Sigortasiz motor baglanir mi ?

Arkadasim sigortasiz motor suruyor diyorum ki motorun baglanir falan bir sey olmaz diyor. Sigortasiz motor baglanir mi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet, hem de sıkıca :p
Çekme ve otopark parasından hariç 80 TL civarı bir de ceza ödersin.

peki bende bişi sorucam motorun satışını aldıktan sonra 10 gun ıcınde sigorta yapmassak otomatik olarak mı ceza geliyor yoksa çevirmeye yakalanırsanmı ceza var bide 10 gun ıcınde sigorta yaptırmadım sonra yaptırdım faiz warmı yoksa yine aynı fiyattanmı olur

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
peki bende bişi sorucam motorun satışını aldıktan sonra 10 gun ıcınde sigorta yapmassak otomatik olarak mı ceza geliyor yoksa çevirmeye yakalanırsanmı ceza var bide 10 gun ıcınde sigorta yaptırmadım sonra yaptırdım faiz warmı yoksa yine aynı fiyattanmı olur

10 günlük süre diye birşey yok. Noterden çıkınca sigortacını aramalı veya bir acente bulup yaptırmalısın .

F54

10 günlük süre diye birşey yok. Noterden çıkınca sigortacını aramalı veya bir acente bulup yaptırmalısın .

okan abi noterden çıkıyoz bi sigortacıya giriyoruz adam bakıyor abi daha ekrana düşmedi diyor bi çay ikram edelim diyor :cherry:
sonra o çay 2 oluyor 3oluyor 4 oluyo aradan 2 saat geçmeden sigorta kesilemiyor :pr:

internette 10 günlük süre fln yazıoda peki devri aldık yani ruhsat çıkması için hemen sigorta yapmakmı lazım hemen yapmassak ruhsat çıkmazmı

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Otomatik ceza gibi bir saçmalik olurmu?
Yani bir araç satin almaniz o araci trafikte kullanacaginiz anlamina gelmez.
Araci sportif olarak kullanmak için de alabilirsiniz, yilin belli zamanlarinda kullanmak içinde.
Örnegin ben yilda bir ay Tûrkiye'de kullanacagim aracima neden butün bir yil boyunca sigorta ödeyeyim.
Bunun adi saçmalik degil soygundur.
Hakkinizi arayin.

Sigortayı yaptırmazsanız ;

1. Ruhsatınızı evinize postalamazlar. Siz trafikten almaya gittiğinizde sigortayı görmeden vermezler.
2. Polis farkederse önce uyarı olarak ceza keser (70 tl civarı birşey) ve 10 gün süre verir. Bu sürede yaptırmadan kullanırsanız biradaki kontrolde aracınız bağlanır.
3. Bir kazaya karışırsanız başınız büyük derde girer.
4. O kazada sakatlanırsanız ailenizin başı birhayli ağrır.
5. O kazada ölürseniz kurtulursunuz.
6. Ve en önemlisi yine o kazada mümkünse kimseye zarar vermeyin.

1. Ruhsatınızı evinize postalamazlar. Siz trafikten almaya gittiğinizde sigortayı görmeden vermezler.
2. Polis farkederse önce uyarı olarak ceza keser (70 tl civarı birşey) ve 10 gün süre verir. Bu sürede yaptırmadan kullanırsanız biradaki kontrolde aracınız bağlanır.

Anladımda benim amacım ruhsatı aldıktan 3 4 gun sonra sigorta yaptırma ama öğrendimki sigorta yaptırmadan ruhsat alınmıyormuş herkese cevapları için teşekkür ederim

en son araç aldığımda noterden satışı yaptık, sigortasını yaptırıp trafik şubesine gittim plaka değişmiyorsa 1 saat içinde ruhsat elinizde. çok kolaylaşmış işler gerçekten. aslında noterde gereksiz bence. trafik şubesinde alıcı ve satıcı buluşup karşılıklı imzayı atıp iş bitebilir. iyi günler ileride belki ilerleyen zamanda oda olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı

Süreyi sadece muayene süresi geçmişse veriyorlar, sigorta olmadığında görüldüğü yerde bağlanıyor araç. Muayene için süre verilmesi de araç olmadan muayene yapılamayacağı. :)

Süreyi sadece muayene süresi geçmişse veriyorlar, sigorta olmadığında görüldüğü yerde bağlanıyor araç. Muayene için süre verilmesi de araç olmadan muayene yapılamayacağı. :)

hakikaten nerden bağdaştırıp yamışsam :) uykum gelmiş hatlar karşımış galiba . Evet 2. madde muayene için geçerli bizzat denedim çok güzel ceza kesiyorlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
hakikaten nerden bağdaştırıp yamışsam :) uykum gelmiş hatlar karşımış galiba . Evet 2. madde muayene için geçerli bizzat denedim çok güzel ceza kesiyorlar

Ben de ikicisinde bağlayıp bağlamadıklarını denedim, evet bağlıyorlarmış. Hatta polise otopark yakın çekici çağırma sen götür de bari çekici parası vermeyelim demiştim, ilginç bir şekilde kabul etmişti. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı

benim evime ruhsatı postalamadılar ben gittim trafikten aldım hiçbirsorun çıkmadı şuan hala sigortası yok

sigortayı yaptırmayan arkadaşın değil muhtemelen sensin.....noterden satışı aldıktan sonra 1 ay süren var merak etme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar