Sıradan bir işgünü ama motorla 07-02-2007 KASTAMONU

Merhabalar...
Dizdeki sakatlıktan dolayı doktor tavsiyesiyle motordan uzak duruyordum ama dün canıma tak etti, işe motorla gideyim dedim.:pl:
Tabi önce 1-1.5 aydır marşına basılmayan DRZ mi çalıştırmam lazımdı.

07022007.jpg

Biraz zor oldu, çalıştırıp ısındıktan sonra bir tur atayım dedim, oda ne? Sarı kız gitmekte nazlanıyor, üst devirlere çıkamıyort! Benzin alıp geldim, tam bujiyi sökecem elim far düğmesine gitti sanki NOS a basmışım gibi fırladı yerinden? Benim düşüncem akü tamamen boşalmıştı, biraz toparlayınca, farı açmam bir elktrik akımı oluşturdu ve ateşlemeyi canlandırdı???
30 km.lik yer yer buzlu bir asfalt yolculuğundan sonra toprağa (toprak görünmesede ben öyle olduğunu biliyorum :) )çıktım

DSC07117.jpg

Tırmanmaya devam... Fakat ön tekerin 1 turuna karşı arka teker 7-8 tur dönüyor. 8-10 km. tırmandıktan sonra süpriz. Hararet lambası yandı. 2 yıldır ilk defa yandığını gördüm, hatta bir ara patlak mı diye kısa devre yapıp ampulü kontrol etmiştim. Hemen durdurdum motoru. Kısa bir kontrol sonrası radyatör fanının çalışmadığını gördüm. Fan muhafazası eğilmiş, fanın dönmesini engelliyor, büyük ihtimal Ankara Enduro Yarışının hatırası :pale:

DSC07124.jpg

Arazide küçük bir tamir.

Bu arada fan çalışırken henüz şarj olamamış aküyü tekrar boşalttı.
Bunu tahmin ettiğim için takviye kablosunu çantama almıştım. Arabayı çağırdım telsizle. Takviye güçle kükredi DRZ

DSC07126.jpg

DSC07122.jpg

Ilgaz'la bir hatıra fotoğrafı.

DSC07116.jpg

Az sonra kapandı dağ zaten

DSC07113.jpg

En güzel manzaralı köylerden biri, Ilgaza karşıdan bakıyor.

DSC07104.jpg

DSC07096.jpg

DSC07102.jpg

Ilgaz Zirvesi, Hacet Tepesi.

DSC07098.jpg

DSC07128.jpg

Bu kadar mola yeter, işe geç kalmamalıyım

DSC07135.jpg

Az sonra 1675 m.deki büromdayım :)

DSC07132.jpg

DSC07006.jpg

DSC07026.jpg

Burası gençleştirilmesi gereken bir saha, fakat arazi çok kayalık, ağaçlarda yaşlı artık tohumları çimlenmiyor. Bu olumsuz nedenlerden dolayı kendi tohumlarından fidan oluşamıyor. Bizde 2002-3-4 yıllarında sahaya fidan diktik. Dikilen fidanlar artık kendini kurtardığı için ve daha fazla ışığa ihtiyaç duyduğu için üstteki yaşlı, büyümeleri durmuş ve içten çürümeye başlamış ağaçları çıkaracağız. Bu kesim işini fidanlara zarar vermemek için kar üstünde, vejetasyon mevsimi dışında yapıyoruz.

DSC07020.jpg

Bu kalın ağaçların neslini alttaki genç fidanlar devam ettirecek

DSC07010.jpg

DSC07037.jpg

Fidanlar kar altında olmalı, kesilen ağaçlar devrildiklerinde kar süspansiyon etkisi yaratsın, kesilen ağaçlarda sürütülerek saha dışına çıkarılırken fidanları yorgan gibi örtsün.

DSC07043.jpg

Aslında biraz daha kar olsa daha iyi olurdu ama malum küresel ısınma, burda 80-100 cm.den az kar olmamalıydı

DSC07040.jpg

DSC07047.jpg

DSC07137.jpg

DSC07074.jpg

Orman muhafaza memurları sürekli kesim alanında kontroldeler.

DSC07071.jpg

Eski ağaçların dip kütükleri saha içinde doğal soba oluyor.

DSC07076.jpg

DSC07084.jpg

Buda köylü KTM si

DSC07088.jpg

Karda gezmek insanı acıktırıyor.

DSC07083.jpg

Kışın bir iyi yanıda etrafta sürekli soğuk su bulabilmek :)

Orman köylüsü kar kış demeden canla başla çalışıyor
[YT]V2FTQK6frF8[/YT]

[YT]TW-DgbhNEYI[/YT]

DSC07110.jpg

Burada 6 yıl önce büyük bir heyelan oldu, toprak üzerindeki ormanla beraber kaydı. Heyelan sonrası görüntü korkunçtu, ağaçlar üst üste boşaltılmış kibrit çöpleri gibi iç içe girmişti

Yemeği eritmek için sahanın üstünde çalışan kepçenin yanına çıkayım dedim

DSC07141.jpg

DSC07142.jpg

Eğimle beraber lastikler buzda tutunamaz oldu, çıkamadım

Bu arada motoruda stop ettirdim :pale:
Akü malüm, çalışmadı, işte o an kick startın eksikliğini hissettim.

DSC07144.jpg

Motorun stop ettiğini gören bölge şoförümüz Hikmet bir traktöre atladığı gibi takviye kablosu ile yetişti.

DSC07146.jpg

Buda 4x4 traktöre bağlı sürütücümüz, tomruğu arkasındaki tambura bağlayıp sahanın içinde çıkarıyor.

DSC07148.jpg

Hava kararmadan greyderede bakmalıydım, tomruk nakliyatının olacağı yolu açacaktı.

DSC07150.jpg

DSC07168.jpg

DSC07152.jpg

4-5 km sonra greyderi yakaladım
DSC07156.jpg

DSC07165.jpg

Buda dehşet bir alet, bu kadar uzun olup bu kadar kıvrak olabilen başka bir alet bilmiyorum. Ortasından kıvrılıyor, ön lastikleri yanlara yatıyor... Ayrıca kullanmasıda çok eğlenceli (Greyder operatörüne dikkat :cherry: )

[YT]986NUdzgy4w[/YT]

DSC07173.jpg

Triptonic vites, çok güçlü bir motor ve önünde bilgisayar oyunu gibi uzanan upuzun bir gövde.

DSC07176.jpg

DSC07162.jpg

Az aşağıda bizim ekiple karşılaştım, bir türlü asfalta inmeyince merak etmişler, bakmaya geliyorlar

DSC07184.jpg

Fakat bana yol verecem diye kenara kaydırdılar arabayı, ama yardıma greyder yetişti, bağladık çıkardık.

DSC07187.jpg

Hava karamaya başladı, güneş kaybolunca buz kesti ortalık.
DSC07188.jpg

DSC07191.jpg

Asfalta indiğimde hava kararmıştı artık, yolculuğun en zor kısmı bundan sonrası oldu, çook soğuktu, 30 km. sonra eve geldiğimde parmak uçlarımı hissetmez oldum, ama özlemişim sarı kızımı...

12111.jpg

12121.jpg

monza kardeşim,,o ne mükemmel bir kar,ne mükemmel bir doğa ya..inan ağzım açık kaldı,,hayran oldum..O muhteşem karda,,o zor doğa koşullarında motor kullanmak eminim muhteşem bir zevktir..bizler ege çocuğu olduğumuz için kar gördükmü kendimizden geçiyoruz..

bu arada siz ne işle meşgulsünüz??orman fidanlığında çalışıyorsun sanırım..

ellerine sağlık topik çok güzel olmuş...:cat:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
daha önceki yazılarınıda okumuştum
tek kelimeyle muhyeşem
için gitti oralarda olmak istedim
inanılmazsın hakkaten
bu güzelliklerin değerini bil ve keyfini doya doa çıkar
eline sağlık dostum
:cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat: :cat:

mükemmel bir ortam... asfalt yerine dağları 10 kere tercih ederim...

tam survivor dedikleri yarışmanın yapılacağı yerlerden. vereceksin yarışmacılara bir balta bir battaniye hadi bakalım kim 7 gün kalabiliyor dağlarda. sahil kenarında iki dalı birleştiremeyen becerikli yarışmacıları bu dağlarda görmek isteriz:cat:

Sağolun arkadaşlar, Mecit hocam, meslek orman yük. mühendisiyim, Kastamonu'da orman bölge şefi olarak görev yapıyorum.
İşimi, doğayı, Kastamonu'yu çok seviyorum.
Doğayı, dağları, ormanlara seven herkes çadırını alıp mutlaka Kastamonu'yu görmeli.

paylaşım için tşk. gerçekten süper manzara ve güzel macera olmuş
işinizin ve motosiklet tutkunuzun bu şekilde bütünleşmesi süper olmuş. enduro tutkusu ve işinizde hep arazide . bir endurocu başka ne isterki.:cherry:

Paylaşım için teşekkürler.. Manzara, fotoğraflar, gezi ve doğa gerçekten çok güzel.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar