Shoei XR-1000 - Buğu camı sorunu

Arkadaşlar geçtiğimiz hafta fuarda Daytona Motor standından, "Shoei XR-1000" modeli bir kask satın aldım.

Daha önceden kullanmakta olduğum "Uvex" marka kaskımın vizöründe kendinden Antifog özelliği olduğu için herhangi bir buğulanma sorunu yaşamadım. Yeni aldığım kaskta ise, buğu olayını engellemek için kaskın mevcut vizörünün içine, "Pinlock" denilen buğu önleyici bir cam (flexi) monte etmeniz gerekiyor (Nolanlar'da da bu şekilde bildiğim kadarıyla). Esnek malzemeden yapılan bu parçanın mantalitesi: çevresindeki silikon bariyer ile, vizörde monte edildiği alana hava girişini engelleyerek buğu yapmaması.

Satın aldığınız ürün paketinde mevcut olan bu pinlock' ı kaskıma düzgünce monte ettim ve kullanmaya başladım. Başlarda gayet başarılı bir performans sergilemesine rağmen, 2 gün önce motorumu kullanırken kaskımın camında buğulanmayla karşılaştım. Kenara çekip baktığımda, pinlock' ın alt kısmından hava girdiğini, bu nedenle de ben nefes aldığımda buğulanmaya neden olduğunu anladım. Hiçbir müdahale olmamasına rağmen pinlock' ın kendiliğinden yerinden kaymış olabileceği ihtimaline biraz da canım sıkılarak, söküp tekrar düzgünce monte ettim. Bir süre sorunsuz kullandıktan sonra, yaklaşık 15 dk. geçmişti ki, tekrar aynı sorunla karşılaştım.. Pinlock' da herhangi bir kırık vs. olmadığını da ayrıca belirtmek isterim; bir bozulma-zorlama söz konusu değil.

Aynı kaskı kullanan bir başka arkadaşım da aynı sorundan şikayetçi olduğunu söyledi.

Şimdi benim öğrenmek istediğim: bu kaskı kullanıp da aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar da var mı; yani çoğunluk olarak karşılaşılan kronik bir problem mi bu, ayrıca hadi zamanla bozulup özelliğini kaybetse anlarım ama, bu kadar kısa sürede (daha 1 hafta olmadı) bu problemin ortaya çıkması normal mi?

Bir de 1 milyara yakın para verip adam gibi bir kask alıyorsunuz ve böyle gereksiz bir sorun ile karşılaşıyorsunuz; nasıl canınız sıkılıyor anlatamam size..:farao:

Buradaki yorumlara ve bu kaskı getiren Özen Motor ile yapacağım görüşmelere göre, kullanıcı hatası olmayan bu problemden dolayı gerekirse tüketici olarak hakkımı arayıp kaskı değiştirmeyi ya da geri vermeyi de düşünüyorum ayrıca, henüz kararsızım.

İşte pinlock:

Bu da kaska monte edilmiş hali:

Dün özen motordaydık aynı konuyu satıcıya sorduk. aldığımız cevap takarken yanlış takmış olabileceğiniz. iki nokta arasına takıyorsunuz vizörün üstünde bulunan beyaz tutamaçların açısının önemli olduğunu açının düzgün olmaması halinde hava alabileceği ve buğu yapabileceğidir.Ben alırken kendilerine taktırdım sorun yaşamadım. Ama oğlum kendi taktı sorun yaşıyor.Getirin biz takalım dediler. bilginize

edy

bende son aldıgımda sorun yaşadım toplam 3 tane eskittim ilk ikisinde hiç bir sorun yaşamadım. dün özen motora gittim ve hazır ordayken bu konuyu sordum. pinlock takarken camın üzerindeki beyaz çıkıntıları pozisonun önemlı oldugu soyledı. onu takarken dikkat etmemız gerktiğini söyledi. kaskımı götürürsem bana doğru şekilde nasıl takılacagını gösterecegını anlattı. sende istersen bir özen motora uğra ve bu sorundan bahset. nasıl takıldıgını öğrenelim . öğrendikten sonrada tekrar deneyelim. adamla konuştuktan sonra biraz düşündüm ilk aldıgım pinlock özende çalısan arkadaş takmıştı ve 1 sene hiç buğu yapmadı . son aldığımı ben taktım. acaba sorun bizim takmayı bilmememiz mi yoksa pinlockların kalitesimi düştü? bunuda zamanla görecez.

merhaba arkadasım bende n 62 kask var 6 aydır kullanıyorum bole bi sorunla karsılasmadım sen bence kaskının vizörünün yanlarındakı bugu camı beyaz tutacaklarını kontrol et ii oturuyormu benimkinde cunku buğu camını taktıktan sonra bi yone dogru ceviriyorsun o zaman oturuyr

Dreamdark selam bende fuardan aynı standtan aynı kaskı aldım kaça aldığını öğrenebilirmiyim. Teşekkürler.

Ben şunu anlayamıyorum; shoei gibi bir kaskın vizörü neden kendinden antifog özelliğine sahip değil??

Emre'de bahsetmiş yaklaşık 1000 ytl. verip kask alıyorsun ana antifog özelliği yok... Garip...

Teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar, bu hafta bir kez daha deneyeceğim, eğer yine olmazsa Özen Motor' a götürüp onlara taktıracağım bir kez de. Sorun çözüme kavuşursa yine haber veririm buradan.

@istanbulccc
680 YTL peşin fiyatına 12 taksit olarak aldım dostum.

benim x-lite kaskımda da aynı sorun var..pinlock u ben taktım..
hafif bugu yapıyor..
hoş gözlükte bugu yapabiliyor..

Bence en iyisi kendinden buğu yapmayan kask camı kullanmaları...

Shark RSR kullandım uzunca bir süre... Kışın en soğuk günlerde bile buğu sorunu yaşamadım. Şimdi suomy aldım onunda camı kendinden antifog'lu bakalım bu nasıl? :cherry:

Shoei'den kendinden antifoglu vizör bekliyorummmm... :p

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Öncelikle kaskın hayırlı olsun. Aynı kasktan ben kullanıyorum ve kaskı aldığım dönemde bir tane de siyah vizör almıştım. Kendi orjinal şeffaf vizörüyle senin yaşadığın problemi yaşamama rağmen siyah vizörde bunu kesinlikle yaşamıyorum. Dikkat ettim, şeffaf vizörde pinlock takılıyken, vizörü açtığım zaman kaskın üst kısmına hafiften sürtüyor ve pinlock kayıyor. Kaydığı için de alt kısımdan içeri hava almaya başlıyor. Ben bir türlü çözemedim. Siyah vizörde böyle bi sorun yaşamadım, bu yüzden de bütün kış onu kullandım. Sirkeci Özen'den almıştım, gidip onlara da göstermedim açıkçası.

@ertech
Hayırlı olsun senin kask da kanka :)

@atlantic
Hımm.. belki de orjinal vizörden kaynaklanan bir sorun olabilir diyorsun yani:silent:

buğu camının bi tarafında,
camı çerçeveleyen, ince, silikon bi malzeme çıkıntısı var,
onun cam kısmına geldiğine emin olduktan sonraaaaaaa

hala buğu yapıosa,
ki ben onlarca shoei sattım, böyle bi sorunla arşılaşmadım, geçen gün bi tane sorunlu geldi, lagaluga olmasın die sıfır kask camı + sıfır buğu camı takıp yolladım,

aldığın yere deişim talebinde bulun :wiinkk:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Hımm.. belki de orjinal vizörden kaynaklanan bir sorun olabilir diyorsun yani:silent:

Siyah vizör de orjinal kendi vizörü aslında ama kaskla verilen vizörde yaşıyorum bu sorunu. Bi ara gidip göstereyim ben de, gece çok rahatsız ediyor siyah vizör...

buğu camının bi tarafında,
camı çerçeveleyen, ince, silikon bi malzeme çıkıntısı var,
onun cam kısmına geldiğine emin olduktan sonraaaaaaa

hala buğu yapıosa,
ki ben onlarca shoei sattım, böyle bi sorunla arşılaşmadım, geçen gün bi tane sorunlu geldi, lagaluga olmasın die sıfır kask camı + sıfır buğu camı takıp yolladım,

aldığın yere deişim talebinde bulun :wiinkk:

Silikon kısım cam tarafına yapışıyor evet, zaten başlarda problem yoktu, sonraları kaymaya başladı sanırım pinlock. Neyse bakalım, bu hafta biraz daha deneyip olmadı bir göstereceğim. Teşekkür ederim.

Tekrar hayırlı olsun ben daha deneyemedim dur bakalım
Temmuza kısmetse :) yalnız tutturabildiğine satıyorlar sanırım ben 600'e aldım. Gerçi nakit vermiştim.

Sağolasın, senin de hayırlı olsun. :)
Ehh tutturabilmişler o zaman bana, napalım kısmet :p

Son gelişme:

Dün yine deneme şansım oldu kaskı, bu sefer dikkatimi çeken; Pinlock' tan içeri hava girişi yok, yani biraz daha düzgün takıp pinleri sıkıştırarak o sorunu hallettim ancak, bu sefer de pinlock' ın nefesimi verdiğim kısmında terleme ve bundan kaynaklı buğulanma oluşuyor. Hani cama "hohh" yaparsınız ya, o hesap. Vizörü açıp içeriden sildiğiniz zaman, soluduğunuz yerdeki ıslaklık ve buğu kayboluyor. Peki bu parçanın buğu tutmaması gerekmiyor mu zaten, normal mi bu:silent:

Son düzenleme:
bende nolan n61 var buğu vizörü de ekledim aldığımda, 1 yıldır kullanıyorum, bırak nefes almamla buğu yapmasını, ısınmak için hoh poh yapıyorum yine buğu yok.:)

aynı kask bendede var ama benimkini ben böyle bir sorunla belki karşılaşırım diye özen motordakilere taktırdım ve gayette başarılı.Keşke sende oradakilere taktırsaydın.kaskı alalı 7 8ay oldu...

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Dün yine deneme şansım oldu kaskı, bu sefer dikkatimi çeken; Pinlock' tan içeri hava girişi yok, yani biraz daha düzgün takıp pinleri sıkıştırarak o sorunu hallettim ancak, bu sefer de pinlock' ın nefesimi verdiğim kısmında terleme ve bundan kaynaklı buğulanma oluşuyor. Hani cama "hohh" yaparsınız ya, o hesap. Vizörü açıp içeriden sildiğiniz zaman, soluduğunuz yerdeki ıslaklık ve buğu kayboluyor. Peki bu parçanın buğu tutmaması gerekmiyor mu zaten, normal mi bu:silent:

Bişey sorucam?? Pinlock'un üzerinde şeffaf bir naylon kaplı, çizilmesin diye falan sanırım. Hani cep telefonlarının ekranına falan yapıştırırlar ya, o tarz bişey. Onu çıkarttın dimi? Ben unutmuştum onu ilk başta, görmemiştim daha doğrusu.

ben de fuardan aynı kask dan aldım
orj. siyah vizörü ile birlikte k.k. tek çekim 500 ytl
şimdilik bi sorun yok.
nolan n 102 den sonra ses konusunda çok memnunum..yeni kaskıma en çok kulaklarım sevindi:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar