Eminim 0.08 zaten zor buldum onuda hırdavatçılarda hep 05 10 diye gidenleri vardı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:31 ----------
Yanlış yaptığımı düşünmüyorum ama işte neden
Garip olanda önceki ayarlarda ikiside 0,06 mm ölçtüğümde yazmıştım
Zamanında usta bunu yaparken neye dayanarak yaptı bilmiyorum
2 sinin de eşit olması ne zarar verir diyeceğim neredeyse yıllardır böyle kullanıyorum motoru
Video çekmedim zaten çekmeyede gerek bayağı Demir dövüyormuş gibi ses geliyordu
Motora bakıp bakıp duruyorum ne yapsam diye
Bir arkadaş ben 0,05 0,07 kullanıyorum daha az ses yapıyor demişti öyle mi ayarlasam acaba
Burada şu aklıma takılıyor
Kitapçığa göre ayarladım felaket ses yapıyor normal hali 0,06 - 0,06 idi şimdi 0,05 0,07 denesem emme 0,05 olunca ne sıkıntı yapar acaba yolda izde elimde kalmasından korkuyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:37 ----------
Arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var
Araştırdım bir şey bulamadım orjinal değerde ses yapması ve ya dediğim gibi subapları 0,06 -0,08 den 0,05 - 0,07 yapmam ne değişiklik yapabilir
0,08 de aşırı ses yapmasının tercümesi ne olabilir
0,06 - 0,06 da bu motoru ben nasıl kullandım
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------
Bugün siteden bir yetkili servis numarasını arayıp sordum egzoz çok hızlı kapandığı için dedi yanlış anlamadıysam ben 0.05 ayarlıyorum dedi sentil ile değil elinle ayarlaman gerekir dedi
Bana verdiği değer 0,05 0,08 ikisinide 0,05 yapabilirsin dedi
Yalnız egzantrik zincirininde bolluğunu ayarlaman gerekir dedi
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------
Son durumu yazıyorum
Ayar yapmadan önce tekrar zamanlamayı kontrol ediyordum dikkatimi bir şey çekti
Emme valfi açılıyor geri kapanırken egzoz valfi çok hafif açılır gibi bir haraket yapıyor normalde zamanlamada yoktu bu sonrasında olması gerektiği gibi egzoz valfi tam açılarak iş bitiyor
Kontrol ettim görebildiğim kadarı ile o küçük harakette valf açmıyor belkide açıyor ben göremiyorum her neyse
İkisinide 0,05 mm olarak ayarladım
Durum bu ne duyuyorsunuz
https://youtube.com/shorts/7kkd_bDbTLg?feature=share
Ve karbüratör ayarı yaptıktan sonra 30 dakika kadar güzel çalışırken tekrar çalıştırınca stop etti her denememde
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
Eski ayara geri döndüm bir merakımı gidermiş oldum internette en son ulaştığım şu resim
Neden ikisinin aynı olduğunu anladım usta bir şey biliyormuş ki yapmış
Şimdi neden rölanti dalgalanır bana göre ısınınca ikibin devire çıkar bunu çözmeye çalışacam şunada anlam veremedim katalog da hava ayar vidası 1-4 tur yazıyor ben 10 11 turda sese göre çevirerek ayarlıyorum
Kısaca baktın olmuyor bakmayacaksın böyle analaşacam motorla