Aferim sana bulgar vatandaşı. Tek Türk pasaportu ile deneseydin ya? Tek türk pasoportu olanlar napsın? İptal et bakalım bulgar vatandaşlığını ne olacak gör.
Bulgar vatandaşlığımı 2014 te aldım. yurt dışına 2012 de çıktım. 2 yıl çalışıp okuyordum(baba parası da yiyordum azıcık tabi yalan olmasın).Türk pasaportuyla çıkış yaptım, bulgar pasaportumu alabilmem için önce annemin alması lazımdı. Yani, Yine sıfırdan çantayı takıp gitmiştim, vize almak zorlamıştı tabi biraz. Yünanistan turist vizesi alıp ordan almanyaya geçmiştim, almanyada arkadaşlar edinip onlar vasıtasıyla polonyaya gitmiştim, orda 1-2 ay çalışıp part-time iş bulmuştum ki sabit olarak vize elde edebileyim, sonra da üniversiteye kayıt olmuştum. Kolay değildi.
Bulgar vatandaşlığını almasaydım da bir yolunu bulur yine hayatta kalırdım diye düşünüyordum, çünkü başaranlar var, onlardan eksiğim ya da fazlam yok.
Ayrıca işin sadece bulgar vatandaşlığı kısmına takılmanız üzdü açıkçası. Konuyu artistlik olsun diye açmadım, zaten içimi dökmüştüm, çok acı çekiyordum o dönemler. Hiçkimse destek olmadı ki destekte beklemedim, cebimde 100 euro vardı izlanda'ya ayak bastığımda, burada bir paket sigara 13 euro, 100 euro hiçbir şey asgari ücretin 3000 euro olduğu bir ülkede.
Yaptığım şeyle ve başardığım işle övünmüyorum, sadece kendi adıma seviniyorum. İşin kolayı vardı, ailemin durumu iyi, kendi evim var, araba var, tek telefon açsam 2500tl ile başlayacağım iş seçeneklerim var(izmir) ona rağmen sefil,zor,engebeli bir hayatı seçtim ki ilerde kafam rahat olsun diye. Bu açıdan bakarsak işin bulgar vatandaşlığı kısmı pek fayda etmiyor.
Sırtına çantayı takıp istanbula gittiğini, cebinde 100tl olduğunu, kalacak yer + iş + çevre edinmen gerektiğini düşün. Hiç kimseyi tanımıyorsun oralarda.