Sigarayı Bırakmak

bu gibi durumlarda sakız falan hikaye arkadaşım. iç 1 bardak soğuk su, at kendini dışarı biraz yürü, dolaş . 15 gün kadar sonra bu durum hafifleyecek . sabahları kalktığında ağzının leş gibi olmadığı , yediğin yemeklerin tadını almaya başlaman sana destek olsun. bi bağımlılıktan kurtulmaya çalışırken başka şeye bağımlı olma istersen.

nere yürüyon öyle nöbetteyim 24 saatlik 15.5 i gitti 7.5 i kaldı.

sonucta nikotin hormonlar üzerinde etkisi olan bağımlılık yapıcı ve mutluluk etkisi yapan bi meret. olmadıgı zaman insanda bi yoksunluk hissi oluyor. ilk başlarda yardımcı ürünler kullanmak sıkıntıyı azaltıyo.

nere yürüyon öyle nöbetteyim 24 saatlik 15.5 i gitti 7.5 i kaldı.

sonucta nikotin hormonlar üzerinde etkisi olan bağımlılık yapıcı ve mutluluk etkisi yapan bi meret. olmadıgı zaman insanda bi yoksunluk hissi oluyor. ilk başlarda yardımcı ürünler kullanmak sıkıntıyı azaltıyo.

bu yol malesef meşakkatli. sigara sadece bağımlılık değil bir yaşam biçimi. düşüncenizi baskılara değil kazanımlarınıza yönlendirmeye çalışın. sigara içilen ortamlardan uzak durmaya çalışın. istek duyduğunuzda uğraşacak bir iş bulun. sigara ve nikotin olayını hayatınızdan ne kadar çabuk çıkarırsanız etkisi o kadar hızlı azalacaktır. içmemeye kararlıysanız eğer sakın ola bir nefesten bişey olmaz yada bi deneyeyim gibi düşüncelere kapılmayın. bıraktığınız yerden başlarsınız.

kardeş saolasın ama ben bu şekilde bırakıcam.bekara karı boşamak kolay gelirmiş. sonucta 15 yıllık bir bagımlılık var ve kolay olmuyo bırakta biraz işimi kolaylaştıracak seylerın yardımını alayım. azaltarak bırakmak gibi bişeyden bahsetmiyorum sonucta.

- ha eger diyosanki oyle sigara bırakılmaz gel iddasına girelim :rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:52 ----------

ha bu arada üçüncü güne girdim :queen:

Hemen bi eczaneye git.Zyban isimli ilaci satin al.Ilaci icmeye basla ve sigarana ayni sekilde devam et.1 yada 2 hafta hedef koy kendine.Daha 1 hafta dolmadan `lanet olsun gunu gelsede biraksam su sigarayi ` diyeceksin.Resmen igrendiriyo gram zevk alamiyorsun sigaradan.Ayni sekilde nikotin ihtiyacini da karsiliyor.Geriye sadece dudak aliskanligi ve diger seyler kaliyor.Mesela cay-kahve icerken bosluk hissedeceksin, yemekten sonra bosluk hissedeceksin,seksten sonra bosluk hissedeceksin kaldi ki bunlar yillarin aliskanligi hemen kaybolmuyor.Gerci kaybolacagini da sanmiyorum bombos tatsiz bir hayatin olacak :p
Ama birakmak istiyorsan en etkili cozum oldugunu soyleyebilirim.Ilk denememde 8 ay biraktim sonra tekrar basladim.
2.denemem de 6 ay biraktim sonra bi bahane uydurup geri basladim :p
Takip eden aylarda bu ilaca devam etmek sonucu kesinlestirir diye dusunuyorum.

Bu arada ilac gecen sene 130 liraydi.

kardeş saolasın ama ben bu şekilde bırakıcam.bekara karı boşamak kolay gelirmiş. sonucta 15 yıllık bir bagımlılık var ve kolay olmuyo bırakta biraz işimi kolaylaştıracak seylerın yardımını alayım. azaltarak bırakmak gibi bişeyden bahsetmiyorum sonucta.

- ha eger diyosanki oyle sigara bırakılmaz gel iddasına girelim :rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:52 ----------

ha bu arada üçüncü güne girdim :queen:

bekara karı boşamak değil arkadaşım. 27 sene içtim o zıkkımı. hatırlayamadığım zaman kadarda günde 3 paket. haziranda 2 yıl olacak. yardım al alda o da bağımlılık yaratmasın ;)

Sigara içen kişi kendisine şunları sormalı...

a) Neden bir acziyet içersindeyim...

b) Bu tuzağa neden düştüm...

c) Neden hem paramı hem sağlığımı kaybetme ahmaklığında bu kadar ısrarcıyım...

d) Bir tütün sarmalının pençesinde olmak hayatımı ne yönde etkiliyor...

Kendisiyle barışık insan hayatı seven insan bu lanet alışkanlığa acilen son verir ve arkasına bile bakmaz...ömrüne kattığın günler için bedenin sana minnettar olur...

ama enteresandır acz durumdaki aktif içici diğer zararlı alışkanlıklara karşı kendisini korumayı başarmıştır..kokaine bağımlı olmaz...eroinede bağımlı olmaz..legal nikotini illegal uyarıcıdan ayrıştırma yetisine sahiptir...:)

Birde içkisi kumarı olmayan sadece cigarası olan bir tür vardır...bu en sevdiğim bahanedir...cinayetim yok katliamım yok sadece cigaram var...:p

bunu yazmışım topikte ...vay be küfretseymişim daha iyiymiş...:p

ben bio rezonans yardımı aldım, yoksunluk duygusu hiç çekmedim desem yeridir. neredeyse 2 ay olucak temizim :))

günde 1,5 paket içiyorum.dün aksam 7 de son sigaramı içip yattım.24 saati geçti şuan.gündüz çalıştım bu saate kadar..beynim tamamen uyuşmuş durumda.şakaklarım ağrıyor.
gidip 1 paket alacakmıyım yada dayanacakmıyım bilmiyorum.

bugun beşinci gün artık nikotin sakızınıda bıraktım.
artık daha iyi tad alıp daha iyi kokluyorum.
5 günün bile büyük farkı var.

epeydir içmiyorum.
zorlu bir süreçti.
6 ayı devirdik galiba :)

Son düzenleme:
kısacası herşey bahane tıraş yok sigara hapıymış yok bimnemneymiş,abi herşey kafada bitiyo.kendin isteyip bırakmak istersen öyle bırakırsın gerisi hikaye.

Ben de yakında sigarayı bırakanlar kervanına katılacağım.Kararım kesin.:)

inşallah bırakırsın arkadaş.

konu üzerine kafa yormamak, konuşmamak, uzatmamak lazım geliyor. bunu anladım. ilk dönem için motivasyon çok önemli. ama bir süre sonra zafiyet gösterip tekrar başlayanlar epey çoğunlukta.

uygun zamanı kolla, tarih belirle
bırak
kolay olmadığını bil
zayıflık göstermeden mücadele et
gittikçe kolaylaşıyor

inşallah bırakırsın arkadaş.

konu üzerine kafa yormamak, konuşmamak, uzatmamak lazım geliyor. bunu anladım. ilk dönem için motivasyon çok önemli. ama bir süre sonra zafiyet gösterip tekrar başlayanlar epey çoğunlukta.

uygun zamanı kolla, tarih belirle
bırak
kolay olmadığını bil
zayıflık göstermeden mücadele et
gittikçe kolaylaşıyor

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Kesin kararlıyım,BIRAKACAĞIM...Ayrıca 6 aydır malum şeyi içmediğinize sizin adınıza çok mutlu oldum.:)

Umarım bırakmak isteyen herkes bırakır.

4 ayı biraz geçti.

Destekçileriniz olmalı. İlk dönem gerçekten çok zor geçiyor. Sigara içmek için bahaneleriniz her gün biraz daha azalıyor. Sonra bi bakmışsınız hayatınızdan tamamen çıkmış.

babam da 30 yıl kadar içti, bırakmaya yakın zamanlarda artık 5 dk mesafedeki işe yürüyerek gidemiyordu bile, 8-9 yıl kadar önce bıraktı
son paketinde ki son sigarayı içerken duygulandım diyodu

sigara psikolojik bir bağımlılıktır.ilk 3 gün fiziksel bağımlılık sürer daha sonra psikolojik bagımlılık başlar.Eğer siğarayı kesin bırakmak istiyorsanız siğara paketinizi attıktan sonra sigara içilen bir ortamda durmayın.İlk 3 gün boyunca sürekli patlıcan veya marul yeyin.Çünkü patlıcan ve marul da nikotin oldğu için vucudunuzdaki nikotin eksiğini sigarayla değil bu şekilde tamamlayacaksınız ve 3 günden sonra fiziksel bağımlılık bitecek.Ondan sonra geri kalan iş kafanızda bitiyor ;) Yani psikolojide...

Ben 4 senedir içiyordum . Yaklaşık 6 ay oldu bıraktım sigarayı. Benden birkaç ufak tavsiye . bırakmaya kararlı olun , yanınızda asla paket taşımayın çünküne kadar kararlı olursanız olun cebinizde o paket durduğu sürece mutlaka içersiniz.

Şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim belki biraz uzun ama oturun 1 saatinizi verin.

http://www.ilgincvideogoruntu.com/allen-carr-yontemi-ile-sigarayi-birakmanin-yollari/

Ve son olarak en önemli kısım : KARABAŞ OTU . 3 4 tutam karabaş otunu sıcak suda demleyip içiyorsunuz . Sakinleştirici ve sigaradan tiksindirici özelliği vardır. Pahalı ve işe yaramayan ilaçlara para vermektense 5 tl gibi bir fiyata sigarayı bırakabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar