Shell yakıt kullanma

Motosikleti
D400
Bu bilgiyi Ankara da bir kaç servisten duydum. Shel den alıp, sıkıntı yaşayan fazla olduğunu bildirdiler.

5-10 kere Türkiye Petrollerinden alıyorum.
Sonra bir kere Opet den dolduruyorum devam. hiç Shell e gitme ihtiyacı duymadım. Yani ordan alınca motor süper uçacak kaçacak diye bir şey de yok. Servis in verdiği bilgiden sonra niye riske atayım kendimi.

Benzin bitmesin diye zorda kalırsam uğrarım belki.

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Dün arabama TP den 48 liradan mazot aldım.
İstasyon bildiğim yer.

Benzin de bilindik istasyon olduğu sürece her markadan alırım.
%90 Lukoilden alırım hem tanıdığım istasyon hem ucuz veriyor.

30 senedir yakıtla alakalı bir sorunla karşılaşmadım.
Bİlmedigim şehirlerde işlek yerlerden alırım, markaya takilmam.

Şundan yakıt aldım şöyle oldu bundan aldım böyle oldu diyenlerin psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Motosikleti
Dominar 250
Shell'den aldığım dizelle, filtrem daha geç değişim istemeye başladı ve uzun dönem kullanım oranlarım 100 km'de 0.5 lt düştü.

Motorum varken de hep Shell'den alıyorum ki ilk fitesli motorum da Bajaj'dı bi sorun yaşamamıştım.

Benzin al shell'den, akıl al kelden. ;)

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Şimdiye kadar tüm kullandığım otomobil ve motosikletlerime yakıtı Shell'den aldım hiç sıkıntı yaşamadım.
Uzun yolda yakınlarda Shell olmadığında Opet, PO gibi yerlerden aldığım da oldu bir fark hissetmedim açıkçası.
Adı sanı bilindik bir yer olduktan sonra çok da düşünmemek lazım.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
shell marka yakıtlarda oktan arttırıcı katkılar koyuluyor buda bazı düşük sıkıştırmaya sahip motorlarda enjektör memelerinde erime subaplada aşındırmayı ve kaçırmayı doğuruyor. Motorsikletlerde shell her zaman bir tık fazla yakar nedeni ise sıkıştırma ve hacim küçük olmasından dolayı patlama esnasında enerjinin çok fazla olması işte tamda burada daha performanslı deniliyor doğruda aslında fakat bu kullandığımız motorlarımızda hacimden kaynaklı sorun olarak geri dönüyor. Kısaca fazla yakmaktan farklı zararı olabilir.
Bu araç motorlarında tam tersi ektiye sebep oluyor hatta 1.4 ve altı araç motorlarında motosikletlerde olusan fazla tüketim ortaya çıkıyor. Şöyleki benim kullandığım motor haçmi yüksek ve araç yüksek oktanlı yakıt karışımı ile gidiyor (benzin + ethanol) shell dişinde bir yerden aldığımda avans sesi ortaya çıkmaya başlıyor ve yakıtın üzerine ethanol kolduğumda doğru zamanda patlama meydana gelmiyor avans ayarlarım kaçıyor. Fakat shellden aldığım yakıta ethanol karıştırdığımda avanslarım normal olup subap açma kapama zamanlarım düzeliyor. Kısaca aracın motoruna göre yakıt alınız. Aracımızı tanımak bu konuda önemli.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
shell marka yakıtlarda oktan arttırıcı katkılar koyuluyor buda bazı düşük sıkıştırmaya sahip motorlarda enjektör memelerinde erime subaplada aşındırmayı ve kaçırmayı doğuruyor. Motorsikletlerde shell her zaman bir tık fazla yakar nedeni ise sıkıştırma ve hacim küçük olmasından dolayı patlama esnasında enerjinin çok fazla olması işte tamda burada daha performanslı deniliyor doğruda aslında fakat bu kullandığımız motorlarımızda hacimden kaynaklı sorun olarak geri dönüyor. Kısaca fazla yakmaktan farklı zararı olabilir.
Bu araç motorlarında tam tersi ektiye sebep oluyor hatta 1.4 ve altı araç motorlarında motosikletlerde olusan fazla tüketim ortaya çıkıyor. Şöyleki benim kullandığım motor haçmi yüksek ve araç yüksek oktanlı yakıt karışımı ile gidiyor (benzin + ethanol) shell dişinde bir yerden aldığımda avans sesi ortaya çıkmaya başlıyor ve yakıtın üzerine ethanol kolduğumda doğru zamanda patlama meydana gelmiyor avans ayarlarım kaçıyor. Fakat shellden aldığım yakıta ethanol karıştırdığımda avanslarım normal olup subap açma kapama zamanlarım düzeliyor. Kısaca aracın motoruna göre yakıt alınız. Aracımızı tanımak bu konuda önemli.
Sanırım bu yüzden Shell'den yakıt aldıktan sonra otomobilim daha iyi hissettiriyor, zira benim aracım da yüksek hacimli motora sahip. Motosiklette çok farkı anlayamıyorum ama Opet ile Shell arasındaki farkı otomobilimde hissedebiliyorum.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Sanırım bu yüzden Shell'den yakıt aldıktan sonra otomobilim daha iyi hissettiriyor, zira benim aracım da yüksek hacimli motora sahip. Motosiklette çok farkı anlayamıyorum ama Opet ile Shell arasındaki farkı otomobilimde hissedebiliyorum.
kesinlikle hocam 1,8 ve üzeri motora sahip araçlar shellden aldığı yakıt ile yanma odaları patlama esnasında tam dolar ve krank ı zorlanmadan cevirecek güç üretebilir. Bu kişilere sorarsan yakıt sarfiyatı ve performansının tam ideal olduğunu görürsünüz. Gel gelelim her ne kadar işten çıkarılsamda :( şirket aracım renault taliant model ve motoru 0.9 hacim 3 sillindir. ( tam tabiri ile attan inip eşşeğe biliyorum ) yakıtı shellden almakta ve şirketinde shell istasyonu olduğundan yakıt anlaşmasıda shell ile yanma odasını söktüğümüzde kurum dolu ve çok fazla yakıyor 0.9 araç 7,8 lt yakarmı sizce benim ethanolle yaktığım yakıtı 95 oktan ( yerseniz :D ) ile yakıyor. Düşünün benim kendi aracım 520 bgcik taliant 90 beygir fakat yakıt aynı :D

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Shell den Bajaj marka motosikletlere yakıt almama tercihini forumda ve internette paylaşanlardan biri de benim.

Servise gittiğimde hatta motosikletlerimi ilk teslim aldığımda bile mecbur kalmadıkça Shell ve Opet tercih etmemem söylenmişti. Gerekçesini ise bu iki akaryakıt firmasının tüm istasyonlarında 95 oktanlık benzini katkılı satmaları şeklinde açıklanmıştı.

Geçenlerde 5000 bakımı için servise gittiğimde, servise gelen diğer kullanıcılar ile sohbetlerimizde bu konu geçti. Bazıları daha önce servisin kendilerine özellikle Shell tercih etmelerini tembihlediğini söylediler. Ben de servisten bu çelişkiyi açıklamalarını istedim.

"2024 yılına kadar müşterilerimize Shell tavsiye ediyorduk fakat Shell ve Opet firmaları 2024 yılından itibaren 95 oktan benzinlerini direkt olarak katkılı olarak satmaya başladılar. Katkılı benzin kullanmak bazı motosikletlerimizde egzoz katalizörlerinin dağılmasına neden oldu. Her motosikletimizde bu sorunu yaşamıyoruz ama bazılarında katalizöre zarar verdiğinden çekiş problemleri, teklemeler, stop etmeler gibi sorunlar çıkabiliyor.
Bu sorun çıktığından distribütör firma garanti kapsamında değişim yapıyor fakat hem işlem meşakkatli hem de garanti harici bu olayın yaşanması yüksek bakım ücretleri çıkmasına neden oluyor. Biz de tedbir mahiyetinde Shell yakıtların kullanılmamasını tavsiye ediyoruz" mealinde açıklama yapıldı.

Bununla birlikte 2025 sonrası motosikletler artık ülkemizde üretiliyor veya montajlanıyor. Muhtemelen Shell & Opet yakıt olayı yeni motosikletler ile kalkacak diye düşünüyorum.

Bir diğer söylenti: "Bajaj motosikletlerini ürettiği 3 fabrikası var. Bir dönem fabrikalarından bir tanesinde üretilen motosikletlerde sorunlar çıkmış. Ülkemizde ise satılan motosiklette sorun çıkana kadar bu sorunlu fabrikada üretilmiş olanları anlamıyorlarmış. Daha sonra bu fabrikanın üretimi de düzeltilmiş. Bu arada çıkan sorunlardan hem distribütör hem servisler hem de kullanıcılar zarar görmüş. Benzin olayı bu motosikletlere denk geldiğinde katkılı benzinler genelde problem çıkarıyormuş" Ne kadar doğrudur bilemem.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Sanırım buralarda bir kullanıcı yazmıstı, net hatırlamamakla birlikte yüksek oktanın sübap lastiklerinde sorun oluşturduğunu okuduğumu hatırladım bajajlarda.

Motosikleti
D400
motorlarınızı bu kadar ponçik görmeyin yav, hindistanda 7 kişi aynı anda biniyor bu motora :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar