sis farı(3x1 powe led)

slm herkese..belki çok basit bir işlem ama konu açsam mı açmasam mı diye düsündüm ve açmaya karar verdim..
karaköyden 3x1 power led aldım ..12 w ile çalışıyor..genelde igne uçlu spotlar var...benim aldıgım startel duylu 220 woltluktu ordaki adam içini degişim 12 voltluk yaptı..igne uçlular çok saglıklı degil diye..ve ona göre duyunuda aldım..bide anahtat aldım.toplam 25 lira maliyet.
eve geldim ve işe basladım önce sabitleyecegim yeri tespit ettim tam farın altına sabitlemeyi düsündüm.yagmurdan fazla etkilenmiyo ama farın altına koyarsam hem yagmurda gelmez diye düsündüm..tesisat olarak park ampulune giden kablodan aldım enerji yi
bagladıktan sonra fark ettimki bizim motoda farları yakınca parklar sönüyo..sislerde söndü dogal olarak.
parklardan aldıgım enerjiyi iptal ettim ve kafa grenajı açarak ordan aldım elektirigi
uçlarını bagladım ower ledlere şasi yide motorun her hangi biyerine bagladım..arayada anahtar koydum..
kontak kapalı iken anahtarı açsakta yanmıyo..her harükarda kontagı açmak gerekiyo(yani çocuklar anahtarı açsalar bile kontak kapalı iken yanmaz)
power ledler lensli oldugu için gayet güzel ışık veriyo..bir led 1 wat çekiyo toplam 6 wat.motora yüklenmiyoda.
ugraşmama degdi ve gayaet güzel oldu.
45vbw.jpg

45vct.jpg

45vdg.jpg

açma kapama dügmesinide güzel şekilde monte ettim
45vfg.jpg

45vg1.jpg

45vgz.jpg

kelepçe ile sabitledim amörtisörlere..aklınıza amörtisör esneyince çarpar diye gelmesin oraya kadar gelmiyo 8-9 cm kala duruyo
45vhq.jpg

burda sadece sis ler açık
45vkz.jpg

burda garajın karanlık hali
45vm3.jpg

burda da sisleri yakınca aydınlatması
45vnl.jpg

45vqp.jpg

maxi 97 nikli arkadasımızda yapmıştı bunların 4 tanesi ile ondan bilgi alarakta yaptım...araya roledir sigorta dır bişi koymadın çünkü çektigi enerji çok az gerek yok demisti maxi arkadaşımız.
herkese saygılar

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

aslında kornaya baglamayıda düsündüm..kornaya bastıgımda sellektör yapsın diye ama ilerleyen zamanda yapıcam bunu..

motosiklet için çalışmak iyidir.. :) hele bide sonuç seninki gibi güzel olunca tadından yenmez...
gündüz farı olarak kullanabilirsin..
evet hem gündüz farı hemce karanlıkta fara yardım cı olur aydınlatmada..

---------- Post added at 18:47 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

45yup.jpg

on numara olmuş ümit. yalnız bu lambalar 5-10 mtre önünü aydınlatır. daha ileriyi aydınlatmak istiyorsan gene karaköyde 30-45-60 derecelik 2şer lens al. sonra senin lambaların önündeki vidaları sök. lensler eline düşecektir. lensleri değiş ve hem gündüz farın hem de gece ön farına destek olup işine çok yarayacak lambaların olsun.

şu park lambalarıyla gösterge lambalarını da led yap. oto aksesuarcılarda 1 tlye gösterge ampülü diye sorarsan alırsın. direk tak çıkar yapacaksın. hem motorun tesisatı hafifler hem de daha güzel ışık verir.

bende kırılan cox 52lik çantamı silikonladım. 2 demir tabla kestirip arka demire direk monteleyeceğim. geçenki kazamda çantanın alt tarafı paramparça oldu. 150 zcmdeki arka çantayı idareten taktım ama 32 lt ve hiçbirşey sığmıyor...

Son düzenleme:
on numara olmuş ümit. yalnız bu lambalar 5-10 mtre önünü aydınlatır. daha ileriyi aydınlatmak istiyorsan gene karaköyde 30-45-60 derecelik 2şer lens al. sonra senin lambaların önündeki vidaları sök. lensler eline düşecektir. lensleri değiş ve hem gündüz farın hem de gece ön farına destek olup işine çok yarayacak lambaların olsun.

şu park lambalarıyla gösterge lambalarını da led yap. oto aksesuarcılarda 1 tlye gösterge ampülü diye sorarsan alırsın. direk tak çıkar yapacaksın. hem motorun tesisatı hafifler hem de daha güzel ışık verir.

bende kırılan cox 52lik çantamı silikonladım. 2 demir tabla kestirip arka demire direk monteleyeceğim. geçenki kazamda çantanın alt tarafı paramparça oldu. 150 zcmdeki arka çantayı idareten taktım ama 32 lt ve hiçbirşey sığmıyor...
maxi park lambaları zc deki gibi geçmeli degilki bunlarda..normal duy gibi takıp çeviriyosun..power ledin duyu varya onun gibi..o şekilde bulabilirmiyiz ki...
gösterge derken gösterge ışıklarını mı led yapayımm valla o beni biraz aşar gibi gelio bana ama deneme yaparım

herşey çok güzel yeri de güzel yakışmışda ama neden yere değilde havaya bakıyorlar kardeş :D maxi 97 ninde dediği gibi uzun mesafeli lensler kullanarak yola yansıtarak daha kullanışlı bir hale getirilebilir. ama yinede güzel olmuş eline sağlık

herşey çok güzel yeri de güzel yakışmışda ama neden yere değilde havaya bakıyorlar kardeş :D maxi 97 ninde dediği gibi uzun mesafeli lensler kullanarak yola yansıtarak daha kullanışlı bir hale getirilebilir. ama yinede güzel olmuş eline sağlık
:) şimdi biliosundurki amörtisörler yan olarak iniyor aşagıya e dogal olarak kelepçe ile tutturdugum için yukarı bakıyor...şuan sabitledim daha tam bitmedi işim..ayarlanabilir hale getirecegim..
tesekler

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:25 ----------

Keşke bir takım sis farı alıp içine monte etseydiniz. İlk yağmurda su alıp şase yapar bunlar. Düğmeden emin olamadım ama sanki o da su geçiriyor. Yağmur yağdığında üzerine gelmez diye düşünmeyin. En kılcal boşluklara bile dolar su sen 50 nin üstünde giderken. Bir kasa yapıp içine koymanızı tavsiye ederim.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...rself]/96713-garajda-led-sis-fari-yapimi.html
maxi 97 bunlaarın 4 tanesini yaz kış kullandı..yagmurda karda her hangi bişi olmadı..o linkteki konuyu okumuştum ..içine koymak benimde aklıma geldi ama şuan düşünmüyorum..
dügmeye gelince su geçirmeyen anahtarlar var ondan yapıcam şuan elimde bu vardı...gerçi çogu kişi bu şekilde kullanıyo ama her hangi bir şikayet duymamıştım

bugün sisleri ayarlanabilir hale getirdim..iki kelepçe arasına civada somun koyarak aşagı yukarı istedigim şekilde ayarlayabiliyorum kelepçeyi direk taktıgımda
yukarı bakıyodu sisler
anahtarıda su geçirmez hale getirdimm..
yaptıgım sisler motorun kendi kısa farından daha iyi gösteriyo buna emin olabilirsiniz...
burda sadece sisler açıkken
4796y.jpg

burda sadece kısa far
http://c1204.hizliresim.com/w/8/47982.jpg[/IMG
burda ikisi birden açıkken
[IMG]http://c1204.hizliresim.com/w/8/4799g.jpg
işlem bitmiştir....

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:45 ----------

kısaların resmi çıkmamış tekrar yüklüyorum..sade kısalar
sislerden kötü gösteriyo
479cc.jpg

Güzel olmuş eline sağlık :cat:
Duylar titreşimde temassızlık filan yapmıyor değil mi?

Keşke bir takım sis farı alıp içine monte etseydiniz. İlk yağmurda su alıp şase yapar bunlar. Düğmeden emin olamadım ama sanki o da su geçiriyor. Yağmur yağdığında üzerine gelmez diye düşünmeyin. En kılcal boşluklara bile dolar su sen 50 nin üstünde giderken. Bir kasa yapıp içine koymanızı tavsiye ederim.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...rself]/96713-garajda-led-sis-fari-yapimi.html
Gökhanım merak etme sen Led in özelliği su altında da çalışabilmesidir kesinlikle sıkıntı yapmaz yoksa ben ellikere motoru indirme zorunda kalırdım

evet bende kullandım 2 gün yagmur yagdı istanbulda o yagmur altında kullan dım hiç bir sıkıntı olmadı..hatta motoru yıkadımda

Elinize sağlık, güzel olmuş. Umarım geceleri bu farları açık şekilde trafikte seyretmiyorsunuzdur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar