Sendika yada birlik

Mersin İl Temsilcisi
aklımdan geçenleri elim yazarsa burada olmaz.
asubayah ( selçuk ) kardeşimizin de bir kurye firması vardı.
yıllarca çok cefa çekmiş bir arkadaşımız.
keşke o olsaydı, konuyu bize net tanımlayabilirdi...

arkadaşlar dernekleşmek şart . tüzel kişilik kazanınca resmiyette işler daha hızlı ve daha etkili yürür.

Hakkinizi aramaktan vazgecmeyin, yoksa o hakki yemek isteyen bir cok uyanik cikar. tum kuryeler sendika uyesi olur ise is verenlerin yapacak bir seyi kalmaz.

Evet hatta o yüzden tarihin en uzun çağı ilkel komünal topplumdur dimi hocam yapmayın lütfen insan hep daha iyiye doğru gitmiştir, köle olmak gibi bir arzusuda yoktur senin dediğin tezler çakma liberal akadamisyenlerce ortaya atılmış 30 kere dde çürütülmüş tezlerdir. İnsanın içinde şu var bu var değip kaba etimizden kan almak dert.

bu cümledeki "ilkel" tanımlamasının kıstası nedir ?
çürütülen dediğiniz tezler nelerdir ?
kimler nasıl çürütmüştür ?

vakti ile o komünal toplumlardan bir tanesinde "delf tapınağı" nın kapısında bir yazı varmış, dermiş ki " kendini bil" .
(gereksiz bilgi;bu yazıyı matrix filminde kahinin evine giren neoda kapının üstünde okumuştu).
(2. gereksiz bilgi; diyojen bu tapınağın akımı olan kinizm için uygun bir örnektir)

bunları yazmamın sebebi kaba etimizden atmıyoruz.

karşı bir görüş olacak ise aynı üslup ile sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir görüş rica ederim, sürekli kendini tekrarlayan sığ düşüncelerden sıkıntı geldi artık.

konuya dönecek olur isek,
hak verilmez alınır !

Bilmem, bu yazıyı kaç kişi okur yada yapılabilir der.Benim hayret ettiğim şey bu kadar motorsiklet kullanıcısı ve kurye varken neden bizim bir aktif dernek yada birlik veya sendika vb.. yok.Hala ve artarak bir sürü kurye bu kötü çalışma koşullarına katlanıyoruz, bende dahil.Fakat o kadar çoğuz ki bi parti kursak barajı geçebiliriz diye düşünüyorum:) Şimdi soruyorum ; 600 tl ye hafta sonları dahil akşam 7'ye kadar çalışmak HAKSIZLIK değil mi? :farao: Kaza yaptığınızda sizi telefonla arayan amiriniz İLK ÖNCE ''motorda bi şey var mı?''diye sorduğunda hoşunuza gidiyo mu?::eviiil:: En az polisler kadar riskli ve en az madenciler kadar ağır ve meslek hastalığına müsait mesleğinizin madenciler ve postacılardaki gibi ERKEN EMEKLİLİK hakkına sahip olması gerekmez mi? :cat: Amirinize kaskım eskidi, elbisem rüzgar geçiriyo dediğinizde onun size ''KALIN GİYİN Bİ ŞEY OLMAZ'' demesi sizi kızdırmıyor mu?:pr: Heeeeee bir de son model jipi ile sarhoş ve son sürat giden bir futbolcu bozuntusunun kırmızı ışıkta durmuş hiç bir şeyden habersiz ve tek amacı evine ekmek götürmek olan motorcu meslektaşınıza acımasızca ve bilerek arkadan çarpıp sonrada durma ihtiyacı bile duymadan uzaklaştığını gördüğünüzde binlerce motorcu toplanarak vatan caddesini kapatıp bunu izleyenlerin kulaklarını sağır edercesine kornanıza basmak istemez miydiniz?!!! :bounce: BUNLAR HAYAL DEĞİL! Bilen biri, bir internet stesi kurarsa görüceksiniz gerisi gelecek. VE İLK ÜYESİ BEN OLUCAM. Sonrada bir dernek yada sendika TAKSİMDE BİRİNİN, KENDİSİNİ DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ İLE YAKMASINI BEKLEMEK İSTİYORSANIZ BAŞKA..... SAYGILAR

Kesinlikle katılıyorum sana. Her ne kadar sizden biri olmasamda, yaptığınız işe sonsuz saygı duyuyorum. Allah kazadan beladan korusun sizleri inşallah...

Mersin İl Temsilcisi

vakti ile o komünal toplumlardan bir tanesinde "delf tapınağı" nın kapısında bir yazı varmış, dermiş ki " kendini bil" .
(gereksiz bilgi;bu yazıyı matrix filminde kahinin evine giren neoda kapının üstünde okumuştu).
(2. gereksiz bilgi; diyojen bu tapınağın akımı olan kinizm için uygun bir örnektir)

karşı bir görüş olacak ise aynı üslup ile sağlam temeller üzerine inşa edilmiş bir görüş rica ederim, sürekli kendini tekrarlayan sığ düşüncelerden sıkıntı geldi artık.

hak verilmez alınır !

kesinlikle haklısın @the dude
bu + olarak şunları söyleyebilirim;
aynı tapınağın ( ki burası aynı zamanda dünyanın ilk akademis olarak kabul edilir ve buradaya matematik bilmeyen kişi alınmazmış. girişte nasıl "kendini bil" yazıyorsa, çıkışta da "sen kimsin" yazılıdır. kurucusu Platon'dr.

eklenecek daha pek çok şey vardır ki,
liberal bilim adamları hiç bir şeyi çürütmezler. Onalr her şeyi kendi lehlerine kullanmak isterler. güç kimde ise onunladırlar.

eğer bizler de,
"mart deyince kedi"
"hak deyince işçi'yi "
anımsıyorsak bir yerlerimiztitriyor demektir.

:bounce:

Bu dernek sanıyorum pek rağbet görmüyor.İnternet sitesi de onca görsel karmaşaya rağmen bomboş.

Google üzerinden biraz araştırdım, biraz da Türkiye'deki diğer meslek gruplarının günümüzdeki saygınlığı ve durumuyla ilgili düşündüm.Açıkçası karamsarım.

Bizim düşündüğümüz şeyi federasyon bugüne kadar hiç düşünmemiş mi acaba onu da merak ediyorum?

bu yazınıza cevap

Bilmem, bu yazıyı kaç kişi okur yada yapılabilir der.Benim hayret ettiğim şey bu kadar motorsiklet kullanıcısı ve kurye varken neden bizim bir aktif dernek yada birlik veya sendika vb.. yok.Hala ve artarak bir sürü kurye bu kötü çalışma koşullarına katlanıyoruz, bende dahil.Fakat o kadar çoğuz ki bi parti kursak barajı geçebiliriz diye düşünüyorum:) Şimdi soruyorum ; 600 tl ye hafta sonları dahil akşam 7'ye kadar çalışmak HAKSIZLIK değil mi? :farao: Kaza yaptığınızda sizi telefonla arayan amiriniz İLK ÖNCE ''motorda bi şey var mı?''diye sorduğunda hoşunuza gidiyo mu?::eviiil:: En az polisler kadar riskli ve en az madenciler kadar ağır ve meslek hastalığına müsait mesleğinizin madenciler ve postacılardaki gibi ERKEN EMEKLİLİK hakkına sahip olması gerekmez mi? :cat: Amirinize kaskım eskidi, elbisem rüzgar geçiriyo dediğinizde onun size ''KALIN GİYİN Bİ ŞEY OLMAZ'' demesi sizi kızdırmıyor mu?:pr: Heeeeee bir de son model jipi ile sarhoş ve son sürat giden bir futbolcu bozuntusunun kırmızı ışıkta durmuş hiç bir şeyden habersiz ve tek amacı evine ekmek götürmek olan motorcu meslektaşınıza acımasızca ve bilerek arkadan çarpıp sonrada durma ihtiyacı bile duymadan uzaklaştığını gördüğünüzde binlerce motorcu toplanarak vatan caddesini kapatıp bunu izleyenlerin kulaklarını sağır edercesine kornanıza basmak istemez miydiniz?!!! :bounce: BUNLAR HAYAL DEĞİL! Bilen biri, bir internet stesi kurarsa görüceksiniz gerisi gelecek. VE İLK ÜYESİ BEN OLUCAM. Sonrada bir dernek yada sendika TAKSİMDE BİRİNİN, KENDİSİNİ DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ İLE YAKMASINI BEKLEMEK İSTİYORSANIZ BAŞKA..... SAYGILAR
ben özgür alıcı motorsikletli kuryeler derneği başkanı süper yazmışsın evet bende onu giremediğim siteden okudum motkurder.org tan ben yeni başkanım bu arada bu siteye ne girebiliyorum bu hafta fuardaydım ve fuar süper gecti siteyei alımaya calışırken boş durmamak için fuara girdik oradan elimiz dolu hediyelerle cıktık.çünkü 22.şubatta siteyi eski başkan zorla verdi sitenin süresi gecti arkadaşlar çalışmalarımız siteyi alamıyoruz diye durmadı zaten yeterli sayıya ulaşınca sendikada oluyor federasyonda sen nerden cıktın derken ben eski yönetimdeki perde arkasında tüm mitingleri buluşmaları basınla alakalı işleri yardımların başında gelen arkadaş özgür alıcı bu arada site bu hafta yeni arayüzü ile beraber hizmete geciyor ben bu arada boş durmayıp bu motorsiklet camiasını ayakta tutan kuryeler olarak toplantılar falan işte irc lastiklerine tamamıyle bizim istegimize göre birkışlastiği yaptırdık fuarda görmüşsünüzdür daha sonra yaz ortasında kuzu cevirmeli tamamıylaücretsiz ailerle düzcede pijknik vede tamamı sponsorlu bir festival düşünüyoruz vede fuardan aldıgımız hediyeleride yakın zamanda çekilişle dagıtalım diyoruz yeni rkadaşlara ihtiyacımız yeni düşüncelerde ihtiyacımız var yani hani geline sormuşlar niye oynamıyosun yerim dar demiş bizimkisi o misal internet sitesi olamssa olmaz oldu artık işte bu hafta yeni alıyoz bekleyin yeni yönetim yeni site yeni arkadaşlar yeni projelerimiz var anlatmakla bitmez hepsini hazıtlamışız anlaşmışızama oldumu tam bişiler yapalımki arkadaşlar desinki çaşolşıyolar desinler konuşmak isterim tartışmak isterim tanışmak isteriim yazınız için teşekür ederim bu arada

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:31 ----------

Bu dernek sanıyorum pek rağbet görmüyor.İnternet sitesi de onca görsel karmaşaya rağmen bomboş.

Google üzerinden biraz araştırdım, biraz da Türkiye'deki diğer meslek gruplarının günümüzdeki saygınlığı ve durumuyla ilgili düşündüm.Açıkçası karamsarım.

Bizim düşündüğümüz şeyi federasyon bugüne kadar hiç düşünmemiş mi acaba onu da merak ediyorum?

ben özgür alıcı motorsikletli kuryeler derneği başkanı süper yazmışsın evet bende onu giremediğim siteden okudum motkurder.org tan ben yeni başkanım bu arada bu siteye ne girebiliyorum bu hafta fuardaydım ve fuar süper gecti siteyei alımaya calışırken boş durmamak için fuara girdik oradan elimiz dolu hediyelerle cıktık.çünkü 22.şubatta siteyi eski başkan zorla verdi sitenin süresi gecti arkadaşlar çalışmalarımız siteyi alamıyoruz diye durmadı zaten yeterli sayıya ulaşınca sendikada oluyor federasyonda sen nerden cıktın derken ben eski yönetimdeki perde arkasında tüm mitingleri buluşmaları basınla alakalı işleri yardımların başında gelen arkadaş özgür alıcı bu arada site bu hafta yeni arayüzü ile beraber hizmete geciyor ben bu arada boş durmayıp bu motorsiklet camiasını ayakta tutan kuryeler olarak toplantılar falan işte irc lastiklerine tamamıyle bizim istegimize göre birkışlastiği yaptırdık fuarda görmüşsünüzdür daha sonra yaz ortasında kuzu cevirmeli tamamıylaücretsiz ailerle düzcede pijknik vede tamamı sponsorlu bir festival düşünüyoruz vede fuardan aldıgımız hediyeleride yakın zamanda çekilişle dagıtalım diyoruz yeni rkadaşlara ihtiyacımız yeni düşüncelerde ihtiyacımız var yani hani geline sormuşlar niye oynamıyosun yerim dar demiş bizimkisi o misal internet sitesi olamssa olmaz oldu artık işte bu hafta yeni alıyoz bekleyin yeni yönetim yeni site yeni arkadaşlar yeni projelerimiz var anlatmakla bitmez hepsini hazıtlamışız anlaşmışızama oldumu tam bişiler yapalımki arkadaşlar desinki çaşolşıyolar desinler konuşmak isterim tartışmak isterim tanışmak isteriim yazınız için teşekür ederim bu arada

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/tanisma/86379-sendika-yada-birlik-2.html#ixzz1FfI4a6gZ

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:34 ----------

arkadaşlar derneğimiz çalışmalarına devam ediyor bu haftadan sonra site elime gectiği an ama bu arada dernek adına aldımki bir daha kimse kendini ben kurdum bir şey yapmasamda ben yönetirim düşümcesine girmesin die dernek adına site tescil olmuştur artık sitemizi aldık elinden eski başkanın daha defterleri bile zor aldık cumhuriyet savcılıgına veriyorduk bu arkadaş burdan rant elde etmek istiyormuş onun için bizde dernek mahkemelik olacak die kimseye reklam yapmadık yönetim değişti die ama herşeyi elimize alalım tüm arkadaşlar olarak başkan bir tane olmasın yönetici 16 kişi olmasın herkes başkan olsun herkes yönetici olsun dedik tek ses tek yürek olalalım dedik bakın kazlı çeşme mitingi onur sual mitingi oldu kafa kopmalar falan klüplerle ben konuştum bizzat merter yaren cafede yöneticilerle beraber 1350 kişi geldi mitinge cumhuriyet gastesine cıktık pazar akinde 3 tam sayfa bizi anlattı atv ekranların da best fm de 1 hafta canlı yayında bilgi üniversitesinin yaptıgı kurylerle ilgili belgeselde cumhuriyet mitinginde 3000 kuryede hep akıl hocası bendim sizdiniz arkadaşlar dogrunun yanındayız olacagız bende bu etrafımı sizleri arkadaşlarımı niye yönetemeyenlerin eline bırakıyorum dedim ve sizlerle yardım eden arkadaşlarla bu ekmeği koşturanlar beraber hep beraber yönetelim dedim ve bu yolu zaten baş koymuştuk şimdi 3 sene canımızı koyduk siteyede ben üye oluyorum üyeydim hep siliyolar sildiler bundan sonra inş berber ordan yaptıklarımızı konuşacagız gene tebrik edenler edecek eleştirenlerlede dogruyu bulacagız hak istenmez alınır demiş arkadaşlar istedik ve aldık ugraştık zor oldu ama aldık daha neler yaptıkki sormayın anlat anlat bitmez ama ben elimi çektim baktık durdu sonra dedilerki başkan ol bizde olduk sagolsunlar bakın aidat yoktur dernegimizde artık olacak param bitti çünkü yani parasız olmuyor bu işler yeni işlerimizde şunlar aidat aylık 10tl seneliik 120 tl ye tekabul eder bunun içinde 70 tl lik hayat sigortası asistan hizmetinde tutunda çilingiri acillerde 500 tl yataklı hastalıklarda 10000tl vede sakatlanmalarda ölümllerde 150000 tl ye kadar yardım var bu arada dernege kalan para 50tl kalır senelik.aydada bu 4 tl yapar dernekte bu parayla kaza yapanlara evlerine zaten ulaşabildiklerimize şu an bile yardım yapıyoruz yapacak ölümlerdede cenezesini zaten kaldırıyoruz gene kaldıracak sektöre biz hayat veriyoruz cogu işimizi onlardan rica ediyoruz sagolsunlar irc lastikleri yeni kış lastigini marka danışmanları ajaslar prelli bizim toplantılarımız sayesinde kışlastigi yaptı hatta afişn üstündeki laf bile bizimdir fren basar yol tutar motorsikletleri farkedelim nice sözler bizlerden cıkar ki ne arkadaşlarımız var benim gibi aralarda onlara ulaşmaya calışıyoruz yüm garetlerimizle ugraşıyoruz pikniğimiz var festivalimiz var varda var bunlar kesinleşmişler konuşmakta fayda var a mart ayının 11 den itibqaren yeni sitemize herkesi bekleriz adres aynı yeni yüzü yeni yöneticileri ile motkurder.org herkese teşekür ederim eleştirilerinizi önerillerinizi benim şahsi telefonum 05332664696 - 05336150232 ye veya [email protected] atabilirsiniz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:04 ----------

bu arad avukatımızda var ücretsizarkadaşlar derneğimizn avukatlığını arkadaşlar hiç bir ücret talep etmeden yapmakta olan serdar aydın artık bize başvuran herkese üzretsiz davlarına bakabileceğini duyurdu herkese tüm arkadaşlarıma ve motorcu dostlara hayırlı olsun

Peki bu derneğin yeri nerede?

güneşlide aam şu an bu hafta diyeyim şirinevlerde 2.sokakta bir yer tutuyoruz yol üstü yeni siteyle beraber herşeyden haberiniz olacak güneşlideki yerimiz bir arkadaşımızın dükkanı gene motorcu kendi yerimizi tuttuk zamanında ama kimse aidat vermeyince olmuyor cünkü zamanında aidatı kaldıttıran gene bendim ama sponsorlar herşeyi yapıyor bu yer olayına sıcak bakmıyor arabanın parasına yerin kirasına harcadım ben acık ve netim şu an param yok gene eski yerimizde ama şu an bu hafta büyük bir ihtimal şirin evlerdeyiz lokal olacak ama burası

kh1

güneşlide aam şu an bu hafta diyeyim şirinevlerde 2.sokakta bir yer tutuyoruz yol üstü yeni siteyle beraber herşeyden haberiniz olacak güneşlideki yerimiz bir arkadaşımızın dükkanı gene motorcu kendi yerimizi tuttuk zamanında ama kimse aidat vermeyince olmuyor cünkü zamanında aidatı kaldıttıran gene bendim ama sponsorlar herşeyi yapıyor bu yer olayına sıcak bakmıyor arabanın parasına yerin kirasına harcadım ben acık ve netim şu an param yok gene eski yerimizde ama şu an bu hafta büyük bir ihtimal şirin evlerdeyiz lokal olacak ama burası

Lokal dediğiniz olay, kahvehane gibi birşey olmuyor mu? yani olsada olur farketmez.

Neyse hayırlısıyla siz toparlayın. Dernek mi? olacak lokal mi? olacak. Gelelim görelim. Madem MT üzerinde bu konuda hassas olan arkadaşlar var. Şahsım adına konuşuyorum gelir takip ederim katılım gösteririm.

Lokal dediğiniz olay, kahvehane gibi birşey olmuyor mu? yani olsada olur farketmez.

Neyse hayırlısıyla siz toparlayın. Dernek mi? olacak lokal mi? olacak. Gelelim görelim. Madem MT üzerinde bu konuda hassas olan arkadaşlar var. Şahsım adına konuşuyorum gelir takip ederim katılım gösteririm.

lokal tamamıyla ayrı bir merci sadce şunu düşünüp esinlendik öle herkese bize aidat ver demektense orada fasfood tarzı bişiler olur yer kendini çevir çlışanın maaşı vede kirayı cıkarsın dışarda çekiniyoruz girmeye kış günü ıslak sıcak bir cay içecek yerimiz olsun diyoruz aynı konu bu gün ugraştık başımızda var ataköyde ataköy konaklarının yanında yeni açılan alışveriş merkezine kurye elbisesiyle ne alışverişe nede bir evrak bırakmaya giremiyorsunuz oradan geldim bu gün bir arkadaşımın başına gelmiş bize deyindi konuyu işte böle bişi bize nasıl deger vermiyorlar en azından bizim dernek dedigimiz yere toplasan 10 kişi sgar bu olayı lokale dökersek sıcak bir cayla içini ısıtan arkadaş daha sonra eski bir arkadaşını koyu bir muhabbetle beraber güzel bir yer anlıcan bie önem vern bize deger veren en azından bir yer olsun lokal şart bu arad degişimi görmenzizi bekleriz iki sponsor firmamız var şu an bize deger veren onalar diorki benim şu an yazdıgım olayı hem avruoa hem asya tarafında sunmak istiyorlar onlarbizimle kara kaşımıza kara gözümüze hayran degil onlarda istanbulda 15000 kurye var bunların 7000 tanesi her gün kontak basıyor bizde diyor sizinle varız aynen şu lafı sölediler tüm arkadaşlarım ve ben bizat şahidim biz kimden para kazadıgımızı anladık dediler bu arad telefonla ulaşırsan bir gün toplantı yaptıgımız zaman cagırırız bu işler parasız olmuyor ben sadece etrafımı tanıdıklarımla ricayla yaptırıyorum ama şu an

Son düzenleme:

hak verilmez alınır !

İlkel tanımlamasının kıstası nasıl bir kavram? İlkel bir sözcüktür bunun da belli bir tanımı vardır. He neye göre ilkeldir? Üretim biçimi olarak ilkeldir. Tarihin belli kategorileri vardır ilkel komünal toplum- köleci toplum -feodal toplum - kapitalist toplum tüm kategorilerin belirli sınıfsal yapıları vardır.

TEZ: İnsan davranışlarının kökeninde kölelik vardır.
ANTİTEZ: İnsan davranışlarının kökeni kölelik olsaydı ilk yaşanılan çağ ilkel komünal toplum olmazdı.
Elbette kaba etinizden atmıyorsunuz yalnızca bu görüşün daha önce çürütülmüş olduğunu söylemeye uğraşıyorum ne insan genlerinde ne de tarihsel materyellerde insanın köleliğe uygun olduğu gibi bir örnek var. Hatta insan üretime geçmeden evvel sınıfsız bir toplumda yaşamakta yani insan doğası sınıflı bir topluma uygun bir doğa değil.

Bakınız:
Serol Teber-Davranışlarımızın kökeni
Steve Jones-Neredeyse Bir Balina
K.Marx-Yabancılaşma

ilk aklıma gelenler bu kitaplar
Bir ukalalık sezinlettiysem affola.. Keza forumda çok eski olmamakla beraber çok yazan birisi de değilim daha çok okumaya öğrenmeye anlamaya çalışıyorum
Lafı uzatmayayım elbette hak verilmez alınır bunun için mücadele etmek gerekir ben de bu konu başlığına ilişkin bir mücadele ve örgütlüğün sağlanması gerektiği inancını taşıyorum.

Bir arkadaşım da sizin benden alıntıladığınız mesajı alarak benim yazdığımı büyük ihtimal okumadan yorum yazmış (ben öyle hissetmiş de olabilirim) ondan da daha önce sizden alıntıladığım mesajı okumasını rica ediyorum.

Konudan sapıldığı için özür dilerim....

Özgür cevabın ve bilgilendirmen için çok teşekkürler.Olan bitenden benim haberim yoktu.Zaten İstanbul dışında çalışıyorum.Ama lokal fikri çok iyi bir fikirmiş.Keşke benim çalıştığım ilde de böyle bir yer olsa.Bir de cep telefonundan mı yazıyorsun? Noktalama işaretleri falan yok.Okumak zor oluyor.

Aylık 10 lira çok para değil. Hatta burada kurye olmayan arkadaşlar bile belki destek olmak isteyebilir.Site size geçince, 11 Mart demişsin herhalde, oradan takip edicem.

Başkan;hayırlı olur inşallah

Başkan hayırlı olur inşallah.Ste kurulduktan sonra takipçisi olucaz elimizden gelenide yaparız. KİMSE BİZE HAKETTİĞİMİZİ VERMEZ,BİZ ONU SÖKEREK ALMAK ZORUNDAYIZ

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar