Silindir ve piston değişim zamanı

Mrb arkadaşlar motor yağ yaktığı için bakım yapmaya karar verdim sekman değiştirmeyi düşünüyordum ama sizede sormak istiyorum resimlerdeki pistonu da değiştirmem gerekir mi başka değiştirmem gerekn bir yeri var mı?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Fotoğraflara baktığımızda pek çizilmiş ve ömrü tükenmiş gibi gözükmüyor, fakat motorun servis manuelinde yadan tolerans değerleri içinde olup olmadığına bakmak lazım. Bunu yapmak içinde hassas ölçü aletleri gerekir.

Motor yenilerken ben olsam;
piston, sekman, silindir, subaplar, subap lastikleri, egzantrik zincirini değiştirirdim. Unutmuş olduğum şeyler olabilir ama temel parçalar bunlar.

ben bu kadar detaylı istemiyorum derseniz gerekli görmediklerinizi değiştirmeyebilirsiniz.

fotoğrafdan anlaşılmaz biraderim , rektifiye yapan bir atelyeye git ölçüm yaptır.. yağ eksiltme supap klavuzlarından da olabilir..

fotoğrafdan anlaşılmaz biraderim , rektifiye yapan bir atelyeye git ölçüm yaptır.. yağ eksiltme supap klavuzlarından da olabilir..

Dediğin gibi yapalm ustam en iyisi

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

Fotoğraflara baktığımızda pek çizilmiş ve ömrü tükenmiş gibi gözükmüyor, fakat motorun servis manuelinde yadan tolerans değerleri içinde olup olmadığına bakmak lazım. Bunu yapmak içinde hassas ölçü aletleri gerekir.

Motor yenilerken ben olsam;
piston, sekman, silindir, subaplar, subap lastikleri, egzantrik zincirini değiştirirdim. Unutmuş olduğum şeyler olabilir ama temel parçalar bunlar.

ben bu kadar detaylı istemiyorum derseniz gerekli görmediklerinizi değiştirmeyebilirsiniz.

Hepsi değiştiricem usta egzantrik zinciri her motorda oluyor mu benimkinde yok

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Dediğin gibi yapalm ustam en iyisi

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

Hepsi değiştiricem usta egzantrik zinciri her motorda oluyor mu benimkinde yok

senin motor itecekli olabilir, cg tipi motorlardan.

Dişli var o iki tane çekiç gibi bişey var onlara sürtüyor gibi usta

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------

Usta Bi de hafa filtresine benzin geliyor gibi ıslanıyor o niye oluyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar