Ok GKN Sorumun sebebi aku degil. bogulmanin yan etkileri.
Senden ricam , sunlari kontrol et motorunda
1- Sigorta kutusu, Eger daha evel yanmis yada yuvasinda hafif kiriklik olan bir sigorta yuvan var ise degistir. Sigortadaki temasizlik yuksek hizda kesinti yapabilir , isininca
2- Karburaturun gaz teline bagli oldugu yaya bak.Esneklikten dolayi takilma olabilir.
3- (Bu kisim zor) Karburatorunu sabun ile kopukle ve icine hava bas. Sanirim karburatorunde delik var , ama emin degilim.
4- Beyin de ariza olabilir. Atesleme kesiyor olabilir. Kendi modelin ile olan baska bir motordan 1 haftaligina beyin al ve degistir.
5- Atesleme bobinlerin orjinal degilse , isininca bunu yapabilir.
6- Motorun yagini bir kaba dok , sonra geri motora koy, kabin dibine bak metal kirintisi yada parlamasi varmi. Yaglama yapmiyor ise belli zamanlarda krank takilma yapiyor olabilir.
Boyle iz var ise yag pompasini degistir.
Karburator ayarindan oldugunu pek dusunmuyorum , cunku bu sorun her gazlamada tekrarlardi. Bu anlik bir sekme. Umarim faydasi dokunur
Davit, Motorun elektrik tesisatını yeni elden geçirdim, göstergeyle alakalı bi sorundan dolayı komple baktım, tetikleyici marş otomadiği pub lar hepsi çalışıyor geçirgenliklerinide voltmetre ile kontrol ettim, Elektrikle alakalı bi sıkıntı olmadığına eminim, Ateşleme bobinleri de kabloları da orjinal, pipolar sağlam. Yağ sık sık değişiyor, ve yağlamayla alakalı bi sıkıntı olmadığıma eminim.
Bugün biraz daha dikkat ettim, ilk devrini aldı yürüdü güzel, gazı bırakıp tekrar açtığında sıkıntı var, Benzin musluklu motorları bilirsin, rezerveye düşücek kadar benzin bitiiğinde bi boğulma yapar, soora çevirirsin musluğu bikaç saniye boğulur makina, benim makinamdaki sıkıntıda aynı bu şekilde..
Yani ya yeterince hava almıyo yada yeterince benzin..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:38 ----------
tam olarak teknik bi bilgiye sahip olmamakla birlikte başımdan geçen bi arızaya çok benziyor hemen hemen aynı arıza benim başıma gelmişti karbüratörlü makinalarda bilindiği üzere şamandıra mevcut benzin seviyesi düştüğü zaman şamandıraya bağlı meme yakıt akışını sağlayıp yakıt seviyesi yükselince memeyi kapıyor pompadan gelen benzin akışını kesiyor hortum içersindeki pompadan gelen yakıt basıncı yükselince elektromekanik olarak pompa devre dışı kalıyor demek istediğim memelerin birinde takılma olup pompadan devamlı benzin gelip motoru boğabilir yada pompa da sorun olabilir pompayı denemek için karbüratör girişindeki hortumu çıkar ve elinle tıka kontağı aç pompa bi süre çalışıp hortum içersindeki basınç yükselince devre dışı olması gerekir eger pompada sorun yoksa zaten geriye karbüratör kalıyor ha bide kelebeklerde takılmada olabilir bi onlarıda kendin kontrol edersen iyi olur çünkü elinden geldiğini biliyorum ben pompa içerindeki valfleri değiştirince benim sorunum çözüldü bazen gözden kaçabilen çok küçük detaylar böyle insanın canını sıkabiliyor umarım en kısa zamanda sorunu halledersin
Çok mantıklı şeyler yazmışsın, dediğin gibi benzin otomadiği durmuyo olabilir, bunu da deniyeceğim, mantıken parmağımı tıkadığımda benzin basmayı bırakması gerekir:cat:
4 zamanlı motorlarda fıskiye yoktur... Kapış pompası diye birşey hiç duymadım... :bounce::bounce: Sadece 2 zamanlı motorlarda fıskiye sistemi vardır.... Sizin bahsettiğiniz kapış memesi olabilir... Ama GKN herşeyini kontrol ettim diyor... :cat::cat::cat:
Benim fikrim bu motora fazla hava geliyor... Önceden az gelmesi yönünde idi ama sesli düşününce mantıklı geldi bu....
Gazı kesip vrediğin zaman benzin mormal geliyor ama hava fazla geliyor... Devrini bulup tamamlayıncaya kadar bu şekilde yığılmaya devam ediyor... Devrini bulunca gelen hava miktarına eşleşiyor benzin normale dönüyor... Sorunu hava filtresinde , hortumlarında ya da karbüratördeki hava memesinde aramak lazım...
Otomatik jiklesi takılmış olmasın?... :silent::silent::silent:
Otomatik jikleli değil motorum, manuel. Çalışma mekanizması da düzgün bağzen açık unuttuğum oluyo, hemen kapatıyorum kesilme yapmıyor:wiinkk:
Dediğin gibi abi ya benzin ya hava..
manifoldlarda çatlak var galiba gökanın görmediği bi kısımda çatlak olabilir..
ateşleme sistemi tamamen elden geçmiş karbüratör defalarca temizlenip ayarlanmış depoda pislik olsa 150 km ye çıkamaz depo ile karbüratör arasındaki hortumlarda kaçak olsa benzin kaçırıyor desek gökan çabuk farkederdi..
exup kapalı diyorsun peki egsoz değişmeden önce de aynı problem varmıydı yani yığılma dediğimiz şey egsoz değişimden sonra olmadıysa geriye hava sistemi kalıyor..
:silent:
Egzoz aldığımdan beri aynı, exup kapalı falan değil, exup yok..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:46 ----------
http://www.sahibinden.com/yamaha_r1...32408WQQpXQQdisplayitem?source=promotion_chva
al bi tane bundan tak. fazla kafa yorma. şaka bi yana çözülmeyecek sorun yoktur. önemli olan o sorunun ne oldugunu tesbit edebilecek işin ehli vicdanı saglam bi usta bulmak gerek. büyük olasılıkla karbiratörden kaynaklanan bir sorun gibi gözüksede ateşleme sistemide olabilir.
:cherry: mantılklı bi çözüm ama 6 milyar üstüne verip 06 r1 alabilirim :mrgreen: