Öncelikle konu çok faydalı olmuş, yorumlardan da anladığım kadarıyla arkadaş güzel bir inceleme yapmış tebrik ederim.
İlk kaskımı motomaxtan ''scorpion exo 400 - 150tl 2010'da olması lazım '' almış biri olarak, nitro gibi benim kaskımın da alt derileri soyuldu ama ben motomaxa herhangi bir şey söylemedim zamanla soyulduğunu düşündüğüm için, akabinde kaskın camı buğulanmaz 2010'da aldım hala buğulanmıyor muhteşem bir özellik. Fakat vizörü artık çizikler içinde her arayışımda bir ay iki ay sonra gelecek diyorlar gelmedi gitti şu vizör. Heralde nitroda da yedek parça sıkıntısı mevcut.
Sonrasında aşağıdaki alıntıda da arkadaşın dediği gibi pinlocksuz vizör-kask almayın cümlesine sonuna kadar katılıyorum.Şuan scorpion haricinde iki adet arai kaskım mevcut, pinlock yok, resmen rezillik, kış mevsiminde ya da yağışlı günlerde veya sisli yerlerde düşük hızlarda kullanıcaksanız gerçekten rezil oluyosunuz, kaskın değeri 1000 tlnin üzerinde fakat 100tllik kask muamelesi görüyosunuz bi nebze
Kardeşim de ehliyet kursuna başladı biz de bir kask arayışındayız şimdi mt kaskı tercih edeceğiz anlaşılan. konuyu çok uzattım affola
Hem tebrik hem teşekkür ederim. Daha önce Nitro aikido kullanan birisi olarak açtım bu konuyu ve okuduğumda bu forumda güzel, akıllı, mantıklı şeyler yazacak insanların da olduğu ve olacağına dair umutlarım yeşerdi. :thumleft:
Yaklaşık 2 sene evvel motosiklet kullanmaya başlamadan uzun süre araştırdıktan sonra aldığım nitro aikido kaskımdan çok memnundum ve f/p olarak çok mantıklı bir kask olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazdığınız avantaj ve dezavantajların altına imzamı atabilirim. MT revenge mi alsaydım acaba diye düşündüren bazı dezavantajları vardı, ki siz de bunlardan bahsetmişsiniz, ama şu değerlendirmenizden sonra yine alacak olsam nitro yu tercih ederim sanırım.
Akabinde 1 seneye yakındır kullandığım Shoei xr1100 cavallino kaskımı aldım ve her ne kadar bu f/p kasklarının kullanışlı olduğunun düşünsem de, yeni kaskımın motosiklet sürmenin keyfini inanılmaz artırdığını söyleyebilirim. Hem emniyetli hem konforlu ama biraz tuzlu. Kask konusunda en önemli tavsiyem ise kesinlikle pinlock suz kullanmayın, eziyet çekmeyin! Tekeriniz düz bassın...:king: