Senin bu konuya yorum yapma, savunma şekline bakarak komplo teorisi üretene hak vermemek elde değil. Bu Amerikalı ya acenta sahibi, ya da bir yakını sigortacı buna üflemiş dedim bende.
Yok yahu. Herhangi bir sigorta sirketiyle tek baglantim, yirmi sene once bir akrabamizin esinin bir sigorta sirketinde eleman olarak calismis olmasi. O da, dogruya dogru, iki yuzlu yalancinin tekidir.
Hah haklı olduğun yerler var, bu kadar kaza oluyorsa bunun sigortacılar tarafından fiyatlandırılması lazım diyorsun. Amma velakin zorunlu olan birşeyi sadece özel sigorta şirketlerinin karlılığına bakarak vatandaşa kitleyemezsin. Önce çalışma şartlarını düzelt, asgari ücreti yükselt ondan sonra vergileri, zorunlu sigortaları dayat değil mi! Zaten sistemin mantığıda yanlış, araç fiyatı mutlaka sigorta primini etkilemeli. Ben şimdi 1000 liralık motorcuğumla Porsche kullanan ensesi kalının primini ödüyorsam hatta fazlasını belki de burada bir yanlış var!
Sizin dediginizi farkli sekilde soyleleyim:
Ensesi kalin Porsche'i olan adam, tabii ki Turkiye'de yazlari kullanmis oldugum eski Lada'ya verdigimiz'den daha az trafik sigortasi vermeli. Bir defa bir suru elektronik destek var Porsche'ta. Kullananin dikkati dagilip onune bakmasa, arac kendi kendine fren yapiyor. Lada'da pur dikkat olsam bile frenin calismama ihtimali var

Ustelik Porsche'u olan cogu adam arabasini sever, dikkatli kullanir. Lada'yla Mercedes'lerin uzerine surunce cil yavrusu gibi dagildiklarini bizzat musahede ettim

Velhasil sonucta benim Lada'yla baskasina verecegim zarar ihtimali, Porsche'un vereceginden azsa, ki muhtemelen oyle, onun trafik sigortasinin daha az olmasi normal olan. Ama Porsche'un kaskosu tabii yirmi kat fazla olur, bu normal. Cunku kasko aracin kendini, trafik sigortasi ise carpacagi ortalama aracin zararini oduyor. Bu noktada Porsche ve Lada esit.
Ama ensesi kalin Porsche'u olan adam, devede kulak gibi, sadece aldigi Porsche'a odedigi OTV ve benzin ile kurtulmamali. Adamakilli, kazandigi miktar uzerinden gelir vergisi vermeli. O vergi, zaten geliri dusuk olan ortalama vatandasa kesilen utopik OTV ve akla zarar benzin haraclarini fazlasiyla karsilar. Velhasil yanlis var, hem de cok var, ama diger tarafta. Zaten olmamasi gereken vergilerle zor durumda birakilanlarin daha da ezilmesi dogru degil, katiliyorum. Malesef ulke olarak yakin gelecegimiz hic de parlak gozukmuyor. Uzulmemek, endise etmemek mumkun degil.