Şeytan İcadı

burayabirbak.com adresinden güzel bir yazı. okudum ve hoşuma gitti. Paylaşmak istedim.

günümüzde kabullenilmeyen bir çok araç için kullanılanan bu tabir, sık olarak aileler tarafından motosiklet için kullanılır.

motosiklet genel olarak tehlikeli bir araç olarak görülür. doğrudur. tehlikesi vardır her taşıt gibi. aynen otomobil gibi kaza ihtimali motosiklette de mevcuttur. her gülün bir dikeni, her aşkın bir ısdırabı vardır elbet. motosiklet çok dikkatli kullanılması gereken bir araçtır. ama motosiklet bir tutkudur.

dışarıdan bakınca anlaşılamayan ama bir kez yaşayınca o hazzı insanı bağımlı yapan bir tutku. bir kere kaptırdın mı kendini kurtulması da zordur.

kış aylarında daha rahat, üşümeden binebilmek için içlik bile giymeyi göze alırsın. ama yaz aylarında daha bir zevklidir bu “şeytan icadı”. o sıcaktan asfaltın kavrulduğu zamanlarda, motosikletin üstünde köy yollarından geçmek, terlemek ama terlediğini hiç hissetmeden o serin rüzgarın vücuduna çarpmasını
hissetmek insana eşsiz bir haz verir.

motosiklet aşkın bir halidir. insanın bir parçası olur yavaş yavaş. sosyal hayatını ona göre şekillendirir bu aşkı yaşayanlar. kaskları bir parçası olmuştur artık onların.

gerçekten güzelmiş haberin sitesine baktım televizyon karükatürleri vardı ve herşeyi anlatıyo du :rendeer:

arkadaşlar, bu yazının sahibi çok yakın arkadaşım olur. kendisi de benim gibi motor tutkunudur. her konuda çeşitli yazılar yazıyor. motor hakkında da yazmaya devam edecek. teknik olarak değil ama kullanıcı sorunları ve yaşanılan hazlar üzerine tabii.

kardeşim eline sağlık çok doğru bir anlatım olmuş tüm motosiklet tutkunlarına selamlar :)

Bu kadar masum olsa "şeytan icadı " yakıştırmasını yapmazlardı. Özellikle SS dediğimiz tarz , müthiş albenili tasarımı, 3 saniyede 100 km ye çıkabilme yeteneği ve bir kamyonunki kadar güçlü motoru ile özellikle 25 yaş altı gençlerin aklını başında alıyor, ve ne yazıkki bir kısmını kazalarda kaybediyoruz. Özellikleri ile kendine aşık etmesi sonra da aşığını öldürmesi sebebi ile " şeytan icadı" deniyor motosikletlere. Tamamen olmasa da kısmen katılmamak elde değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar