer cinlilerin hiç birinde yok.. Ama malesef her zongshen de de yok alırken incelemen lazım... Ramzeyler nasıl bilmiyorum ama biraz fiyat olarak fazla.. Zealsunla Zongshen parçalar gorunus her sey aynı Bi tek renk farklı ama zealsun daha ucuz nedendir bilmiyorum.. Kalite farkı var sanırım biraz daha..

Arkadaşlarda Sky go var Yukı var.. Hepsi alıgına bin pişman ama ben 1 senede 7000 km gordum kazasız belasız sorunsuz bi şekilde... Cok memnunum...

MAli durum yüzünden alabileceğin markaları arkadaşlar söylemiş.Ama piyasadaki en iyi çinli cross veya süpermoto aşağıdaki linkde verilmiş.Bi bak istersen.
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/29477-salcano-supermoto-sm-250-a.html

en iyisi olduguna nasıl karar verdin arkadasım.. Gücü gorunusu büyük olması bi motorun iyi olduguna karar verdirmez... Yedek parçası parça sorunları kullanımı güveni bi motoru motor yapan unsurlardır...

ben kanuni nin (enduro200)üstüne bindim gerçek ten dizayn gorünüş ses güzel ama perfonmans ve kalite hakkında bişey diyemem..

zongsheng'in titreşim önleyicisi her modelde yok, alırken sadece zongsheng diye almak yetmeyebilir, benim kullandığımda titreşim önleyici (blanstör) var ciddi faydasını görüyorsun, Asya'nında tipi güzel fakat titreşim var, Mondial krosslarda cıvatalar çabuk paslanıyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar