Sıkışan Vidaları Açmak İçin Alet

http://www.hirdavatcesitleri.com/RICO-15-PC-DARBELI-TORNAVIDA-SETI,PR-734.html
bu sitede daha uygun fiyata buldum yarın hırdavatçıları gezicem bakalım

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:24 ----------

işte motorcu arkadaşımda derken bahsettiğim tamda buydu ama ismini bilmeyince google amcada sana bi halt söylemiyor :) ben bu gece uyumayacağım bu arada dua için bolca vaktim olacak , ama senin için en makbulü olan fatihayı okuyacağım :) teşekkürler adı darbeli tornavidaymış unutmam gari :)
abi aslında konu çok faydalı oldu gibi motorcu adama her zaman lazım olabilecek bir alet:)

Kocaeli İl Temsilcisi
breh breh breh google amca da neler varmış fiyat ortalaması 40-50 lira arası kesinlikle takım dolabında olması gerekli bir parça :)

Yılllaaaarr yıllar önceydi. Tekzen ( Götzen ) yeni açılmış memleket yapı marketle tanışmış tı. Bu aletli orda görmüş ne işe yaradığına bir türlü akıl erdirememiştim. Demek bu işe yarıyormuş. Alayım dursun kenarda belki lazım olur.

valla elle sökülemeyen vidalar en güzel "havalı somun sökme" ile sökülür.
çekiçleyerek söktüğünden şahsen ben kaliteli bir havalı somun sökmenin sökemediği vida göremedim..

REsimdeki vidaları kalın saplı ve vidanın içine tam oturucak kadar kalın uçlu bir tornavida ile kolayca açabilirsiniz.
Eğer yeterince kalın saplı tornavidan yoksa sap kısmında delik olan sağlam bir tornavidanın o deliğine başka bir tornavida takıp T şekline getirip kullanabilirsin.

Önemli nokta uç kısmı vidaya tam oturucak şekilde kalın olmalı.

Kocaeli İl Temsilcisi
REsimdeki vidaları kalın saplı ve vidanın içine tam oturucak kadar kalın uçlu bir tornavida ile kolayca açabilirsiniz.
Eğer yeterince kalın saplı tornavidan yoksa sap kısmında delik olan sağlam bir tornavidanın o deliğine başka bir tornavida takıp T şekline getirip kullanabilirsin.

zamanla başı paslanmış oksitlenmiş hatta tornavidanın gireceği kısım falafoş olmuşsa ne halt etcez kanki ? havalı sökme hak getire smunlu vidadan değil yıldız başlı yuvarlak kafalı vidalardan behsetiyorum ya kanalları bitmişse ? mesela çok sık karşılaşılan bir durumdur motosikletlerinizin hidrolik kapaklarının üzerindeki 2 adet yıldız başlı vidalar öyle dandik malzemeleri varki elle sökmeye kalkınca hemen bozuyor kendini istediğin kadar uygun yıldız ucuyla sökmeye çalış istem dışı sen sıkmaya kalktığında mm lik tornavidayı yukarı kaydırıyor olman vidayı bozuyor , hondanın hidrolik yağını temizleyeyim yeni yağ koyup havasını alayım dedim ulen sökemedim ya uyuz oldum taşlamayla kapağı komple traşlayıp başka merkezin kapağını taktım yani bu aleti tek geçerim aga ,
vurduğun an hem sola dönüyor hemde dönme esnasında yarım kiloluk çekicin tornavidaya uyguladığı basınç la tornavidanın ucu neredeyse vidanın başına yeni yiv açıyor sıyırması imkansız :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:36 ----------

valla elle sökülemeyen vidalar en güzel "havalı somun sökme" ile sökülür.
çekiçleyerek söktüğünden şahsen ben kaliteli bir havalı somun sökmenin sökemediği vida göremedim..

havalı somun sökmeyi nerden bulacak vatandaş kompresör lazım somun sökme lazım vs. herkez ben değilki :)

darbeli tornavida diyince uzaylılar dağılı veriyor.
64894495_tn50_0.jpg

rico marka darbeli tornavida favorim olur, rico candır
haydi gevşetin gayri :)
aha ben yazasıya milet döktürmüş.
ama ben bunu saylamam. nöbetteydim yeni okudum konuyu. Ühü ühü.
severim bu alati. ama ter pasoda kullananlar dikkat etsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------

havalı somun sökme gibi iş yapan elektirikli tabancalar var.
pr_01_3825_max.jpg

En yakın bir lastikçide, lastikçilerin kullandığı komprosörü deneyebilirsiniz, eğer çok küçük bir somun değilse tabi...

peki sürekli gevşeyen vidayı ne yapıcaz?

loctite iyidir onun iki çeşidi vardır biri ısıtınca gevşeyen diğeriyse anahtarla açılan kullandığınız yere göre seçebilirsiniz dikkatli kullanmakta fayda vardır çok sürerseniz yivleri kopartırsınız vidayı sökecem derken

KONUYLA PEK ALAKASI YOK AMA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

:king::king::king:slm motoru alalı 3 yıl oldu aldığım gün hariç hiç sigorta yaptırmadım bugün bir sigortacıya gittim 156 tl para çıkardı motor 100 kh tabi buna zam gecikme zammı ne eklendi acente acente fiyatı deyişirmi yardımcı olursanız sevinirim şehir şehirde deyişirmi... önereceğiniz bir sigorta firması varmı tşk

izmite gittiğimde senin için bu aletin resmini çekeceğim motorcu arkadaşımın dükkanında görmüştüm yapı itibari ile normal tornavidalardan sap kısmı biraz daha kalın kaba ve sağlam metal bir yapıdaydı tepesinden 500 gramlık çekiçle mzde aynı sıkıntıdan muzdarip bir vida vardı ve vidanın başı yalama olmuştu ulen uğraş uğraş sökememiştim aldı o tornavidaya benzeyen aleti vidanın üzerine yerleştirdi çekiçle bir çaktı tepesinden ki başı yalama olan vida halt etmiş zırt diye gevşedi yani o basınç ve darbeyle vida başının yalama olmasıda sorun değil vidayı kenarlarından tornavidayla çekiçlemeye kalktığında açıldı açıldı açılmadı , vida başını bozarak dahada içinden çıkılamaz bir hale girilebiliyor :)

lakin motorcu arkadaşımda ismini tam olarak bilmiyor söyledi bana ama unuttum , hatta takım hastası olan ben kendisine sordum nerden bulabilirim bu aleti onuda bilmiyor nası bir aletse lazım olmuyor olmuyor ama olduğunda böyle konu açmaya kadar gidebiliyor :)

konu açtığın iyi olmuş aynı sebepten ben bile konu açmayı düşünüyordumda utandım :cherry: :p

şöyle bir şeydi mantıkta :)

[url]http://img10.imageshack.us/img10/3219/img182dx.jpg[/URL]
kanka bu tornavidaya çekiçle vurunca ark mı yapıyor :D
hırdavatçeşitleri .com parakende mağaza satısı yapıyorsa gidip alabilirim.

birde elektrikli somun sıkma tabancasından lazım . uygun fiyata tavsiye edebileceğiniz yer veya marka var mı?

Kocaeli İl Temsilcisi
kanka bu tornavidaya çekiçle vurunca ark mı yapıyor :D
hırdavatçeşitleri .com parakende mağaza satısı yapıyorsa gidip alabilirim.

birde elektrikli somun sıkma tabancasından lazım . uygun fiyata tavsiye edebileceğiniz yer veya marka var mı?

valla kanka bende havalı rettanın somun sıkması var 175 liraya almıştım ama elektirikliler sanırım biraz daha fazladır havalıya göre :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------

:king::king::king:slm motoru alalı 3 yıl oldu aldığım gün hariç hiç sigorta yaptırmadım bugün bir sigortacıya gittim 156 tl para çıkardı motor 100 kh tabi buna zam gecikme zammı ne eklendi acente acente fiyatı deyişirmi yardımcı olursanız sevinirim şehir şehirde deyişirmi... önereceğiniz bir sigorta firması varmı tşk

önerebileceğm derken , çok sigorta şirketi var :) zannediyorum şehir şehir değişiyor sigorta ücretleri normal bir araç sürücüsü olarak malesef bildiğim bu kadar :)

aslındasistem basit bi fizik olayı ama aşırı kullanışlı tabi ki
kaba çizimle

yani aynı f kuvvetiyle r yarıçaplı tornavida sapına f.r kadar bir tork oluşur bu yetmiyebilir ama 2r yarıçaplı tornavida sapında aynı f kuvvetiyle 2r.f torku oluşmakta
çok basitçe açıklaması bu

Basitçe açıklayamamışsın. :)) Belki çizim yapmasaydın daha anlaşılır olurdu :mrgreen::queen::rendeer:

Kilitli pense her tür vida ve civatayı acmak için yeterlidir ama bu durumda biraz uğraştırabilir...Kolay gelsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar