Ben kendim ne yaptım ve neler yaşadım onu anlatayım:
Sene ... Geçen sene bir seneden beri motorlara bakıyorum ve artık yolu yok mutlaka bir motor alıcam ama hangisi?
Tam Çin motorlarının ilkl çıkış zamanları ben daha önce motor kullanmadım, bundan dolayı 150 lik bir scooter istiyorum ve asyamotor 150 t1 ile mondial zat 150 arasında gidip geliyorum.
amcam senelerdir vespa kullanır yapma parana yazık motordan soğur bir daha binmezsin diyor.Ben de param yok o kadar alıcam diyorum.O da eski olsun vespa olsun diyor.Ama beraber alalım ben sana yardımcı olurum diyor.
Tamam diyorum ama aklımda hala şüpheler var??????
Sonra artık tak dediği bir zaman sahibinden com da skipper 150 gördüm.Arka çantası da var, fiyatı cazip sayılır.Bunu alayım 300 avro kazancım olur arka çanta kazancım olur diyorum.Motora baktırıyorum ustalara ve motoru alıyorum.Geçen ekimden beri de tepe tepe biniyorum.
Yaz gelince artık birkaç Bursa yaptım ve bir kere de Ankara motoruma güveniyorum,Heryere gidebilirim ama gözüm almıyor zor geliyor.Ama motoruma güvenim tam , maximum hızı 110 dur yokuş aşağı falan 120 yi de geçer taş gibi motor.
Tabi bunları yaşarken arada Çin motorlarıyla karşılaşıyorum:Bazıları açıkça söylüyor benim motorum iyi değil senin motor benimkiyle mukayese bile olmaz diye.Ama bazıları benim motor az yakıyor şöyle gidiyor,böyle geliyor.Ben de diyorum ben yanlış mı yaptım acaba?????
Sonra geçenlerde yeğenim sıfır bir Çin motoru aldı.Ben de denedim,ben bindiğimde 3000 km civarındaydı motor ve 3-4 aylıktı.Benim motoru ben tam bir senelikken aldım.
Motora binince çok çok şaşırdım:Çünkü motorun herşeyi garipti.Motorun heryerinden sesler geliyordu,Mesela sesin bir tanesi resmen bir metal sallantı sesiydi.Motorun kendi sesi ise sanki mideden geliyor gibi.Gazlama fren ve gidiş resmen Allah a emanet,malzeme kalitesini zaten görüyosunuzdur.Bir de motorun herşeyi bozuk,ayakçağı,torpido gözü,sele kilidi. Ve bu motor habire servise gidip gelen ustaya çok yakın bir motor.Bunlardan sonra şu aklıma geldi.Ben otobana ya da e5 de çok gidip gelen biri olduğum halde Çin motorlarına e5 de hiç rastlamadım.Bu nedenlerden dolayı demekki....
Bunları görünce artık hiçbir kuşkum kalmadı.Motorumu büyütmeyi düşünürken gene Piaggio araştırıyorum.
Ben motor satıcısı falan da değilim burda sadece başımdan geçenleri yazdım.Umarım bana kızmazlar arkadaşlar.
herkese selam saygı...