sizce bu km`de bu fiyat edermi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2001 model yamaha dragstar 30.000 (otuzbin) ile 25.000 (yirmi beşbin) 7.000 (yedi milyar) ile 5.500 (beş milyar beşyüz) ayrı yetten ben bunu aldım diyelim; iyi bakmak şartıyla ömrü nedir???

zaten okadar eder, bence sen aldıktan sonraki ömrü kadar,sana gelinceye kadarki geçmişide önemli.Birde Bu tip motorlar da bu km uzun yolda yapıldı ise sorun olmayacağını düşünüyorum zira uzun yolculuklar yapan bir motorcu motoruna iyi bakması gerektiğini bilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar koskoca sitede bu soruya sadece bir kişi cevap vermiş illa motorun markası ybr,ducato,hyo,honda mı olması lazım??? lütfen... bazen25 sanada çok teşekkür ederim

sen öyle bi motoru al 2001 model bi motora göre 30 bin km hiç bişey degil temiz kullanilmişsa cok rahat 100 bin km yi geçmesi lazim fiyati 5 bin ve 6bin arasi normal gibi düşünüyorum ama 7 bin lira biraz pahali geldi bana seçim senin...

normal km normal fiyat ömrü uzun merak etme bakarsan bağ olur .

Forumdan Uzaklaştırıldı
sedat arkadaşım aslında dediğin gidi motor çok temiz uzunyolda kullanılmış birde sahibi orta yaşlarda 30/35 yaş arası yılan gibi sanki acenteden yeni çıkmış zannedersin motoru göremiyorum tabi yanlız sesi tek bir tonda titremeden dalgalanmadan çalışıyo bu sence iyi durum demek için yeterlimidir???

sedat arkadaşım aslında dediğin gidi motor çok temiz uzunyolda kullanılmış birde sahibi orta yaşlarda 30/35 yaş arası yılan gibi sanki acenteden yeni çıkmış zannedersin motoru göremiyorum tabi yanlız sesi tek bir tonda titremeden dalgalanmadan çalışıyo bu sence iyi durum demek için yeterlimidir???

sesi herşeyi anlatir ama yinede servisine yada bu tür motorlardan anlayan birine baktirmak en saglikli yolu

Forumdan Uzaklaştırıldı
motorun standartları kadar aksesuarları,sarf malzemeleri de önemlidir.
Motor çok iyi çalışmış bakılmış olabilir ama balatası,lastiği aşınmışsa ve sana tam motor almışken 1000,00 YTL masraf çıkaracaksa nefesini de kesebilir.

Fiyatlar fena değil gibi bana kalırsa ve sende kafana "Bu benim motorum" diye koyduysan bir servise git 1-2 saatline rica et (bu rica 30-50YTL arasına patlar) motoru görsün eğer sorunu yoksa fiyatı biraz daha düşürmeye çalış vede al derim.

Daha dün motor ömrü başlıklı yazıda bazı konular tartışılmıştı.Gözden kaçmış kabul ederek tekrar açıklayalım. Motosiklet kullanım kitaplarında 2 yıl garantisi olduğu ve 10 yıl ömrü olduğu yazar.
2001 model söz konusu ise 7 yıl içinde en duyarlı kullanıcıda bile motorda metal yorgunluğu meydana gelir.

"Metal yorulması, makinelerde, taşıtlarda ya da yapılardaki metal parçaların yinelenen gerilimlerin ya da yüklerin altında giderek dayanımını yitirmesi ve aslında dayanabileceğinden çok daha zayıf son bir gerilimin etkisiyle çatlayabilecek ya da kırılacak duruma gelmesi.
Metal yorulması daha 19. yüzyılın başlarından beri bilinmekle birlikte bu olguya ilişkin ilk ciddi araştırmalar 20 yüzyılın ortalarına doğru başladı ve özellikle 1954'te İngiliz 'Comet' jet yolcu uçağının basınç kabinlerinin yarılması üzerine hızlandı. 1970'lerde, olayın nasıl geliştiği henüz tam olarak anlaşılamamışsa da, deneysel yollarla yorulmanın üstesinden gelecek teknikler geliştirildi. Yorulmaya dayanıklı metaller bulundu ve çeşitli yeni yüzey işlemleriyle bunların dayanımı daha da artırıldı.
Yetkili servis motosikletin bakımlı ve sorun çıkartmayacağına dair size teminat verebiliyorsa almanızda sakınca yok derim.:bounce:
Dragstar kaç cc belirtmemişsin,eksozla oynanmışsa hiç alma bence hatanın dönüşü yeni eksoz tek başına 900 ytl civarında. Birde unutmamak lazım yaşlıyı ne kadar sülersen süsle genç gibi olamaz. 250 cc sıfır bir motosiklet seçimi çok daha mantıklıdır.:)

Son düzenleme:
arkdaşlar 35.000 biraz fazla deil mi ya :S sen n e kdar iyi baksanda sendn önceki nasıl baktı oda önemli 2001 model sonucta 7 yıldır ayakta motor herşeyi sağlam olsa üzernde metal ağırlılıı var yıllarca o fiyatlara daha iyi bi motor bulanamaz mı ki

600cc üzeri motorlar bu km'yi uzun yolda yaptıkları için sorun olmaz :) motor rahat çalışmıştır yani:) 2senede 30,bin helal valla :)

1950-1960'lı yılların motosikletleri hala sorunsuz çalışa biliyor. Fazla tereddüt etme iyi kullanıldıysa sorun olmaz. Zaten bir cruiser ne kadar zorlana bilir'ki... Üstelik bahsettiğin japon malı. Yamaha...

2001 model yamaha dragstar 30.000 (otuzbin) ile 25.000 (yirmi beşbin) 7.000 (yedi milyar) ile 5.500 (beş milyar beşyüz) ayrı yetten ben bunu aldım diyelim; iyi bakmak şartıyla ömrü nedir???

yaşına göre hiç kullanılmamış makina (km sayacı orjinal ise tabiki:))
bu makinanın ömrü en az 100,000km görür iyi bir bakımla (çok daha iyi bakar vede üzmezsen dahada artar ömrü unutma:cat:)
fiatı ise bana göre temiz bi makina için normal:cat:(pazarlık et azda olsa inerse kar kardır:mrgreen:)
bu arada benim arkadaşımda 99u var 650lik(şaftlı) 7500ytl istiyo:cat:

vereceğin kararın (al veya alma) hayırlı olsun şimdiden:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
motor 250cc dragstar ve hırpalanmamış zaten alır almaz saolsun babam sayılı (cnc) torna kalıp ustalarından yurdışına kalıp işleri yapıyo ustalığı salamdır kendiside bir motorcudur tornada yapılabilecek bütün parçalarını babama değiştitiricem...pistonları da dahil

motor 250cc dragstar ve hırpalanmamış zaten alır almaz saolsun babam sayılı (cnc) torna kalıp ustalarından yurdışına kalıp işleri yapıyo ustalığı salamdır kendiside bir motorcudur tornada yapılabilecek bütün parçalarını babama değiştitiricem...pistonları da dahil

2001 model ve 250cc bence bu fiat fazla
iyi düşün sonrasında pişman olma

2001 model üstelik 250 cc metal yorgunluğu hediyesi...Devamı zaten gelmiyor. Tornada herşeyi halletmek mümkündeğilse gel alma derim. Yaşlı süslemeyle genç olmaz arkasını toplar durursun. Millet 7300 ytl ye sıfır gv 250 alıyor sıvı soğutmalı 29 beygir.Al kullan yıllarca neye bindiğini bilirsin,2 yıl da garantisi var.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
peki bu gv250cc hyosung şimdi baktım cidden dragstar650cc çok benziyo ve dragstar250cc den daha büyük duruyo sanki 650cc lik bir motor havası var 29 beygir üstelik harbiden kafam karıştı

bide hyosung gv250cc japon mu???

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar