siz olsaydiniz scooteri mi secerdiniz yoksa vitesli motorumu???

50 cc den 1150 cc ye kadar tam 23 yıl motora bindim kimse scooter motormu demesin çünkü scooter da tabiiki bir motordur ve bu işler hacim ve tip değil tamamen bir tarz meselesidir. Neden mi ?
23 yılda 1 defa racing e bindim ve 15 dakika sonra bir daha binmemek üzere indim ve gerçektende insanların çoğunun imrenerek baktığı o güçlü ve şık görünümlü motorlara bir daha binmedim. Ama racing motor değilmi de binmedim. Hayır sadece bana birşey vermedi ama yüzbinlerce racing ci yanılıyormu hayır tabiiki yanılmıyor çünkü racing te bazıları için vazgeçilmez bir tutkuyken benim için 150 cc lik bir scooter daha keyifli ve tercih edilir olabiliyor. Bununda tek gerçekçi nedeni bu işlerin o iyidir bu kötüdür yerine tarz meselesi olmasındandır. Kimi için kırmızı yada beyaz kimi için fener yada cimbom dur. Motorda da bu iş tamamen budur ne aklınıza yatarsa o iyidir. Siz hiç 1100 RT den inipte scootera binen ve gayet mutlu olan birini gördünüzmü ? Ben gördüm :)

Siz hiç 1100 RT den inipte scootera binen ve gayet mutlu olan birini gördünüzmü ? Ben gördüm :)

dragstar 1100 den inip burgman a binen çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir hocam var...
motorculuğu türiyedeki motosiklet tarhi kadar eskidir... :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vitesli:cat:25 karakter 1karakter daha

aslında kullanırken kolayı scooter debraj derdi yok vites derdi yok tam bayanlara göre ama hız ve performans açısından diorsan kesinlikle vitesli kullanmalısın

Bir süre daha iyi daha iyi diye kovalarsın bir gün tatmin olur bu defa gerçeği ararsın o zaman da scooter ın şansının fazlalaştığını görürsün. Herşey vites değildir vites bazen de hamallıktır sıkışık bir trafikte büyük bir motorla dur kalklarda otomobillerle aynı hızda yol alırken sıkıp bıraktığın debriyaj sana sıkıntı verebilir. Ama bir scooter da bu sorun yoktur trafikte aralardan gitmediğini bile varsaysan her daim keyfin yerindedir. Piaggio 800cc Kymco 700cc scooter lar üretmişken scooter pazarı en büyük kısmı oluşturuyorken onları yok varsaymamak lazım derim :)

Ben bişey diyemem.Burada Skutır(scooter)'a motor değil diyen bir dünya arkadasşımız olmuş.Denecek tek bir şey var: BEN MOTORCU DEĞİLİM!. Bu başlıkta sadece vitesli motor kullanan MOTORCULAR'ın başlığı olduğu için kenardan yazıp çıkıcam:Yazın birlikte festivallere gidelim:cherry:.

Scooter denildiğinde ilk akla gelen şehir içi kullanım oluyor.Ben şehir içi kullanımda ybr125 tercih ederim.Hem daha az yakar hemde daha atiktir.Scooter'u tek bir şekilde tercih ederim; evde benden başkaları kullanacağı için. :wiinkk:

Arasını bulalım cup diyelim:p
Ben scooter kullanıyorum ama vitesli motosiklet almak için can atıyorum.Bir kaç kere vitesli motosiklet kullandım çok keyifli geldi bana, yarı otomatik motosiklette kullandım scooterdan daha keyifli

arabada vitesten nefret ederim ama motosiklette tercihim vitesli, şimdi düşündümde acaba tekerlekleri fındık kadar olmayan, deposu koltuk altında değilde iki kolunuzun ortasında olan, şasesi araklarınızın altında değilde bacaklarınızın ortasında olan, vitesli ama otomatik vitesli bir motor olsa acaba? denemek lazım :)

Arkadaş konuya çok ince bir yerden değinmiş, viteslinin cazibesi vitesinden değil görünüşünden, vitesli scooter olsa da kimse vitesli scooter demezz,
racing bir motorun otomatik olduğunu düşünelim, düşünemiyorum..... Olamaz motor freni olmayacak, ara gazı olmayacak bir racing :( tarz meselesi yani, eğer scootura binmek istiyorsan onlar hoşuna gidiyorsa zaten ne işin olur vitesle ya, tercihin baştan rahat etmek, vitesli biraz amele işi, benimki de vitesli.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben makarnayı ketcaplı yerım sen sade...herkesın kısısel zevkı :p

Vitesli motor bir race, güçlü bir naked veya büyük cc bir cruiser olmadığı sürece bence pek anlamı yok. Race'de ara gazı vermedikten, veya cruiserda düşük devirde motoru böğürtmedikten sonra vitesin hammallığını niye çekeyim? Şehirde mantıklı ulaşım için seçilen motor scooter olmalıdır, dur kalk sorun değildir, kumaş pantolon ve boyalı ayakkabılarnız zift/çamur olmadan işe gidebilirsiniz, üstünüzü başınızı bagaja koyup gönlünüzce gezer, doldurduğunuz poşetleri nasıl taşıyacağınızı düşünmezsiniz.

Bu arada sizi bilmem ama ben scooterın kesintisiz hızlanmasından çok keyif alıyorum.

valla ben ilk motosiklet alırken vitesli kullanmayı bilmiyordum sonra arkadaşın vitesli motorunu kullandım o günden beri vitesli motor almayı düşünüyorum allah kısmet ederse mayıstada alıcam 250 cc chopperımı:queen:

ya vitesli ayrı bişey mesela yolda giderken scoterde ara gaz veremezsin fakat viteslide verirsin scoterde motor yokuşta yıgıldıgında bişey yapamazsın fakat viteslide vites küçültür yada debrajı sıkıp bırakırsın aynı cc vitesli daha guçlu olur sonra vitesliyle daha iyi yatar daha hızlı viraja girersin vitesli bence gorsel acıdan daha ustun ..... uzar gider ama ben olsam ilk tercihimi vitesliden yana kullanırım

katılıyorum fatihcm sana :)
+1

Kullanımına bağlı değişir benim gibi hergün trafikte kalırsan otomatik çok rahat,ama zevk için kullanacaksan düz vites daha mantıklı.

Motosikleti
Sym symphony ST 200i
bence rahatınızı düşünüp kamburunuzun çıkmamasını istiyorsanız scooter leri tercih edin derim hem rahat hem yağmur yağışta üstün başın batmaz kullanışı kolay şöyle çevrenize bakarsanız motorsikletlerin %80 nin scooter olduğunu ğörürsünüz neden bu kadar tercih scooterden yana sebebi gayet basit rahat kullanım sağladıgından ayrıca tipinin insana hoş gelmesi ben yarışlara katılmıyorum ki vitesli motor alayım çok sürat her zaman tehlike demektir herşeyin en pratiği ve rahatını kullanın derim

süper soru :)

motora scooter'la başladım.

sonra daha büyük bir scooter aldım.

sonra milletin gazına gelip "vitesli" motor aldım.

vitesli motor zevk meselesi.

bir süre gs1200 adventure kullandım ve f650 dahil çoğu vitesli motor GS'den sonra tel maşa geldi.

motoruna binip hindistan'a gideceksen motor vitesli ve gs1200 olacak.

yok %80-%90 şehir içi kullancaksan vites-debriyaj debellenmene, kaskını eşyanı elinde taşımana, ıslak yokuşta durdun mu ne b.k yiycem de kalkacam diye düşünmene hiç gerek yok.

+ scooter'la trafikte mis gibi gidersin, debriyaj çekmekten elin ağrımaz.

+ market alışverişini yapar, motora yükler evine gidersin.

+ her su birikintisinde ağzın yüzün-dizin pabucun çamur olmaz

+ ayakabıların eskimez, takım elbise ile binebilirsin

+ çekişi gücüne göre düzgün yayılmıştır, küçük cc vitesli motorlardaki 1 uzun geldi 2 çekmedi sıkıntısı yaşamazsın. (ha ara gazı veremezsin, bu ne kadar önemliyse ?!!)

+ en dandik scooter'da bile yakıt göstergesi vardır, "ışık" yanmasını beklemezsin.

+ en kralını yıkayıp temizlemen 15 dakikanı alır, silindir arasına giren çamurları fırçalayıp kromaj parlatmak zorunda değilsin.

scooter çok ama çok keyifli bir makinedir...

motosikletten anlayan hiç kimse scooter'ı yabana atmaz, ömründe üstüne oturmamışların dediğine bakma sen...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar