- Konu Yazar
bunca uğraş sonucu motoru halletik ve eşimle birlikte kuşadasına doğru yola çıktık derken yolculuk yalova feribotunda başlamadan bitti.feribotta farkettim ki hava filtresinin içinden yağlı su taşmış yere akıyor.hemen filtreyi söküp temizledim.karbüratöre giden hava hortumunu da sökerek karbüratör girişine ulaşan sıvıyı da bezle silerek sıvı girişini son anda engelledim.motoru o şekilde yalovada önceden bildiğim bir ustaya götürdüm.kendisi yoktu çırağı bile bir bakışta ya conta ya piston dedi.kendisi geldi 5 dkda motoru indirdi.devir daim (konu başlığında olduğu gibi) keçelerinin yağı suya suyu da yağa sızdırdığını tespit etti..ayrıca piston çizikmiş ve vakum yapacağına motor üflemesi denilen olaya sebep oluyormuş.dolayısıyla motora hava çekeceğine motordan yağ üflemiş ve fazla gelen yağ filtreden dışarı taşmış.ben bu yağlı suyu kendi mahallemdeki 2 ustaya da gösterdim ve conta yakma vb.ihtimal olup olmadığını sordum.kendileri böyle bir durum olmadığını söylediler.yalovadaki ustanın arkadaşı bile görür görmez fikir verebildi ve usta falan değil binici.bizim burada 15 yaşında çırak bunun tespitini yapardı dedi.yine o civarın prof.edasında bir ustası ( ihtiyar ve ağzı çok kalabalık) motora uzaktan bakarak ya piston sekman ya da conta yanık dedi..sen ustaya değil çobana gitmişsin dedi.ben de çobanlık önemli bir meslek bunlar olsa olsa kaldırım mühendisi olur ama ümraniyede talep bolluğundan usta olmuşlar diye düşünüyorum.son gittiğim arkadaşın hakkını yemeyeyim iyi niyetle çok çaba harcadı ama bilgileri yetersiz.bir hafta boyunca gidip gelip gösterdiğim yağlı suya bu yağ değil başka bir şey dedi.ama ben filtreden akan suyu temizledikten sonra gidonu tuttuğumda gaz veremeyecek derecede kayıyordu.uzun lafın kısası motora sıfır motor yapılacak ve su pompası değişecek.tatilimiz de başlmadan bitmedi ama il günümüz motorcuda geçti ve geceyarısına kadar otobüs beklemek zorunda kaldık..feribotta karşılaştığım başka bir motorcu arkadaş ise ben doğma büyüme ümraniyeliyim ümraniye motorcu yok abi diyerek beşiktaştaki ustasını tavsiye etti.konuyu takip eden arkadaşlar finali okuyup ibret alabilirler...