Salcano süpermoto SM 250

Arkadaşlar bugün vebde yeni gördüm,motor hacmi ve gücü tatminkar gibi.
Eğer verilen bilgiler doğruysa sınıfında (çinlilerin içinde)rakibi yok.
Ayrıntılı bilgi sahibi olan varmı,fuarda sergileniyormu,binen alan varmı?
Gerçi fiyatı yüksek gibi,acaba kaliteside yüksekmi ne dersiniz?

http://www.salcano.com.tr/motor_main/250.html

SM 250

Motor Kapasitesi : 249 cc
Araç Boyu : 2100 mm
Araç Genişliği : 830 mm
Araç Yüksekliği : 1200 mm
Araç Net Ağırlığı :128 kg
Max. Güç :24.1 Hp
Motor Tipi : Tek Silindir, Su Soğutmalı, 4 Zamanlı
Çalıştırma : Elektrik ve Ayaktan Marşlı
Ateşleme : Elektronik C.D.I.
Yakıt Deposu : 8±0.2 Litre
Akü :12V-7AH
Fren : Ön: Disk Arka: Disk
Ön Lastik : 90/90-21
Arka Lastik :110/80-18

Fiyatı: 6,800 .00 YTL

(KDV ve ÖTV dahil)

ben yakindan bakmistim fuarda
gercektende kaliteli duruodu
fiyatida kaliteli oldugu izlenimi verio..
kadrani fln klasik supermoto kadrani
xt gibi..

Salcanoya o parayı vermem ne kadar kaliteli olsada görünümü o motoru alıpta ne kadar kaliteli olduğunuda test etmek istemem çünkü göztepedeki salcano servisine bir iki kere uğradım motorların hali içler acısı bazıları kullanım hatası ama çoğu fabrikasyon hatası.Bende kymco stryker 150 vardı sattım ama çok memnundum motordan satarken üzülmüştüm ama gerçekten istediğim motoru aldım diye geçti üzüntüm.İkinci el bir Kymco Stryker ı şiddetle tavsiye ederim Supermoto değil ama olsun kaliteli ve parça fiyatlarıda çok uygun.

Salcanoya o parayı vermem ne kadar kaliteli olsada görünümü o motoru alıpta ne kadar kaliteli olduğunuda test etmek istemem çünkü göztepedeki salcano servisine bir iki kere uğradım motorların hali içler acısı bazıları kullanım hatası ama çoğu fabrikasyon hatası.Bende kymco stryker 150 vardı sattım ama çok memnundum motordan satarken üzülmüştüm ama gerçekten istediğim motoru aldım diye geçti üzüntüm.İkinci el bir Kymco Stryker ı şiddetle tavsiye ederim Supermoto değil ama olsun kaliteli ve parça fiyatlarıda çok uygun.

Artık bu motoru getirmiyorlar ve asıl mesele gerçekten 250 cc olan makina olmaması olanlarıda 20 hp nin altında kalması.
Üstelik sizin önerdiğiniz motorun ikinci eli neredeyse japon fiyatına.:wiinkk:

Çinlilerde yavaş yavaş böyle modelleri görmeye başladık.Geçenlerde de 250 cc cbf tarzı naked bir çinli motor görmüştüm.

Honda xl lerde aynı fiyata kymco ile ancak kilometre 20000 ve 40000 arası en azında en fazla 9000 kilometrede kymcolar aynı fiyat.Bence kymco da kalite olarak japonlarla gayet kafa kafaya her modeli olmasada bazıları, illaki güç performans vs... japonlar iyidir ancak japon takıntım pek olmadığı için tasarım sağlamlık,kalite,güç(Her ne kadar göreceli olsada) çinli markalar haricinde başka markalarda varsa tayvan,hint veya uganda fark etmez.İyi motor yaptıktan sonra japon, kore bana fark etmez...

150 lilik çinlinin ne hayrını gördükte 250 iğin görücez paranıza yazık ark lar gıt 50 binde japon al bundan ıyıdıır

150 lilik çinlinin ne hayrını gördükte 250 iğin görücez paranıza yazık ark lar gıt 50 binde japon al bundan ıyıdıır

:cherry: :cherry: :queen: :queen: :p ilahi işde herkesin farklı yorumu oluyor.
Görüntü olarak kaliteli duruyor fakat fiyat çok pahalı gibi:silent: Tam markalaşmamış bir motor firmasına bu kadar para vermek bilmem nekadar doğru:silent:

Fuarda inceledim,stand yetkilisi TAİWAN malı kesinlikle ÇİN deil dedi,hoşuma gitmedi deil ama rakam duyunca dudaklarım uçuklayacaktı hemen uzaklaşmak ihtiyacı hissettim 6800 YTL yi duyunca,şaşırmış bunlar şaşırmış

çine bulaşmayalım japondan şaşmayalım (alıntıdır) şiddetle öneririm

Tam başlık açacaktım bu model için arattırdığımda açılmış olduğunu gördüm.Bu motosikleti gören tamirci bir arkadaş;resimle,fuarda gördüğü arasında,egzost ve bazı detaylarda farklılık olduğunu belirtti.Ayrıca salcano'nun bu modelde honda nx250 dominatör motoru kullandığını ileri sürüyor(nx250'yi teknik yönden fazla bilmiyorum).

Bana göre bu modellerle birlikte,250cc sınıfında gerçek enduro modellerinde üretilmesi veya getirilmesi müthiş olurdu.Uygun fiyattan,hatırı sayılır bir kullanıcı tarafından tercih edilirdi.

Motoru fuarda gördüm inceledim güzel bir motora benziyor. Görüntü iyi :cat: Üzerine oturdum garip birşey yok keyifli bir motor hissi verdi :cat: Su soğutmalı :cat: Çinli değil belli. :cat: Göstergeler digital bana Yamahanin 125 lik supermotosunu hatirlatti ama bu 250 lik ve birazcik daha kalıplı

Tok bir sesi var hatta sesini vurgulamak için dakkabaşı çalıştırıyorlardı. Sanırım sonunda aküsü bitti :p

Benim hoşuma gitti 24 hp iyi ancak fiyat kötü 6.800 :farao:

http://www.motorseveriz.biz/displayimage.php?pos=-945

Son düzenleme:
İHTİYAR abicim,Kanuni cross 250 ile bir karşılaştırayım dedim ama olmadı.:cherry: Kanuni bunun yanında baya bi güdük kalıyo.Gerçek gücü 24hp ise gayet verimli bir makine olduğuna inanıyorum.Ama fiyat bir Çinli için baya yüksek.Fuarı gezdim ama farketmedim.

bisikletçilerden motorcu oluyorsa yakında sünnetçiden de kalp beyin cerrahı olur.

Çok merak edenler için..:) :cherry:

http://www.cpi-motor.com.tw/supermotor.htm
cpsupermotosalcanozu0.jpg
sm250rq3px3.jpg

Son düzenleme:
bisikletçilerden motorcu oluyorsa yakında sünnetçiden de kalp beyin cerrahı olur.

SEN Astronot falanmısınki,sen git zenginler kulubune uye ol,motosiklet kullanmak,binmek ve motosiklet ile yaşamak bir yaşam biçimidir,onuda yaşayabilmek için anlamak gerekir.Biz boğazımızdan kılık,kıyafetimizden ödün verip kısıp kılı kırk yarıp bi Motosiklet edinebilmek için gece gündüz çalışıyoruz,
Ama sen uzay gemisinemi? yoksa mekiğemi biniyorsun? anlayamadım,önce terbiyeli saygılı ve seviyeli olmayı öğreneceksin,insanları küçük görmemeyi,hakir görmemeyi öğrendiğin zaman gelir tekrar üye olursun buralara

Birde bu motosikletin TAİWAN malı olduğu birkaç kez yazılmasına rağmen arkadaşlar hala ÇİN malı dediklerinde hayret ediyorum.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi buna 6800 verıırlırmı plakayla 7000 yapar.. gıder honda alırım salcano ya b u fıyat verılmez belkı kalıtelıdır ama yenı bır fırma dıger cınlıler gıbı dandık cıkarsa

Arkadaşlar motorun deneme sürüşünü yaptım ama fazla tatminkar deyil hele o amorsitörleri inannın bana ufak bir rampa tarzı bir yerden uçsanız ınanın kemiklerini yerinden oynatacak kadar sağlam fuarda salkano yetkililerinden biri ile görüştüm bu motorun iki zamanlısını çıkaraklarmış ve tüm amorsitörleri KTM tabanlı olarak yani gazlı yapacaklarmış belki bunlar olduktan sonra o fiyata değerdiye düşünüyorum sevlilerle
2. olarakta bu kasanın aynısından iki zamanlı 50cc lik çıkacakmış önümüzdeki ay
Nitekim bence bu paraya 2001 2002 KTM alınır ama şuda var eyer dedikleri gibi amorsitör ve motor u 2 zamanlı yaparlarsa o zaman işte on numara olur

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar