Sizce hangisi...? Katılın Lütfen....

bence arkadaşım çinçon'lara hiç bulaşma...bn geçen yaz mondial 125 kt aldım...tek problemi ateşleme idi.onuda hallettim.sorun kalmadı,geçen hafta da motoru sattım.motorda hiçbir sorun yoktu yanlız...benim 93 model,100 cc lik HERO HONDA'm kadar,125'lik mondial kt,konfor olsun,sürüş keyfi olsun beni tatmin edemedi.tek avantajı,125 kt nin birazdaha hızlı olması.o da doğaldır...HONDA 100 cc,mondial 125 cc.kısacası HONDA ya da YAMAHA...yağlı mı geldi?...bir kanuni alabilirsin...demek istediğimi anladın sanırım...
bol şans ...

:queen:

Benide zamanında çok düşündüren bi konuydu bu ama benim seçimim 2. el honda dan yana oldu. Kararımın dooruluğunu ya da yanlışlığını zaman gösterecek.. Ama şimdilik çok memnunum.

kullandığım motor japon değil
93 model jawa kullanıyorum
ama bi çin malı kullanmam eğer çinliler motosiklet yapmaya başlarlarsa o zaman belki ama şu an ticaret ten başka bişey yapmıyolar
artık iki tekerlekli araçlar üçe ayrılıyo
ducatiler motosikletler ve çinliler
eskiden ikiye ayrılırdı ducati ve motosiklet diye
yalnız parça sorunu ve biraz emek sarfetmeyi göze alıcak arkadaşın malum türkiyede heryerde iyi bi usta bulmak zor ve parça

İkinci el alacağın motora göre değişir. İnsanlar ybr'yle bile tekteker yapıp kros motor niyetine kullanabliyolar :) Ustaya gösterirsin ok derse alırsın ama japon diye sınırlamamak lazım İtalyan da olabilir mesela... Çin işine gelince ben çin malı kullanıyorum ŞU anlık memnunum ama zaman ne gösterir bilinmez. Şahsi fikrim sıfır motordan yana niye dersen O sadece benim olmalı, rodajını ben yapmalıyım, yemeğini suyunu ben vermeliyim :p işe duygusal olarak bakıyorum sanırım :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
japon olsun kaçıncı el olduğu mühim değil bence

ve sanırım ucuz cin mallarına binip sorun yasayan arkadaslarımız motosiklet sevdasından kolay vazgeciyooo bu bi anket olabilir

cin malı ucuz motosiklet motor tutkusu yaratıyormu öldürüyormu

şekil 1-A ben garantiden motor yaptırdım ve 300 ytl werdim allahtan garanti ha olmasa kim bilir kaç para gider???
garanti maranti fasafiso eğer ii bir ustanız yokhsa çin malı 0 km alsan da aywayı yersin onun yerine tanıdığın birinin motorunu al derim yada honda yamaha falan al bildiğim kadarıyla yamahanın yan sanayisi bile war ybr taş gibi motordur zaten kross gibi kullanılan YBR belli olur :cat:

abicim çin malı fiyatına satılan avrupa yada japon motorladan almak daha mantıklı.arıza yapmış olsa bile yapılan masrafa canın yanmaz.zaten kolay kolayda arıza yapmaz.en azından motora biniyorum dersin.satmak istersende çin malı motordan daha kısa bir sürede ve değerinde satabilirsin.
bende birzamanlar 250 cc çin malı motor kullandım.ilk zamanlar hoşuma gitti ama sonradan çıkardığı arızaları yüzünden motordan soğumaya başladım.şimdi kendime 4000 ytl ye xt 600 aldım 95 model.okadar rahatımki cidden motora bindiğimi hissediyorum.Bu tür motorlarında kolay kolay arıza yapmayacağınıda biliyorum.Arıza yapsa bile canım yanmaz en azından motora biniyorum diyorum.

Yahu parası olan japon falan alsın olmayanda çinli alsın biraz dikkatli kullansın

Merhaba,
2800 km oldu ve TIK yok Mondial MCT 250 de.
Bende öncleri 2 el bir Japon düşünüyordum fakat 0 km bir Çinli daha cazip geldi ve iyi de oldu.
Sözüm meclisten dışarı ''İnsan olana'' Çinli yeter de artar da.

Selamlar,
Özer

bende 3000 kmdeyim şimdilik motor bakımından bir şey yok sadece dış plastiklerin dişleri kırılmış fakat daha sorunlar için biraz erken 10000 i görelim o zamanda aynı şeyleri söyleyebilirsek ne mutlu bize:)

"çin çin dırırıdıdapdap çin çin "vardı eskiden hatırlayan varmı. tutti furuttiydi galiba adı.

Konuya dönelim:

Ben de çin kullanıyorum.Biraz tecrübe ve bilgim olsaydı o zaman hiç düşünmeden 2.Japan alırdım.En mantıklısı bu bence.

Ben kendim ne yaptım ve neler yaşadım onu anlatayım:
Sene ... Geçen sene bir seneden beri motorlara bakıyorum ve artık yolu yok mutlaka bir motor alıcam ama hangisi?
Tam Çin motorlarının ilkl çıkış zamanları ben daha önce motor kullanmadım, bundan dolayı 150 lik bir scooter istiyorum ve asyamotor 150 t1 ile mondial zat 150 arasında gidip geliyorum.
amcam senelerdir vespa kullanır yapma parana yazık motordan soğur bir daha binmezsin diyor.Ben de param yok o kadar alıcam diyorum.O da eski olsun vespa olsun diyor.Ama beraber alalım ben sana yardımcı olurum diyor.
Tamam diyorum ama aklımda hala şüpheler var??????
Sonra artık tak dediği bir zaman sahibinden com da skipper 150 gördüm.Arka çantası da var, fiyatı cazip sayılır.Bunu alayım 300 avro kazancım olur arka çanta kazancım olur diyorum.Motora baktırıyorum ustalara ve motoru alıyorum.Geçen ekimden beri de tepe tepe biniyorum.
Yaz gelince artık birkaç Bursa yaptım ve bir kere de Ankara motoruma güveniyorum,Heryere gidebilirim ama gözüm almıyor zor geliyor.Ama motoruma güvenim tam , maximum hızı 110 dur yokuş aşağı falan 120 yi de geçer taş gibi motor.
Tabi bunları yaşarken arada Çin motorlarıyla karşılaşıyorum:Bazıları açıkça söylüyor benim motorum iyi değil senin motor benimkiyle mukayese bile olmaz diye.Ama bazıları benim motor az yakıyor şöyle gidiyor,böyle geliyor.Ben de diyorum ben yanlış mı yaptım acaba?????
Sonra geçenlerde yeğenim sıfır bir Çin motoru aldı.Ben de denedim,ben bindiğimde 3000 km civarındaydı motor ve 3-4 aylıktı.Benim motoru ben tam bir senelikken aldım.
Motora binince çok çok şaşırdım:Çünkü motorun herşeyi garipti.Motorun heryerinden sesler geliyordu,Mesela sesin bir tanesi resmen bir metal sallantı sesiydi.Motorun kendi sesi ise sanki mideden geliyor gibi.Gazlama fren ve gidiş resmen Allah a emanet,malzeme kalitesini zaten görüyosunuzdur.Bir de motorun herşeyi bozuk,ayakçağı,torpido gözü,sele kilidi. Ve bu motor habire servise gidip gelen ustaya çok yakın bir motor.Bunlardan sonra şu aklıma geldi.Ben otobana ya da e5 de çok gidip gelen biri olduğum halde Çin motorlarına e5 de hiç rastlamadım.Bu nedenlerden dolayı demekki....
Bunları görünce artık hiçbir kuşkum kalmadı.Motorumu büyütmeyi düşünürken gene Piaggio araştırıyorum.
Ben motor satıcısı falan da değilim burda sadece başımdan geçenleri yazdım.Umarım bana kızmazlar arkadaşlar.
herkese selam saygı...

heysem' Alıntı:
Ben kendim ne yaptım ve neler yaşadım onu anlatayım:
Sene ... Geçen sene bir seneden beri motorlara bakıyorum ve artık yolu yok mutlaka bir motor alıcam ama hangisi?
Tam Çin motorlarının ilkl çıkış zamanları ben daha önce motor kullanmadım, bundan dolayı 150 lik bir scooter istiyorum ve asyamotor 150 t1 ile mondial zat 150 arasında gidip geliyorum.
amcam senelerdir vespa kullanır yapma parana yazık motordan soğur bir daha binmezsin diyor.Ben de param yok o kadar alıcam diyorum.O da eski olsun vespa olsun diyor.Ama beraber alalım ben sana yardımcı olurum diyor.
Tamam diyorum ama aklımda hala şüpheler var??????
Sonra artık tak dediği bir zaman sahibinden com da skipper 150 gördüm.Arka çantası da var, fiyatı cazip sayılır.Bunu alayım 300 avro kazancım olur arka çanta kazancım olur diyorum.Motora baktırıyorum ustalara ve motoru alıyorum.Geçen ekimden beri de tepe tepe biniyorum.
Yaz gelince artık birkaç Bursa yaptım ve bir kere de Ankara motoruma güveniyorum,Heryere gidebilirim ama gözüm almıyor zor geliyor.Ama motoruma güvenim tam , maximum hızı 110 dur yokuş aşağı falan 120 yi de geçer taş gibi motor.
Tabi bunları yaşarken arada Çin motorlarıyla karşılaşıyorum:Bazıları açıkça söylüyor benim motorum iyi değil senin motor benimkiyle mukayese bile olmaz diye.Ama bazıları benim motor az yakıyor şöyle gidiyor,böyle geliyor.Ben de diyorum ben yanlış mı yaptım acaba?????
Sonra geçenlerde yeğenim sıfır bir Çin motoru aldı.Ben de denedim,ben bindiğimde 3000 km civarındaydı motor ve 3-4 aylıktı.Benim motoru ben tam bir senelikken aldım.
Motora binince çok çok şaşırdım:Çünkü motorun herşeyi garipti.Motorun heryerinden sesler geliyordu,Mesela sesin bir tanesi resmen bir metal sallantı sesiydi.Motorun kendi sesi ise sanki mideden geliyor gibi.Gazlama fren ve gidiş resmen Allah a emanet,malzeme kalitesini zaten görüyosunuzdur.Bir de motorun herşeyi bozuk,ayakçağı,torpido gözü,sele kilidi. Ve bu motor habire servise gidip gelen ustaya çok yakın bir motor.Bunlardan sonra şu aklıma geldi.Ben otobana ya da e5 de çok gidip gelen biri olduğum halde Çin motorlarına e5 de hiç rastlamadım.Bu nedenlerden dolayı demekki....
Bunları görünce artık hiçbir kuşkum kalmadı.Motorumu büyütmeyi düşünürken gene Piaggio araştırıyorum.
Ben motor satıcısı falan da değilim burda sadece başımdan geçenleri yazdım.Umarım bana kızmazlar arkadaşlar.
herkese selam saygı...

slm sana bu skipper ne kadara mal oldu şimdinin parasıyla nerlerde fiyatı???

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar