Sigarayı Bırakmak

geriye dönüp bakıyorumda 2009 haziran ortalarıydı son sigarayı içtiğimde. " ben bukadar aciz olamam" demiştim bırakma kararını verirken. hala temizim. bu süre içinde 2 bisiklet 1 motosiklet sahibi oldum. turlara çıktım, kurslara katıldım. fotoğraf makinası aldım işe yarar cinsinden. gezip tozuyorum kafama göre. sigara fonundan faydalanmaktayım bunları yaparken. ayda 450tl idi sigara masrafım . bisikletile 3000km ye yakın uzun yol yapmışım bu sürede. izmir - fethiye arasında tekerimin geçmediği yol kalmadı datça dahil, üstüne birde kapadokya turu yaptım. 2 basamak çıkamıyordum.

sigara bırakma zamanınız geldiyse eğer, hiçbir yardıma ihtiyacınız yok. yeterki kararlı olun.

Arkadaş, sen ki emziği bırakmış birisin, ben bıraktıgımda hep şunu düşündüm, elime sigarayı aldıgımda ona dedim ki! Sen bu dünyaya geldiğmde yanımdamıydın?_ Seninle mi doğdum, Sen kimsin de beni kendine bağımlı yapıyorsun ve en önemlisi ortaokulda sen varmıydıni ya da ilkokul lise, sen ne zaman girdin de hayatıma beni esir aldıgını sanıyorsun diyeceksin.

Püf noktası: Sigarayı atma, önüne gözünün önüne koy, istedigin zaman bileceksin ki, istersem hemen içebilirim, ama orda oldugunu bildigin halde içmeyeceğim seni, çünkü ben bana aitim diyeceksin. Elin sigaraya gittiğinde sadece şunu düşünmelisin ' ŞU ANDA İSTERSEM SENİ İÇEBİLİRİM, BU TAMAMEN BENİM ELİMDE. AMA İSTİYORMUYUM BİLMİYORUM, ELİNİ ÇEKECEKSİN, BU SENİN ZAFERİN OLACAK' orta sonda başladım 6 sene öncesine kadar içiyordum, sıkılırsan sakız al ,) bırakırsın.. basit bir şey. Sen koca bir insansın Sİgarada ne ola ki!!!

---------- Post added at 13:54 ---------- Previous post was at 13:50 ----------

Genel olarak algılanırsa daha iyi olur. İlk seferinde 3 sene bıraktım yeniden başladım, ikincisini bırakalı 6 sene bitti, arada bir nargile içiyorum :) o da zevk vermiyor. Hayatımdan silinip gitmiş :) Sigara parasına taksitle motor alırım ben. Mlight içiyordum günde 2 paket temiz. )

7 senedir içiyordum bu zıkkımı geçen hafta bırakmaya karar verdim ve 3 gündür temizim. Bu 5. denemem ama bu sefer kesin oldu, hissediyorum. :) Bırakmak isteyen forumdaşlarım sigaranın zararlarıyla ilgili sık sık video izleyin,yazı okuyun,içmeyen arkadaşlarınızı düşünün ve en önemlisi bir gün berger hastalığına yakalanabileceğinizi unutmayın. Ben bıraktım darısı bırakamayanların başına.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
can abi hala almadınmı motor

Bence bütün ilahi veya ilahi olmayan dinlerin temelinde ibadet den çok , sigara ve benzeri maddelere bağımlılığı olanların asıl zaafı olan irade meselesi var.Eğer insan iradesine hükmetmeyi öğrenebilir veya başarabilir ise her türlü olumsuz davranış dan uzaklaşır cennete veya nirvana ya ulaşmış olur.İnsanlar ibadetlerin yararını yalnızca öteki taraf için yapıyor.Yani ibadet edersem cennet kapısı açılır mantık bu.Halbuki din ve ibadet yalnızca öteki tarafa bonus için degildir.(yani yalakalık veya rüşvet gibi çirkin bir eylem bence ).Kitaplar aslında bu dünyada nelere ihtiyacımız olduğunu da ana konu olarak işler.Bu dünyada iyiyi kötüden ayırıp doğruya yönelme gücüne sahip olursak hem kendimiz hemde toplum için yaşanası bir dünyaya kavuşuruz hemde zaten otomatikmen imanımızı tamamlamış oluruz.İradesi olmayanın itikatı ve dolayısı ile imanı tehlikededir.İstedigi kadar ibadet yapsın ,ibadetleri asla iradesini köreltemez,şeytan hep pusudadır,fırsat bekler.Ve bunuda ibadete yönelenler hep '' ibedet yaptıkca şeytan daha çok uğraşmaya başladı benle'' diye dile getirir.Olayın pisikolojik veya biyolojik tarafları elbetde var fakat bunlar yüzde yüz etkili olsaydı kimse bırakamazdı.Bu zaten işin göstergesi.Önce irade sonra itikat sonra iman.Yani önce iradeye hakim olabilirse,sigarayı bırakmak isterse ,eyleme geçer.Denemesi iradesiz olduğu anlamına gelmez.Önyargı,iradesizlik kadar tehlikelidir.Gerçeği gölgeler.Dünyada sermaye insanların bu zaaflarını kullanarak amacına ulaşıyor.Bağımlılık yaratan ürünler,marka merakı,ön yargılar gibi.Bence sigara gibi bir illete köle olunduğunda aslında daha büyük bir kıskacın kollarından birinde yerimizi ayırtıyoruz.Söyleyecegim son şey boşuna en az sigara kadar tehlikeli biyolojimizle oynayan diger ürünlere yönelmeyin,İradesi olmayandan zafer beklenmez(yaz kızım: tarih 30.10.2011 söyleyen piranha dört:queen::queen::queen:).

19 yıldır ağzımdaydı bu namussuz..

bu ilk denemem ve 11 gündür elimi sürmedim.bırakmak için bant,sakız ilaç vs. hiçbir şey kullanmadım.hayırlısı bakalım inşallah bir daha elimi sürmek nasip olmaz şu zıkkıma

babaçi tebrikler. vakit kaybetmeden günde 1 saat kadar yürümeye başla. aklına gelince su iç, ortamı değiştir. bırakmaya kesin kararlıysan artık uzak dur. kolay gelsin. aslında çokta zor bir olay değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
12 yıl aktif olarak kullandım ve bi anlık (daha önce denemiştim 3-4 kez ama kararlı değilmişim demekki) bunalımla karar verdim. paket bitsin daha içmeyeceğim dedim ve içmedim. ilk 10 gün filan zorladı baya bi sersemleme filan oldu ama sonra atlattım.

Mersin İl Temsilcisi
19 yıldır ağzımdaydı bu namussuz..

bu ilk denemem ve 11 gündür elimi sürmedim.bırakmak için bant,sakız ilaç vs. hiçbir şey kullanmadım.hayırlısı bakalım inşallah bir daha elimi sürmek nasip olmaz şu zıkkıma

gün saymayı da bırak...
ben bırakalı sanırım 2,5 sene filan olmuş. belki de 3 yıl yok yok 1,5 yılmıydı neydi...
şu sigara yasağının başladığı pazardan önceki cumartesi gece 23,55 ti...

geçenlerde bir arkadaş "tutmam için sigarasını" verdi. inanın ki iğrendim pis pis kokuyordu.
ben yıllarca sigara içmeyen eski manitalarıma işkence yapmışım...

gün saymayı da bırak...
ben bırakalı sanırım 2,5 sene filan olmuş. belki de 3 yıl yok yok 1,5 yılmıydı neydi...
şu sigara yasağının başladığı pazardan önceki cumartesi gece 23,55 ti...

geçenlerde bir arkadaş "tutmam için sigarasını" verdi. inanın ki iğrendim pis pis kokuyordu.
ben yıllarca sigara içmeyen eski manitalarıma işkence yapmışım...

şuan da hayatımda ki en önemli konu olduğu için sanırım insan ister istemez gün sayıyor:mrgreen:ilk 3 günden sonra bende içen arkadaşların kokusunu almaya başladım.

Mersin İl Temsilcisi
şuan da hayatımda ki en önemli konu olduğu için sanırım insan ister istemez gün sayıyor:mrgreen:ilk 3 günden sonra bende içen arkadaşların kokusunu almaya başladım.

sakın o çukura bir daha düşme hocam.
benim de ara-sıra canım çekmiyor değil ama içen bir arkadaşa yanaşıp onu çaktırmadan koklayınca yemek bile yiyesim gelmiyor....

Yok efem kısmet olmadı daha, motora sıra gelmiyor=) ama Kasım ayı içinde alırım diye düşünüyorum. Büyük ihtimal Venox olucak :cherry:

Bende bırakamadım ve denemedim bile fakat bu bırakmıyacağım veya bırakamıyacağım anlamına gelmiyor( demek isterdim ) :).Çok zor bişey sonuçta yıllarca yaptığın bi alışkanlığı bırakman.Bir gün bırakırsam şöyle bi taktik sanırım işe yarar gün içinde hayatında yapmak istediğin en fazla önem verdiğin olaylar ile uğraşırım ve en değer verdiğim insanı o istek geçene kadar yanımdan ayırmam sanırım en mantıklı yol bu şekilde hem irademi ayakta tutar hemde aklımdaki sigara içme isteğini köreltirim. :) buda bi bakış açısı.

Bende bırakamadım ve denemedim bile fakat bu bırakmıyacağım veya bırakamıyacağım anlamına gelmiyor( demek isterdim ) :).Çok zor bişey sonuçta yıllarca yaptığın bi alışkanlığı bırakman.Bir gün bırakırsam şöyle bi taktik sanırım işe yarar gün içinde hayatında yapmak istediğin en fazla önem verdiğin olaylar ile uğraşırım ve en değer verdiğim insanı o istek geçene kadar yanımdan ayırmam sanırım en mantıklı yol bu şekilde hem irademi ayakta tutar hemde aklımdaki sigara içme isteğini köreltirim. :) buda bi bakış açısı.

ben mesela bırakma olarak değilde bugün içmeyeyim dedim...hadi bugünde içmeyeyim dedim... bi baktım 3 gün olmuş içmeyeli...hadi bırakalım bari dedim.

2 haftayı devirdik bakalım.:flower:

sigaraya zam geldiğinden beri içmiyorum. bahane arıyordum buldum. arada canımın çok istediği anlar oluyor ama kendime karsı koyuyorum. çünkü biliyorum 1 tane bile içsem gerisi gelecektir.

sigarayı içen değil günde 3 paketini kemiren biri olarak 1 seneyi devirdim.
haydi hayırlısı.

sigarayı içen değil günde 3 paketini kemiren biri olarak 1 seneyi devirdim.
haydi hayırlısı.

Maşşallah

397280_253378221399005_218991158171045_654300_12947401_n.jpg

Bırakmayı denemeyi düşünenler için durum nedir belirteyim 1 tane dahi içmedim o günlerden beri:flower:

15 gün önceye kadar tartıda 120 kg gördüm aşağı yukarı 8 kg aldım:queen:

bugün itibarıyle 116 kg'a düşmüşüm metabolizma tekrar düzene giriyor ve hergün egzersiz yapmaya başladım...çok değil 15 dakika ama işe yarıyor.Akşamları çekirdek vs.. bunlarıda artık kestim.Bakalım artık hayırlısı neyse hakkımızda o olsun:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar