Sertifikalı Eldiven Önerisi

Motosikleti
D400
Dün polisin eldivenime baktıktan sonra neyse hadi geç demesi üzerine kafamda yanan ampül ile eldivenlerimin etiketini kontrol ettim.

Prosev ve scoyco olmasına rağmen 2sinin de etiketinde belirtilen sertifikalar yok. (zaten avuç içi korumalar da yok =) )

İnternette uygun fiyatlı baktıgım neredeyse hiçbir üründe sertifika yokken, var oldugunu iddia edenlerin de avuç kısmındaki koruma olmadıgından yine problem yaşatacağını düşünüyorum.

Bu nedenle hem yazlık hem de kışlık eldiven önerilerine açığım.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Üretici / ithalatçı sayfalarına bakmakta fayda var. Dijital ortamda sertifikaları olabilir.
Üzerinde etiket + sertifikası sunulabilen ürüne hiçbir polis birşey diyemez. Yasal olarak hakkı yok. Zira yunusların kullandığı parmaksız eldivenler de aynı durumda, sertifika var ama parmaksız :)

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Vexo Tempest H2O uygun fiyatlı ve sertifikalı. Sileceği de olsaydı iyiydi.
Şu an için henüz üreticiler piyasaya tam olarak üretim yapamadılar. Yazlık için Vexo Speed Up modeli yine sertifikalı ve uygun fiyatlı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
LS2 jet2 aldım valla, 200 km üşütmüyor ama üşünecek havada olmadı. bir bak istersen

Bende de Prosev'in hem slider hem parmak korumalı eldiveni var fakat sertifikası 2012 de verilen güvenlik şartlarına uygun olduğu için yeni yasaya göre yeterli gelmiyor. Birkaç kere çevirmeye takıldım fakat sertifika kontrol etmediler. Zaten birkaç senedir kullanıyordum eskimişti. Bana da bahane oldu yeni eldiven almak. Ls2'nin Kubra modeli hoşuma gidiyor. Yerli sitelerde açıklama kısmında belirtmiyorlar ama kendi sitesinde aldığı sertifikasyonu belirtmişler.

Motosikleti
cbf 150
Textil firmalarına etiket yapan zebille firma var, indirin sertifikayı yazdırın orda diktirin çok zor birşey değil. Ulan bende 4 tane eldiven var şimdi baktım hiçbirinde sertifika görünmüyor neden????????

çünkü makasla kestim sevmiyorum bicim elime değmesini. Polislerin işi gücü yokmu? gitsinler trafiği çözsünler dün eve 2.5 saate geldim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
motomax'dan geçen sen ebu zamanlar aldığım Knox oulton mk2 eldiven knox sitesinden kontrol ettim sertifikaları var. avuç içi ve bilek kızmında korumaları da var, avuç içi slider korumaları motoru sağa yatırınca test ettim, koruyormuş.
Bu eldivenden çok memnun kalınca artçılarım (çocuklar) için de sadece yazın artçı ile gezdiğimden knox orsa modeli aynı markanın yazlık olanını aldım, bunda da avuç içi slider korumaları var. yazın şehir içinde scooter sürerken kendim de bu yazlıkları kullanıyorum ama köfte turlarında knox oulton mk2 eldivenleri yaz kış kullanıyorum. elcik rüzgar koruması yoksa kışın sıcak tutmayabilir ama, kışlık değil mevsimlik eldiven.

Motosikleti
D400
Vexo Tempest H2O uygun fiyatlı ve sertifikalı. Sileceği de olsaydı iyiydi.
Şu an için henüz üreticiler piyasaya tam olarak üretim yapamadılar. Yazlık için Vexo Speed Up modeli yine sertifikalı ve uygun fiyatlı.

fiyatları baya uygun geldi, içlerinde etiketi var mı bunun?

Bir de kışlığın soguk geçirme hassasiyeti nasıl
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Textil firmalarına etiket yapan zebille firma var, indirin sertifikayı yazdırın orda diktirin çok zor birşey değil. Ulan bende 4 tane eldiven var şimdi baktım hiçbirinde sertifika görünmüyor neden????????

çünkü makasla kestim sevmiyorum bicim elime değmesini. Polislerin işi gücü yokmu? gitsinler trafiği çözsünler dün eve 2.5 saate geldim.

5 senedir giyiyorum zaten çaktırma işte , hanıma mecbur değiştircem dicem :D

Motosikleti
fiyatları baya uygun geldi, içlerinde etiketi var mı bunun?

Bir de kışlığın soguk geçirme hassasiyeti nasıl

5 senedir giyiyorum zaten çaktırma işte , hanıma mecbur değiştircem dicem :D
ben de geçen sene hanıma kask alırken benim kaskım da 5 yıllık oldu sana alırken iki tane alalım demiştim.

Motosikleti
cbf 150
Uzun süreli sürüşlerde, önde elcik korumanız yoksa parmak uçlarınızdan üşütme yapar.
Elcik koruma bile fayda etmiyor bazen ısıtmada lazım. ısıtmalı eldivenler var onlar güzel ufak batarya var içlerinde. Amerikada snow mobile kullanlarda görmüştüm bir tane aldım. koruması ama motor için pek uygun değil gibi.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
motomax'dan geçen sen ebu zamanlar aldığım Knox oulton mk2 eldiven knox sitesinden kontrol ettim sertifikaları var. avuç içi ve bilek kızmında korumaları da var, avuç içi slider korumaları motoru sağa yatırınca test ettim, koruyormuş.
Bu eldivenden çok memnun kalınca artçılarım (çocuklar) için de sadece yazın artçı ile gezdiğimden knox orsa modeli aynı markanın yazlık olanını aldım, bunda da avuç içi slider korumaları var. yazın şehir içinde scooter sürerken kendim de bu yazlıkları kullanıyorum ama köfte turlarında knox oulton mk2 eldivenleri yaz kış kullanıyorum. elcik rüzgar koruması yoksa kışın sıcak tutmayabilir ama, kışlık değil mevsimlik eldiven.
Yalniz senin eldivenler baya iyi😂 bende knoxun en ucuz eldiveni var, yazlik, o bile sertifikali.
@arndiol durt storedan gecen sene kislik eldiven aldim, sehir icinde usutmuyor hem de sertifikali ve ucuz. Arada indirim donemleri de oluyor. Bi bak istersen.

Motosikleti
D400
Yalniz senin eldivenler baya iyi😂 bende knoxun en ucuz eldiveni var, yazlik, o bile sertifikali.
@arndiol durt storedan gecen sene kislik eldiven aldim, sehir icinde usutmuyor hem de sertifikali ve ucuz. Arada indirim donemleri de oluyor. Bi bak istersen.

durt un ceketlerini çok begensem de eldivenleri başarısız. en azından bendeki öyle.
yazlık eldiveni var yönetmeliğe uygun bende, ama o kadar sert ki parmaklarımı kıvıramıyorum.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
durt un ceketlerini çok begensem de eldivenleri başarısız. en azından bendeki öyle.
yazlık eldiveni var yönetmeliğe uygun bende, ama o kadar sert ki parmaklarımı kıvıramıyorum.
Eldiven isi bence uygun olanini bulmak en zor koruma ekipmani. Bende 4 tane eldiven var. Durtun kislik eldiveni en rahati ama hala da rahat miyim, hayir. Kat yeri disarida olan deri eldiven var bi tane, ona bakicam uygun bir zamanda.

Motosikleti
Elcik koruma bile fayda etmiyor bazen ısıtmada lazım. ısıtmalı eldivenler var onlar güzel ufak batarya var içlerinde. Amerikada snow mobile kullanlarda görmüştüm bir tane aldım. koruması ama motor için pek uygun değil gibi.
Bende elcik koruma ve oxford'un adventure modeli elcik ısıtması var, bunlar sayesinde kışlık eldiven almama gerek kalmadı, aynı eldiveni yaz kış kullanabilir oldum. Kışın çok soğuklarda sürmüyorum zaten ama Eylül ayında bile karanlığa kalınca Trakya'nın kara ikliminde birden soğuduğu oluyor, elcik ısıtmayı bir kademe açınca bile ellerden gelen sıcaklık sanki bütün bedeni ısıtıyor gibi rahatlatıyor. Elcik ısıtma çok faydalıymış. Benim motorun eski sahibi takmamış olsaydı kesinlikle aklıma gelip de o masrafı yapmazdım.

Eldiven isi bence uygun olanini bulmak en zor koruma ekipmani. Bende 4 tane eldiven var. Durtun kislik eldiveni en rahati ama hala da rahat miyim, hayir. Kat yeri disarida olan deri eldiven var bi tane, ona bakicam uygun bir zamanda.
ben de elimde en ufak şeyden rahatsız oluyordum, geçen sene sırf eldiven almak için yarım gün ayırıp hasanpaşa'ya motomax'a gittim, niyetim o mağazada bulamazsam etraftaki diğerlerine bakmaktı. yaklaşık 20-25 ayrı eldiven denemişimdir, en sonunda hah bu oldu içime sindi deyip almıştı eldivenimi.

Motosikleti
cbf 150
Bende elcik koruma ve oxford'un adventure modeli elcik ısıtması var, bunlar sayesinde kışlık eldiven almama gerek kalmadı, aynı eldiveni yaz kış kullanabilir oldum. Kışın çok soğuklarda sürmüyorum zaten ama Eylül ayında bile karanlığa kalınca Trakya'nın kara ikliminde birden soğuduğu oluyor, elcik ısıtmayı bir kademe açınca bile ellerden gelen sıcaklık sanki bütün bedeni ısıtıyor gibi rahatlatıyor. Elcik ısıtma çok faydalıymış. Benim motorun eski sahibi takmamış olsaydı kesinlikle aklıma gelip de o masrafı yapmazdım.
benim bütün motorlarda var ama bende kışın pek kullanmadıgım için çokda aktive etmiyorum. bir kaç kez romanya dağlarında açtım hemncicik ısıtıyor.

Motosikleti
benim bütün motorlarda var ama bende kışın pek kullanmadıgım için çokda aktive etmiyorum. bir kaç kez romanya dağlarında açtım hemncicik ısıtıyor.
ben üşüyen bir insanım, soğuğa gelemem. yazın sıcakta çok fazla öf pöf demem ama en ufak soğukta rahatsız olurum, ellerin ısınması yetiyormuş onu anladım.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
DUKE 250
haftasonu fırsatım olursa pantolonlara diktiğimiz japon akmaz etiketten sertifika basacağım. basabilirsem eğer forumdaki arkadaşlara dağıtırım.

Motosikleti
Hero Dash 125
haftasonu fırsatım olursa pantolonlara diktiğimiz japon akmaz etiketten sertifika basacağım. basabilirsem eğer forumdaki arkadaşlara dağıtırım.

İzmir'de yaşayanlara tek kargo, İstanbul'da yaşayanlara tek kargo şeklinde gönderirsen kargo maliyeti de azalacaktır. Bahaneyle insanlar görüşür.

Polis amcalar henüz beni çevirmedi ancak bir arkadaşımı çevirmişler. Arkadaşa benim emekli ettiğim ancak onun işi görecek eski Prosev eldivenlerimi vermiştim. ( Alt tarafa eklediğim fotoğrafta sol üsttekiler.) Polis üst koruması var benim için yeterli anca daha dikkatli, etiket kontrolü yapan arkadaşlar da var demiş. Araba ile dolaşan trafik polisleri etikete takmıyor anladığım kadarıyla ancak motürlü trafik polisi amcalar etiket kontrolü yapıyor.

Geçen gün dolaşırken motürlü bir trafik polisi amca çevirmiş motürlüleri birisi eldiveni çıkartarak içini gösteriyordu. Anladığım kadarıyla etiket sertifika kontrolü yapıyor. Bana göz ucu ile baktı ama çevirmedi.

Elimde sertifika muhabbeti çıkmadan önce @tommygun forumda tavsiye edince satın aldığım Vexo SPEED UP ELDİVEN vardı. Ama ben deniz eldiven geldiği gibi etiketlerini makasladığım için, bir çevirse İstiklal Marşı'nı tersten söyletecekti. Ne bileyim o zamanlar sertifikalı eldiven zorunluluğu gelecek memlekete.

Zamanında uyguna gelmişti yedek alarak kenarıya attığım Venom D1 ve Venom D2 marka model eldivenlerime bir bakayım sertifika var mı dedim. Ulen bu Venom'larda sertifika yokmuş ya!!! :eek:

Şu Vexo Tempest H20'dan alayım bir tane dedim. Bin lira ceza ödeyeceğime, 1.500tl eldivene vereyim dedim ama bizim fırsatçı yavşak satıcılar, M beden 1.500tl. XL Beden 2.300tl yapmış hemen. 🤬🤬

Bu ilandan M2 şeklinde etiket bastırıp satma fikri çık aklımdan. :devilish::ROFLMAO: Etiket taslağı da hazır. :cool:

13594-CE-LOGO.png

50 adet 750tl demiş. 50 adet etiketten 25 takım eldiven çıkar. Eldiven takımı başına 30tl'ye geliyor maliyeti. 30'a yaptır, 150'ye sat. 🤑

Şunu makarasına demiştim ama ciddi ciddi düşünmeye başladım. 😡

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ls2 jet az evvel yağmurda 15 dak. sürüşte içine bir şey almadı kendisi ıslak ama içi kuru. Üşütmedide.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar