Sevdiklerinizi Motosiklete Bindirmeyin - Bengüç Özerdem Fotospor

o halde hemen bir kampanya: yollarda motosiklet güvenliğini sağlayacak somut adım atmayan partilere oy yok. oylarımız bu konuda somut projesi olan parti ve adaylara. bunu taraflara duyurmalıyız .

örneğin :tüm motosiklet siteleri olarak dayanışma içerisinde gazetelere tam sayfa ilan verebiliriz.

Son düzenleme:
Bu beyfendi sıkıntılarımızın tamamını ne güzel aktarmış,kaç gündür ses getirecek bişeyler için çabalıyorduk.tabiki sadece bununla kalmamalı ama sanırım yavaş yavaş bu konulara basında daha çok yer verilmeye başlayacak,ayrıca kendisininde bir motosiklet sürücüsü olması dertlerimizi aktarmamız açısından çok büyük bir avantaj bengüç özerdem beye çok teşekkür ederim.bu tür yazılarının da devamını beklerim.

yollarda motosiklet güvenliğini sağlayacak somut adım atmayan partilere oy yok. oylarımız bu konuda somut projesi olan parti ve adaylara. bunu taraflara duyurmalıyız .

bu dediğn şey o kadar zor ki; bizde hangi aday veya parti yaptıkları ve yapacakları icraatlar için oy alıyor :pr:

Cok guzel ozetlenmis, super bir yazi.

Su firmalar, Honda, Yamaha, Suzuki, BMW vs iclerinden biri yanlizca biri cikip biraz dis gosterse, beyler dese, su yollari, alt yapiyi biraz degistirin de biz de biraz motor satalim dese, bu bile bir gelisme olur.

En azindan bizim yaptigimiz mitinglerden toplantilardan daha faydali olur sonucta, guclu, yaptirimi olabilecek firmalar bunlar.

Ama tabii nerdeee..

Federasyonda ki gorevli kisilerde, basta Suleyman Memnun Bey olmak uzere, gitsin pistlerde yarissinlar. Kesinlikle bizleri temsil etmeyen, bir taraflarini koltukta buyuten adamlar surusu...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Enduro Rulez!

Yol tipi ve özellikle de spor tarz motosikletler (naked,ss) herzaman için daha çok can aldı bu yollarda...

Bu ülkede bu işler en azından bu günlerde pek değişmez ama bütün arabalardan yüksekte ve her türlü yola girebilecek suspansiyon,jant ve lastik yapısına sahip makinalar kullanarak bence şansımızı ÇOK BÜYÜK ölçüde arttırmış oluruz.

"Bir gün herkes endurocu olacak..." derler ya...

Bence vakti çoktan gelmiş geçmiştir bile.

Benguc.gif

Motosikletçiler Dikkat!

Önümüzde seçim var. Bizler de binlerceyiz. Bizleri anlayan, bizlerin hayatını önemseyen belediye başkanlarına oy verin.

.

yaklaşan yerel seçimler için tv lerde projelerini anlatmaya çalışan başkan adaylarına canlı yayınlarda bir çok mail gönderdim.
olası marmara depremi ve motosiklet kullanıcıları için mevcut durumu daha iyi pozisyonlara taşımak için neler yapacaksınız yada sorunlarımızı biliyormusunuz gibi sorularım oldu ama maalesef cevap alamadım..

ama hangi tv kanalında olursa olsun denk geldikçe ben göndermeye devam ediyorum, avrupada örnek teşkil eden şehirlerin motosiklet ve kullanıcıları için yapılanları referans göstererek..

Son düzenleme:
Bazen düşünüyorum aynen yazıda denildiği gibi sıra ne zaman bana yada sevdiklerimden birine gelecek diye. 10 sene önce motosiklet aşkım başlamış olmasına rağmen işin içine girmeden bu aşkın getirdiği yada getireceği acıları hiç düşünmüyordum. Fakat geçen sene itibariyle platonik olan motor sevdamı, aldığım motorumla karşılıklı bir aşka dönüştürdüğümden beri aklım gidip gidip geliyor.

Yollardaki tehlike, içinden geçtiğim küçük bir çukur, anlık direksiyonu üzerime kıran bir araç, aniden önüme fırlayabilen insanlar... Bunları yaşadıkça bu yollarda motor kullanabilmenin annemin dediği gibi "deli işi" olduğuna karar verdiğim zamanlar oluyor. Ama ne kadar sürüyor sadece bir kaç gün. Acı haberler yerini sıradan topiclere bıraktığı zaman gene aynı tutkuyla motor sevdasına devam...

Bu tutku insanın içine işlediyse vazgeçirmek çok zor. Ne zamanki aşk yerini alışkanlığa bırakır, ve bir gün o alışkanlığın yerini tutabilecek yeni bir aşka tutulur insan yada allah korusun motosiklet yüzünden canından can kopar insanın ozaman kurtulur bu sevdadan. Yoksa tüm konuşmalar boş.

Bugün doğum günüm sevdiklerim topic açıyorlar nice senelere diye güzel temennileri var herkesin, ama ben ölüm haberlerini okudukça acaba nice seneler görecekmiyim , bir gün benimde burda kaza topigim açılacakmı diye düşünmeden edemiyorum ki eminim her ölüm haberini okuyan insanın aklından bu düşünce bi kere geçiyordur. Umarım birgün herşey çok güzel olurda kazalar minumuma iner, saçma sapan ihmaller yüzünden meydana gelen ölüm haberleri duymayız...

Yapılacak çok bişey yok, tam koruma pür dikkat biraz şans ve kader demekten başka...

Allah hepimizi korsun

Motosikleti
ZX12R
kross cu olcan abii..çamurda çaylakda binecen sonra atacan garaja..

ne kadar büyük araca binersen kardır bu ülkede..

1 yıldır daha bi kere yol verene rastlamadım yol benim hakkımken bile...

herkesi dövsen olmuyor..herkese beyefendilik taslasan olmuyor..

bas git kardeşim diyorum korktu sanıyor napayım bende vuruyom kafayıı..:pr:

Çok güzel bir yazı gerçekten; özellikle vurdumduymaz yöneticiler, siyasiler karşısında, etkin bir demokratik kamuoyu baskısı yaratma konusunda bizlere düşen görev ve sorumlulukları işaret etmesi nedeniyle ...

Moderatör
Ülkemizde ne doğru ki eğri kalmış motosiklet sorunları doğrulaştırılsın.. Çok karamsar biri de değilim halbuki ama konu Ülke olunca karamsarlığım dibe vuruyor...

Avrupa'da birileri trafikte tesadüfen ölürse yer yerinden oynuyor, hele ki bir kazada 5-6 kişi hayatını kaybetmişse başbakanlar istifa ediyor.

Biz ise tesadüfen yaşıyoruz :pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu yolları bize layık gören yöneticiler yanında zorunlu olarak çukur tespit cihazı satsınlar,yakışır onlara:farao:

şimdi yazıları es gecmeden okurken motor sevdası ile dolu pazar sabahını iple ceken oğlum baba yine ölen varmı diye sordu. kısık bir sesle yok oğlum dedim .ölenlerin mekanı cennet olsun ALLAH ailelerine sabır versin kurye olarak calışanların eşlerınede sabır versin motorumu iş için değil tamamen keyif için kullanıyorum.Yazarın ve sitede söylenen lerin hepsine katılıyorum .Nevarki bunlar herhalde söylemde kalacak gidenler gitti sağlar bizimle bırakın motoru bu gün arabamla giderken kamyon merter istikametinde üstüme cıkacaktı........gibi kamyon kullanıyor yolda polis aradım ne işe yarıyacaksa bulamadım .şimdi motorcu arkadaşlar gazeteye ilan versek durumuzu anlatan okamyoncu o minübüs şöförü taksici kim hangi gazeteyi hangi sayfayı okuyor yada hiç birini okumuyor zaten okuyan insanın hali başka bunlar gazeteyi cam slmeye kullanırlar.yol kapasak serseriler derler.bir beledıye ile taksici yol ortasında tırafiği kapamış kavga edıyorlar birinin elinde jop diğerinin kürek sapı bunlar anti terör tek tek eğitemeyizde ama birşeyler yapmak lazım olduğu kesin benim aklım calışmıyor.sevdiklerime motora sizi bindirmem dersem onlarda bana bizde ssenin binmeni istemiyoruz derler .yurt dışından duyum olarak dinlediğim bir sürücü üç kez aynı hatayı yaptığında deli muamelesi görüyormuş anında doktora sevk edıyorlarmiş bu uygulama için bize ek bütçe gerekli çünkü bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine ek bina lazım olur yoksa şimdiye kadar yaparlardı.

Bu konuyu ben gönlümdeki İstanbul Beledediye başkanı olarak görmek istediğim adaya meil göndererek dile getirdim .
Sizlerde böye bir şey yaparmısınız bilmem

sayın arkadaşlar....herkes yazıyı okuyor,evet,,haklısınız,,doğru söylüyorsunuz,,falan,falan,,, kimse, sesimizi duyurmak için şöyle,şöyle yapalım diye fikir üretmiyor..ben ihtiyar bi motor sevdalısı olarak meselaa...seçim günü ankara'da kızılayda toplanalım vee meclisin etrafında karanlık olana kadar hâtta sabaha kadar turlayalım..diyorum. bu hareketin getirisi ve sakıncaları hakkında fikir yürütecek ark.lar fikirlerini yazarsa belki bu organize ile basının da katkılarıyla sesimizi duyurabiliriz...aklıma ilk gelen bu oldu..saygılarımla...

biri çıkıpta arkadaş motora yanlış yapan araba sürücüsünü çok büyük cezalar bekliyor demezki Motorculara saygılı olun demezki,onları dikkat edin demezki,boşuna mı hergün isyanlardayız REcep Bey!!!duy bu sesleri duy

o sorumsuz insanlara o kadar çok söylenecek söz varki::angry2::ama işte burası yeri değil.bende içimdeki öfkeyi bir bedduayla biraz olsun hafifleteyim.::evil::İNŞALLAH SİZDE EN YAKININIZI BİR MOTOSİKLET KAZASINDA KAYBEDERSİNİZ::evil::

ferkan kardeş acılarımız büyük tabi ama kımseyi motor kazasında kaybetmek istemiyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar