Siz olsanız ne yapardınız?

Herkese selamlar
Üniversite 1.sınıf öğrencisiyim ve bildiğiniz gibi özellikle büyük şehirde ulaşim zor olabiliyor bazen
Bende motor alayım diyorum yaza doğru ama son zamanlarda motor kazaları iyice arttı
Kask siz ehliyetsiz kişilerin yanında usta dediğimiz adamlarda birer birer gidiyor buda beni kararsızlığa itti
Korkudan değil ama ailemi falan düşündüğüm için kararsız durumdayım
bir yanım türkiye de motosikletmi sürülür diyor diğer yanımda ondaki zevk başka bir şeyde yok diyor
Sizce ne yapayım?

Bende sendekiler + eşim + kızım var : )
Her gün de akfif kullanıyorum

En başta motosiklet tehlikesizdir diyene inanma - uzak dur

Ama riski azaltmak, başına gelebileceklerden sakınmak için yapabileceğin o kadar çok şey var ki
Bunların da en başında bana göre trafik tecrübesi edinmek geliyor
Aşırı hızdan kaçınmak, takip mesafesine uymak, doğru konumlanmak, görünür olmak, görmek ve öngörmek diye liste uzar gider.

20 senedir motosiklet kullanırım.
Kontrolsüz şekilde önüme çıkan bir araç yüzünden hayatımda 1 kez kaza yaptım. Tüm kabahat karşı tarafta değildi. Hızlıydım ve hava yağmurlu, yollar ıslaktı. Yinede ekipman ve kontrollü düşme sayesinde hiç bir yara almadım.
Bu demek değilki motosiklet sürmek risksizdir. Ancak aynı riskler diğer vasıtalarda da mevcut. Bu riskleri düşünüp hayatımıza yön verirsek paranoyak oluruz.
Motosikletten korkmayın. Kazaya motosiklet değil insanlar neden olur.

Motosiklet ten korkmuyorum zaten benim korkum ülkemizin umursamaz sürücüleri yoksa aynen motosiklet tehlikeli değil üstündeki tehlikeli ama işte ne yapacağımı bilemedim hak verirsinizki biz ne kadar dikkatli olsakta ülkemizdeki iq seviyesi düşük binlerce şoför inatlik olsun diye üstümüze kırar sıkıştırır lar
Diğer taraftan bakıncada bunun bir sınırı yok araba kullanırken de tir çıkabilir üstümüze böyle düşününce evet gittikçe paranoyaklaşıyor valla bilemedim ne yapacağımı :D

Son düzenleme:
Al bir motor giy ekipmanlarını, dikkatli kullan, trafiği izle biraz... Sıkıntı olmaz ama ilk kez kullanıyor isen kışın pek önermem baharda başla.

İstanbul içinde uzun saatler motor kullandım. 5 aylık sürede her gün ortalama 3-4 saat. Yağmurlu havalarda çıkmadım çıkmıyorumda. Trafikte cok az sorun yaşadım. Sıkıştırma vs gibi şeyleri kastediyorum,başıma çok çok az geldi. Uzun yolda keza 5000 km vardır, ordada sorun yaşamadım hiç. Türkiye'de eğitim seviyesinin ve farkinda olma seviyesinin çok düşük olduğu malum. Bunun en çok gözlemleyebildigimiz alanlardan biri trafik.Benim kazam yok surtmem bile yok 13000 km bitti fakat bu eşit değildir başıma yarın bir kaza gelmeyecrk. Trafik sadece benden olusmuyor ben ne kdr dikkatli davransamda kaza olabilir. Bu riski minimuma indirmen ve her zaman o an geldiginde hazir olman gerek. Egitim full koruma ve ferdi kaza sigortasi. Bunlari edin bence.Korkularında haklısın, motosiklet riskli bir taşıt ve eğer bir gün kaza gecirirsek motosiklette kaporta bizim vücudumuz olduğu için nasıl sonuçlanacagini bilmeyerek sadece en hafif hasarla atlatmak adına dua ediyorum.

Edit: Zorunda kalmadıkça gece sürüşü yapmıyorum.

Super Moderator
Motosiklette her araç gibi tehlikeye açık bir taşıttır.
%80-90 bu riski üzerindeki sürücü oluşturur.
Yani bir yerde herşeye sürücü sebep olur.

Geriye kalan %10 - %20 'lik kısım ise, çevresel ve mekanik risklerdir.
Bir çoğu iyi eğitim sonucu engellenebilir durumlardır.

Bunlar dışında kalanlar ise, yolda süratle ilerlerken lastiğinizin patlaması
vb. durumlardır, ki biz buna halk arasında Takdir-i İlahi diyoruz. (Kaldırımda yürürken kafana saksı düşmesi ihtimali veya kiremit düşmesi vb. gibi durumlara benzetilebilir.)

Unutmayın ki motosikleti tehklikeli kılan gerçek anlamda üzerindeki sürücülerdir.

Levent bir ekleme yapmak isterim. Araçlar kendi aralarında risklilik sınıflarına ayrılmış. Motor ve araba kazaları sonuclari ile alakali abd de arastirmalar var,rakamlar istatistikler. Bir audi a8 le yapicagin kaza diger tarafta en sağlam motor olarak hangisini alırsak alalım sürücülerinin durumu aynı mi olacaktır. Motorun risklilik seviyesi çok daha yukardadir. Bunu kabul ederek motora baslamak daha sağlıklı olur kanımca. Bir tanesi tank gibi arac ustu kapali celik barlar 20 tane hava yastigi vs :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar