Hocam merak ediyorum lütfen bilgi verir misiniz ? Neden acaba hatalı olan kısım nedir. Hadi Tabanca konusuna takıldınız ve ilanı düzenledim. Bunun dışında sizi negatif etkileyen nedir ? '' başka detaylar yüzünden yine itibar etmezdim. '' bunun sebebini öğrenmek istiyorum. Keyfi olarak tabi ki almazsınız ancak bu kadar itici gelen kısmı merak ettim açıkçası
Kendi adıma konuşayım.
Egzoz varsa almam.
Aliexpress'ten getirtilmiş egzoz varsa hiç almam.
Zinciri 3 günde bir silerim, gece üstünü örterim, cicibebeden başka şey yedirmem gibi gereksiz detaylara sıcak bakmam. 2-3 bin liralık zincirin yarı ömrü gitmiş zaten. 400+ bin liralık motorda ne önemi var.
2. el motor alacaksam ilanda şunlara bakarım:
Fiyat ne?
Km, yaş kaç? Garanti durumu ne?
Motorun fotoğrafları düzgün mü? Motorun tamir görebilecek parçaları açıkça gözüküyor mu? (Düşme kalkma yok yazan ilanlarda farklı peg, ayna, sıvı contalı blok vs gördü bu gözler)
Ekstrası var mı, varsa işime yarar mı? Değişen parçaysa ve mantıklı bir sebeple değiştiyse orijinali duruyor mu? ("Tipini beğenmediğim için spor ayna taktım" diyorsa %90 kaza yapıp yan sanayiyle değiştirmiştir)
İlanın dili, grameri vs düzgün mü? Bilinçli kullanıcı profili çiziyor mu?
Bunlar dışındaki yazılar iki taraf için de komple vakit kaybı. Artçı almamış, üstüne kedi çıkmamış, altına bez bağlamış, başkasının motoru x paraymış ama o kaka motormuş vs umrumda değil.