peki bende bişi sorucam motorun satışını aldıktan sonra 10 gun ıcınde sigorta yapmassak otomatik olarak mı ceza geliyor yoksa çevirmeye yakalanırsanmı ceza var bide 10 gun ıcınde sigorta yaptırmadım sonra yaptırdım faiz warmı yoksa yine aynı fiyattanmı olur
10 günlük süre diye birşey yok. Noterden çıkınca sigortacını aramalı veya bir acente bulup yaptırmalısın .
Otomatik ceza gibi bir saçmalik olurmu?peki bende bişi sorucam motorun satışını aldıktan sonra 10 gun ıcınde sigorta yapmassak otomatik olarak mı ceza geliyor yoksa çevirmeye yakalanırsanmı ceza var bide 10 gun ıcınde sigorta yaptırmadım sonra yaptırdım faiz warmı yoksa yine aynı fiyattanmı olur
Sigortayı yaptırmazsanız ;
1. Ruhsatınızı evinize postalamazlar. Siz trafikten almaya gittiğinizde sigortayı görmeden vermezler.
2. Polis farkederse önce uyarı olarak ceza keser (70 tl civarı birşey) ve 10 gün süre verir. Bu sürede yaptırmadan kullanırsanız biradaki kontrolde aracınız bağlanır.
3. Bir kazaya karışırsanız başınız büyük derde girer.
4. O kazada sakatlanırsanız ailenizin başı birhayli ağrır.
5. O kazada ölürseniz kurtulursunuz.
6. Ve en önemlisi yine o kazada mümkünse kimseye zarar vermeyin.
2. Polis farkederse önce uyarı olarak ceza keser (70 tl civarı birşey) ve 10 gün süre verir. Bu sürede yaptırmadan kullanırsanız biradaki kontrolde aracınız bağlanır.
Arkadasim sigortasiz motor suruyor diyorum ki motorun baglanir falan bir sey olmaz diyor. Sigortasiz motor baglanir mi ?
Süreyi sadece muayene süresi geçmişse veriyorlar, sigorta olmadığında görüldüğü yerde bağlanıyor araç. Muayene için süre verilmesi de araç olmadan muayene yapılamayacağı.![]()
hakikaten nerden bağdaştırıp yamışsamuykum gelmiş hatlar karşımış galiba . Evet 2. madde muayene için geçerli bizzat denedim çok güzel ceza kesiyorlar
1. Ruhsatınızı evinize postalamazlar. Siz trafikten almaya gittiğinizde sigortayı görmeden vermezler.
3. Bir kazaya karışırsanız başınız büyük derde girer.
4. O kazada sakatlanırsanız ailenizin başı birhayli ağrır.
5. O kazada ölürseniz kurtulursunuz.
6. Ve en önemlisi yine o kazada mümkünse kimseye zarar vermeyin.