Sigarayı Bırakmak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar 15 yl sigara içtikten sonra (son 3 yıl yaklaşık olarak günde 3 paket biraz sıkıntılı bir dönemdi ) sigarayı bıraktım. şu an sigara kullanmıyorum ve tekrar başlamayıda düşünmüyorum . ama ara sıra canım sigara istemiyormu istiyor fakat hani otobustesindir canın sigara ister ama molaya 1 1,5 saat vardırya . o şekilde değil.
ve sigara azaltılarak bırakılmaz.bırakılamaz. istisnalar hariç. sigarayı 1 anda bırakmalısınız. ve bıraktıktan sonra mumkunse size sigarayı hatırlatıcı aktivitelerden uzak durmalısınız. kolay gelsin hepinize.

bu arada unutmadan sigarayı bırakalı 3-4 yıl falan oldu.

Ne hissettiniz?Sigarayı bıraktıktan sonra neler yaşadınız?Hafifleme rahatlama oldu mu?Ben en çok bunları merak ediyorum.

Normalde forumda konu tekrarlarının engellenmesi gayet mantıklı olmaklar beraber Sağlıkla ilgili konular ne kadar çok olursa o kadar iyidir kanaatindeyim. Diger başlığı bilerek ve Enver Amcanın kısa Filmini görerek bu konuyu açtım. Son günlerde Bu Kısa film gündeme oturmuş durumda ve her sigara içen birbirine "O adamı gördün mü?" diye soruyor. Belki bizde o kısa filmden ders çıkararak doğru bir adım atabiliriz...

arkadaşlar 15 yl sigara içtikten sonra (son 3 yıl yaklaşık olarak günde 3 paket biraz sıkıntılı bir dönemdi ) sigarayı bıraktım. şu an sigara kullanmıyorum ve tekrar başlamayıda düşünmüyorum . ama ara sıra canım sigara istemiyormu istiyor fakat hani otobustesindir canın sigara ister ama molaya 1 1,5 saat vardırya . o şekilde değil.
ve sigara azaltılarak bırakılmaz.bırakılamaz. istisnalar hariç. sigarayı 1 anda bırakmalısınız. ve bıraktıktan sonra mumkunse size sigarayı hatırlatıcı aktivitelerden uzak durmalısınız. kolay gelsin hepinize.

bu arada unutmadan sigarayı bırakalı 3-4 yıl falan oldu.

(aynı mesajı diğer konuyada yazdım(http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/86217-girtlak-kanseri-enver-amca-sigara.html) umarım birileri yazılarımızı okuyupda bu illetten kurtulabilir.)

sigarayı bırakma kararı verip uygulamaya başlayınca insan sigara düşmanı kesiliyor. bunun altında yatan ise sigaraya yeniden başlama korkusu. etraftaki her sigara içen kişi sigara bırakan için bir risk taşıyor. yıllar sonra bile ele alınan 1 sigara geçmişe dönmenizi sağlayabilir. bu zıkkım böyle bir şey. benim iradem güçlü 1 tane içer bırakırım dediğiniz an savaş kaybedilmiş demek oluyor.

işin sağlık kısmı bir yana bide ekonomik boyutu var. örneğin günde de 10tl lik sigara içen biri her ay 2-3 günlük kamplı motor gezisini sigara ile finanse edebilir ;)

abolgi evet siğarayı bırakan insan sigara düşmanı kesiliyor. diğerlerini bilmem ama ben kendi acımdan şu şekilde cevap veriyim bu olaya. sigaranın sağlığıma ne kadar zararlı olduğunu yeni yeni keşfediyorum ve sigara içenlerin bunu cabucak anlamasını ıstıyorum. yoksa gerisi umrumda olmaz ki annem ablam enişdem butun iş arkadaşlarım ve en yakın arkadaşım sigara içmekte .

Ne hissettiniz?Sigarayı bıraktıktan sonra neler yaşadınız?Hafifleme rahatlama oldu mu?Ben en çok bunları merak ediyorum.

neler hissettim :) valla pek birşey hissetmeme fırsat vermediler. en yakın arkadaşlarım 1 saat 2 saat ssonra başlarsın diye moral verdiklerinden 5 dakkaya bir sigara ikram ettikleri için iş inat a bindi benim açımdan ve bayağı da iyi oldu. rahatlama derken nefes yürüme falan kast ediyorsan anında süpermen olup maraton koşamıyorsun ama zamanla tabiki buyuk rahatlık olusuyor ve sen bunu fark edıyorsun.hafifleme konusuna gelince olay farklı işliyor. çünkü sürekli birşeyler yeme ihtiyacı duyuyorsun. dikkat etmessen hafiflemeden çok ağırlaşıyorsun :queen::queen::queen::queen::queen:

Bende bırakmayı çok istiyorum.. 25 yaşındayım..
Lise yıllarında bi özenti ile başlamıştım :(
Keşke başlamasaydım. Bende çok eşy denedim..
Ama iradem olmadığı için ne olursa olsun bırakamıyorum.
insanda irade olması lazım..

eski tiryakinin seyir defteri:

yıldız tarihi 2küsür ay.
vücüt fonksiyonları: normal.
asabiyet: idare eder.
sigara içme arzusu: arada yoklasada zayıf.

F54

bende orta okulda arkadaşlarla biraz içtim baktım bi anlam ifade etmiyo sadece duman bana hiçbir şekilde zevk vermedi hadi uyuştursa onuda yapmıyo insanlar neden içer anlamam altı üstü duman yani keşke hiç ağzıma sürmeseydim alkol alırım bundan daha ii hiç değilse her zaman cebimde gezdiremeyecem için bu kadar zarar vermez bana

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
ben 35 yaşındayım hayatımda hiç sigara içmedim ama kardeşim annem babam içiyorlardı,2 yıl önce annemde bıraktı ,soluk olan benzi pembeye dönüştü, tekrar cildine renk geldi ,şuan kardeşim ve babam hala içiyor, özellikle kardeşim için çok üzülüyorum daha 30lu yaşlarda ve günde 1 paketten fazla içiyor, içmiyor sanki mubarek yiyor :( kendiside bırakmak istiyor ama bir türlü vazgeçemedi ,sigara içen herkese sesleniyorum iradenizi zorlayın bir uyuşturucunun sizi yenmesine müsaade etmeyin,siz dünyanın en akıllı varlıklarısınız ve bunu yenecek güç ve zeka hepimizin içinde mevcut ,akılda bitirin önce olayı, sizi öldürmek isteyen bir canavardan kurtulduğunuzu düşünün.

Bende bırakmayı çok istiyorum.. 25 yaşındayım..
Lise yıllarında bi özenti ile başlamıştım :(
Keşke başlamasaydım. Bende çok eşy denedim..
Ama iradem olmadığı için ne olursa olsun bırakamıyorum.
insanda irade olması lazım..

irdae işte başka bişey yalan olur.
kendine güveneceksin, kararından dönmeyeceksin.

henüz ağzıma sürmüş değilim.
bırakıyorum, bırakacağım diyenlere inanmıyorum. Tabi ben anlamam ama bence paketi atacaksın bitecek, ve ömrünün sonuna kadar 1tane bile içmeyeceksin. Içersen arkası gelir, sigarayı bırakacağım muhabbeti yapar durursun......

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:27 ----------

2ay kadar önce şu sigaranın tadına bakayım diye parliament almıştım, nereye koyduğumu unuttum:)

valla kusura bakmada ortalıkta duyulan en yalan yöntem budur:) çünkü sigara belirli aralıklarla içilen birşey değil.
benim gördüğüm bildiğim sigarayı bırakan insanların yaptığı yöntem şu, hiçbirşey yapmamak. tek hamlede sigarayı bırakıyorum diyerek bıraktılar, paketi attılar olay bitti. yani olayın özü kararlı ve iradeli olmak, gerisi tıraş. ki bende böyle bırakmıştım sigarayı, arada bir aklıma geliyodu ama bi zorluk yaşamadım. ha sonra kendimi zorlaya zorlaya, iğrene iğrene sigara içerek tekrar başladım, (öylede bi salaklık yaptım) ama yinede çalışırken yada evde boşboş takılırken bile aklıma hiç gelmiyodu.

Sigaranın bana hiçbir fayda vermediği gibi tamamen zarar verdiğini ciddi olarak düşündüğüm dakikada; Paketini yeni açtiğim sigarayı söndürererk o andan itibaren biraktım. Ve tam 12 sene oldu içmiyorum.

Not: Sigara, Alkol ve uyuşturucu madeler hakkında Amerika'da itisas yapmiş olan bir tıb doktoru arkadaşımın bu konu hakında sözleri;
"Uyuşturucu ve alkol bağımlısı olan insanlar kesinlikle tibbi yardım görmeden bu maddelerden kurtulamazlar"
"Sigara sadece alışkanlık yaptığı için bir kişinin ben bu alışkanlığımdan vaz geçiyorum demesi yeterlıdır"

Hala içenlere afiyet olsun...

Ben hayatım boyunca ağzıma sigara koymamış bir insanım. Vallahi merak ediyorum. Bunu insanlar niye bırakamıyor. Bütün arkadaşlarım ve akrabalarım en az bir kere bırakmaya çalıştırlar. ancak iradesizlik midir nedir hepsi devam ediyor.

Sigarayı bırakmaya çalışmış ama becerememiş kişilerin en çok söylediği yalanlardan biri de şu. "İstesem bırakırım aga.. istemiyorum ki"

valla kusura bakmada ortalıkta duyulan en yalan yöntem budur:) çünkü sigara belirli aralıklarla içilen birşey değil.
benim gördüğüm bildiğim sigarayı bırakan insanların yaptığı yöntem şu, hiçbirşey yapmamak. tek hamlede sigarayı bırakıyorum diyerek bıraktılar, paketi attılar olay bitti. yani olayın özü kararlı ve iradeli olmak, gerisi tıraş. ki bende böyle bırakmıştım sigarayı, arada bir aklıma geliyodu ama bi zorluk yaşamadım. ha sonra kendimi zorlaya zorlaya, iğrene iğrene sigara içerek tekrar başladım, (öylede bi salaklık yaptım) ama yinede çalışırken yada evde boşboş takılırken bile aklıma hiç gelmiyodu.

arkadaş senin için işe yaramaz yalan bi yöntem olabilir, bu kişiden kişiye değişir dedim zaten dikkatli okuduysan herkez için işe yarayamayabilir ama ben çok faydasını gördüm sen istediğin yöntemi dene

Bende bırakmak istiyorum..
Başka bırakacak varsa toplu olarak bırakalım.. :rendeer:
( fatih ürek içiyormuydu, ona da bıraktıralım ) :cherry:

paketler çöpe atılacak, yenisi alınmayacak, sigara böyle bırakılır arkadaş ben başka yöntem uygulayıp bırakan görmedim

Arkadaşlar günde abartısız 2 paketten fazla içerken bıraktım.Nasıl mı? Sadece bırakmam gerektiğine önce sağlığım sonra ailem sonrada ekonomik sakıncası bakımından karar verdim.Anahtar kelime bu KARAR VERMEK.Sigarayı bırakmayı neden bırakmanız gerektiğini iyice bir düşünün ve karar verin.sakızlar haplar işte o zaman size yardım eder o sıkıntılı bir ayı atlatmanıza ve gerçekten yeni bir hayata başlamanıza yardımcı olur.Sabahları yataktan ölü gibi kalkarken çivi gibi kalkmaya başladım.Yediğim yemeğin içtiğim çayın lezzetini aldım.Sıfır km bir motorsiklet alıp kendimi ödüllendirdim,taksitlerini(268 tl) sigaraya vermediğim parayla ödüyorum.Düşünün karar verin ve bırakın arkadaşlar inanın gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil.

Yaklaşık 25 yıl içtikten sonra 6 yıl önce tam olarak eşimle beraber bıraktık.Bir yılbaşı akşamıydı ve bıraktım.Yılın sadece son ayında, aralık ayında bir ay boyunca içiyor ve yılbaşında bırakıyorum.İrademe güveniyorum fakat bir gün birisi uzattığında kanıp almamak için her yıl 1 ay kendimi iğrendiriyorum.O da bana yetiyor.Olay tamamen irade meselesi.Azaltma işi cidden zor...

Babam ortaokuldan beri sigara içen birisi olarak 28 sene günde en az 1 paket sigara içerdi ancak 1 kez bırakıyorum dedi, o gün paketi attı ve 7 senedir içmiyor...

Önemli olan bırakabileceğinize kendinizi inandırmak... Bırakıyorm de bırak...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar