sizce neden

TÜRKİYE DE MOTOSİKLET KÜLTÜRÜ

Günümüzde herkes motosikletlerin varlığından haberdar. Fakat kimisi bunu büyük bir sorun olarak görürken kimileride bilinçli kullanıldığında her yönden getirisi olan bir zevk hatta daha öteye giderek yaşam biçimi olduğunun farkında. Bu iki farklı imajı yaratanda biz motosiklet kullanıcılarıyız. Tabii ne iyi nede kötü imaj birden bire ortaya çıkan kavramlar değil. Ülkemizde motosiklet kültürünün gelişimi doğru şekilde yansıtılmadığı gibi doğru olarak uygulanmadı da. Başlıca etkenler; ehliyetsiz, bilinçsiz, korumasız olarak trafiğe çıkıp kendi hayatlarının yanında diğer vatandaşların hayatlarını da hiçe sayan kişiler. Bunların çoğu servis hizmeti veren çeşitli şirketlerde görevli çalışanlar. Burada suçlanması gereken kim peki ? O motoru çalışanın altına vererek yollarda tehlike yaratmasına izin veren yetkililer mi ? Motor kullanıcısı mı ? Yoksa zayıf kalan trafik kontrol ekipleri mi ? Bunun cevabını size bırakıyorum.
Bu kültürü doğru şekilde geliştiren ve hevesi olanları bilinçlendirmeye çalışanlarda yok değil. Onlarca motosiklet grubu ve her birinde yüzlerce üye olduğunu düşünürsek elimizdeki rakamın ne kadar büyük olduğunu görmek zor değil. Bu grupların çoğu sık aralıklarla eğitim seminerleri, eğitim sürüşleri düzenliyor ve üyelerinin daha güvenli ve zevkli yolculuk yapmasını sağlıyorlar. Kazanılan dostluklar da bu işin getirisi oluyor.
Türkiye de motosiklet ile yaşamın sadece ekonomik getirileri, yoğun trafikteki rahatlığı ve onun cezbeden çekiciliği için değil, Motosikletin bir kültür olarak benimsenmesini, tercih edilmesini sağlamak isteyen insanlar var. Motosikletinizin ne kadar küçük yada büyük olduğu önemli değil eğer sizde iki teker üstündeyseniz yada sizde bu kültürün parçası olmak istiyorsanız lütfen bu insanlara kulak verin.

Yazar- Gökhan Ergündüz

Kaynak

Motosikleti
Forza250-cygnusL
hocam kebapçı kuryesi derken kastettiklerimi yukarda yazdım zaten okuduysanız:wiinkk:bu söz herkez için geçerli diildi tabi bende bağırta bağırta müzik dinliyorum diosan o laf sana da geldi demektir:bounce:dolayısı ile kimseyle bi alıp veremediim yok...

Zaten kebapçılara motorcu denmiyor..Adı üstünde kabapçı ya da pizzacı..... :p Onun için dışarıda tut...:wiinkk: Ben ve benim gibiler alınıyordur eminim.... :bounce::cat:

Bu arada değil motorda müzik dinlemek arabada bile dinlemem..En güzel müzik eksozdur benim için.... Ama açma eksoz falan değil..Kendi orjinal eksozu... :cat::cat: Buna da bir bahane bulma diye ekleme yaptım... :wiinkk::wiinkk:

Bu arada değil motorda müzik dinlemek arabada bile dinlemem..En güzel müzik eksozdur benim için.... Ama açma eksoz falan değil..Kendi orjinal eksozu... :cat::cat: Buna da bir bahane bulma diye ekleme yaptım... :wiinkk::wiinkk:[/QUOTE]
bu lafların üstüne ne diim ki daha:mrgreen::cat:

ortam gerlmıs kavga ya gerek yok dotlar yorumlar ıcın tsekkurler ama ben ce bu on yargıyı kırmak cok zor demek kı sadece benım cevrem deılmıs anladım kadarıyla herkes ben zer dedı var

ama aramızda gercekten bılınclı bılgı sahıbı uyeler saolsunlar usenmeden yazmıslar bız bu ısı asana kadar bı 10 sene gecer sanırın turkıyede egıtım bu sevıyede ıken benım de bu konuyu acmıs olmam bır hata sanıarım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar