Shoei XR-1000 - Buğu camı sorunu

Son gelişme:

Dün yine deneme şansım oldu kaskı, bu sefer dikkatimi çeken; Pinlock' tan içeri hava girişi yok, yani biraz daha düzgün takıp pinleri sıkıştırarak o sorunu hallettim ancak, bu sefer de pinlock' ın nefesimi verdiğim kısmında terleme ve bundan kaynaklı buğulanma oluşuyor. Hani cama "hohh" yaparsınız ya, o hesap. Vizörü açıp içeriden sildiğiniz zaman, soluduğunuz yerdeki ıslaklık ve buğu kayboluyor. Peki bu parçanın buğu tutmaması gerekmiyor mu zaten, normal mi bu:silent:

Bu durum havanın ısısı nem durumu ile ilgili olabilir... Bazen öyle nem oluyor ki ne yaparsan yap buğu yapabiliyor...

Ancak normalde yapmaması gerekir...

Bişey sorucam?? Pinlock'un üzerinde şeffaf bir naylon kaplı, çizilmesin diye falan sanırım. Hani cep telefonlarının ekranına falan yapıştırırlar ya, o tarz bişey. Onu çıkarttın dimi? Ben unutmuştum onu ilk başta, görmemiştim daha doğrusu.

Yok çıkardım onu, herşeyiyle düzgün bi şekilde takılı şu anda. Dediğim gibi tek derdim hava girişi olmamasına rağmen pinlock' ın iç tarafında buğulanma olması. :(

ben de fuardan aynı kask dan aldım
orj. siyah vizörü ile birlikte k.k. tek çekim 500 ytl
şimdilik bi sorun yok.
nolan n 102 den sonra ses konusunda çok memnunum..yeni kaskıma en çok kulaklarım sevindi:)

Haklısın, ses konusunda çok başarılı gerçekten de. Bir de almadıysan eğer, çene altı pedi almanı şiddetle öneririm. :)

Bu durum havanın ısısı nem durumu ile ilgili olabilir... Bazen öyle nem oluyor ki ne yaparsan yap buğu yapabiliyor...

Ancak normalde yapmaması gerekir...

İşte ben de onu merak ediyorum Ertekin' cim, her türlü hava şartında buğulanma olmaması gerekmiyor mu normalde? Bu durumda benim pinlock' ın belli bir alanının antifog özelliğini kaybetmiş olma ihtimali mi var acaba:silent:

Yaklaşık 6 ay önce eşim feyizoğlundan almıştı XR 1000. Bir problem olmaması için pinlocku aldığı mağazada taktırdı ama cam sürekli buğu yapıyodu. 2 gün sonra gidip değiştirdi yeni cam da buğu yapıyodu. Meğer camı ters takmışlar. Artık bir problem yok. Aynı kasktan ben de aldım fuarda. Bir sorun yaşamıyorum.

pinlock taksan dert takmasan dert en ıyısı camı bugulandıgında sonra hava alınca kapa sonucte gene bugulancak off yaaa:pr:

Emre, ben de kaskımda kullandığım iki vizöre de pinlock taktırdım. Siyah vizöre alır almaz pinlock takıldı. Ve hiçbir sorun yaşamadım. Fakat kış aylarında havanın erken kararmasından dolayı şeffaf vizörü kullanmaya başladım. Tabii havalar soğuk olduğu için yoğun bir buğulanma sorunum oldu. Ona da pinlock taktırmaya karar verdim. Ama maalesef sonuç aynı değil. Ara ara vizörün alt kısmında buğulanma oluyor.

1 yıldır kullanıyorum. hem full face hemde yarım açılan shoei'im var 4 tanede ön camım var hepsinde pinlock var hiç sorun yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar