Sisy barlı 600f ten sonra sizlere bi tane daha uzun yol 600f'i :)

evet arkadaşlar motorun soft yan ve kuyruk çantası imalatını bitirdim. marka yan çantaların 140 euro ve kuyruk çantasının da aşağı yukarı aynı rakam olduğu düşünülürse oldukça iyi oldu benim için.
ayrıca gayet şık, pratik ve kullanışlı oldu. iki adet çakma nike spor malzemesi çantası ve 1 adet sırt çantası aldık. spor çantaların dışta kalan saplarını iptal edip içte kalan saplarını birbirine terzi de diktirdik. koltuğu kaldırıp çantları yanlara koyup seleyi kapadık. tabi çantlaların bu şekilde durması mümkün olmadığı için çantaların yine iptal ettiğimiz omuz askılarını çantalara dikip araya da basarak açılan tokalardan diktik. böylece her iki çantayı arka altından gelen kuşaklarla plakanın arkasında kalan bir noktada birbirine sabitledik. çantaların önünden gelen kuşaklara da cırt cırt diktirip onları da yolcu peglerinin bağlı olduğu çataldan geçirip cırt cırtla sabitliyoruz. böylece yan çantalar 4 tarafından stabil bişekilde duruyor.bu arada çantalaırın iç zeminine de kontraplak kesildi böylece çantaların boşken de derli toplu durması sağlandı.

kuyruk çantasına gelince de sırt çantasının askılarını arka yolca tutamağından geçirdik çantayı yolcu koltuğuna yatay olarak koyduk sonra askıları çantanın altındaki yuvalardan geçirip yine yolcu pegini tutan çatala küçük kilitli tokalarla kilitleyip sabitledik. o da gayet stabil durdu.

hiç bi şekilde ahtapotla lastikle vs. ile gerdirip sıkmalık bişey istemiyordum nitekim istediğim gibi yapma durmayan bi tasarım oldu. gayet de pratik. 2-3 dakika içerisinde motora 3 çanta takıp sökmek mümkün oldu. zaten bi de depo üstü çantam var onu da sayınca 4 adet hacim taşıma kapasitem oldu.

terzimiz işlemlere başladı:

bu arada çanta seçimi ve uygulamada yardımcı olan motorcu dostlar Bülent'e ,kontraplağı kesip getiren Tufan'a, sıkılmadan uğraşıp işi ciddiye alan terzi arkadaşa ve de Japon Moto'dan Nevzat Ustaya teşekkürler:)

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzel olmuş bence, güle güle kullanın. bi şey sormak istiyorum, bu depo üstü çanta işini ben de düşünüyorum ama hep sanki yüksek olacak, biraz hızlı gitmek istesem depoya yatamayacağım, ya da çantanın yüksekliğinden dolayı göstergeleri göremeyeceğim duygusu var bende. kullanan olarak sizin görüşleriniz nedir? endişelerimde halı mıyım?

güzel olmuş bence, güle güle kullanın. bi şey sormak istiyorum, bu depo üstü çanta işini ben de düşünüyorum ama hep sanki yüksek olacak, biraz hızlı gitmek istesem depoya yatamayacağım, ya da çantanın yüksekliğinden dolayı göstergeleri göremeyeceğim duygusu var bende. kullanan olarak sizin görüşleriniz nedir? endişelerimde halı mıyım?

depo üstü çanta elbette motora kapanma olayını bitiriyo. özellikle böyle yüksek hacimli bi çanta da. 130-140 km/h sürati geçmeden dik konumda sürüş yapmak lazım. ama göstergeleri perdelemesi söz konusu değil. ama topcase olmayan bi motorda bu depo üstü çantalar olmadan da uzun yol mümkün değil, çok kullanışlı.

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
depo üstü çanta elbette motora kapanma olayını bitiriyo. özellikle böyle yüksek hacimli bi çanta da. 130-140 km/h sürati geçmeden dik konumda sürüş yapmak lazım. ama göstergeleri perdelemesi söz konusu değil. ama topcase olmayan bi motorda bu depo üstü çantalar olmadan da uzun yol mümkün değil, çok kullanışlı.

cevap için çok teşekkürler. haklısınız, çantasız olmuyor. sadece uzun yol değil şehir içinde bile, işten eve dönerken ekmek, tuz siparişi verilse koyacak yerimiz yok. dolayısıyla ya sırt çantası ya da depo üstü çanta olayına girmek gerekecek gibi görünüyor...

güle güle kullan. geçenlerde aynısını ben düşünüp çanta araştırmasına girmiştim. üç aşağı beş yukarı aynıçözüme ulaşmışız. ancak ben ne yazık ki egsoz yüzünden uygulamaya koyamadım.

bu tip motorlara çanta takılmaz diyenlere; iyi bir görüntü ellerin dert görmesin.

Süper olmuş yaratıcılık başka şey yaa ...O kadar para verileceğine bayağı ucua gelmiştir bu çantalar

yüksek bir hıza çıktığında dikkat etmeni tavsiye ederim..yan çantalar eğer hareket ediyorsa aman.baktın ki çantalar hareket ediyor bir de yanlara demir yaptırabilirsin.ayrıca fermuarlarını da ufak kilitle kapatabilirsin.hırsızlıktan çok rüzgarın etkisiyle fermuarın açılabilir.

Moderatör
Bende 2-3 ay önce Sirkeci'de bir çantacıdan çanta almıştım. Benimkiler laptop çantası boyutlarında fakat hacim olarak daha geniş, körüklü olduğundan daha da genişleyebiliyor. Aynı şeyi bende hala yapacağım ama azimliyim bu hafta yaparım, bu hafta olmazsa önümüzdeki ay muhakkak, o da olmadı kesin bu sene :p Kişisel fikrim çantalar yuvarlak hatlara değilde köşeli hatlara sahip olsa daha şık dururmuş sanki.. İyi ve kazasız belasız yolculuklar :)
Not : 2 adet çantayı 40 TL'ye almıştım...

Son düzenleme:
Güle güle kullan, çok güzel olmuş valla...dünya para vermeye gerek yok, biraz vakit ayırınca herşey yapılır:cat:

evet arkadaşlar dün çantalar takılı olarak çorum-ankara yaptım. depo üstü çanta nedeniyle yatmak mümkün değil. genelde 150-160 km*h pek geçmedim. kısa süreli denemek için 190 a kadar çıktım yan ya da kuyruk çantasında sallanma vs. stabiliteyi bozacak bi kıpraşım :) olmadı. depo üçantası zaten mıknatıslı oladuğu için hiç kıpırdamıyo. uzun lafın kısasaı sağlam yapmışız iyi olmuş :)

abicim depo üstünbdekı rahatsızlık vermıyor mus eger vermıyorsa gayet güsel olmush güle güle kullan abicim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar