Polis kimlik uygulaması için veya genel bi çevirme durumunda durdurduğu şahsa yönelik sorular sorabilir.
çünkü arkadaşlar ben soru sorarken adamın ne işle uğraştığına veya zenginliğine bakmıyorum.
Ses titreşimine mimiklerine bakıyorum.bana karşı olan tavrına bakıyorum.ve buna binayen gbt sorgusu veya insiyatif olarak üst araması yapıyorum.
Ama durmuşum şahsı adam demiş ben avukatım veya doktorum.adamın tavrıda düzgündür herhangi bir şüpeli hareketide yoktur neden orada daha fazla zaman kaybedip belki suçlu yakalayacakken değerli zamandan oluyimki.
Benim başıma gelmedimi çok geldi.
Bi bmw çevirdim ve dedim iyi akşamlar.
Cvp:iyi akşamlar
dedimki nasılsınız?
Cvp:iyi
dedimki nerden geliyorsunuz biefendi?
Cvp:sanane kardeşim söylemek zorundamıyım.
Dedimki aşa in.
Cvp:sen nasıl konuşuyorsun benimle.
Sonuç olarak aşa indirildi üst araması yapıldı ve üzerinden ko0kain çıktı.
Ama bu o şahsın kendi egoistliği ve çömezliği.düzgün konuşsa gidecekti.
Tekrardan o derecede araba çevrildi.
Adam sen kimsinki bana soru soruyorsun dedi kibirlenerek.
Ve 1saat boyunca işinden gücünden kaldı.
Tekrardan bir araç çevrildi tekrar aynı soru nerden geliyorsunuz.
Dediki özel hayatıma girmeye ne hakkın var.
Bende durumu açıkladım.
Maksat o değildir dedim.
Ve durumu gayet ayrıntılı bir şekilde açıkladım.sonrasında adam çelik gibi iradeniz karşısında ezildim çok teşekkür ederim hoşgörünüze dedi.
Ama şununda bilinmesi gerekirki kaç türlü insanla uğraşıyoruz herkeze aynı muameleyi gösteremeyizki.
Yeni mezun bir arkadaş okulda öğrendiklerini tatbik ediyor ve kolları jiletle dolu bi adama diyorki iyi akşamlar biefendi rica etsem kimliğinizi alabilirmiyim?
Adamın cvbı teröristmiyim bilader ben.
Arkadaş uygulama yapıyoruz diyor adam diyorki git hırsızları devleti soyanları yakala tabi işiniz bizim gibi garibanla dimi diyor ve tartışmaya başlıyorlar.
Ben gidince şahısta yaptığımız üst araması ve kimlik sorgusunda şahıstan esrar çıkıyor ve hırsızlıktan arandığı gbt de gözüküyor.
Yani çom terefruatlı ve değişik iş.yapmayan kesinlikle anlayamaz.
Ki inanın polislerin yüzde seksenbeşinin piskolojisi bozuktur.
Ama meslekte bozulur.
Sonuçta her iki tarafta hoşgörülü davranırsa sorun çıkmaz.
Aynı zamanda hataya hataylada karşılık verilmez.
Artist polis egoist polis kendini beyenmiş ünüformayı ve gücü menfaat için kullanan polis yokmudur evet gerçektende vardır ama emin olunki öyle bi polis dahi olsa sizin canınızın tehlikede olduğunu görse seve seve sizin
için kendi canını tehlikeye atar.
çok nadirde olsa istemeyerek olsa bile kalıplaşmış görev bilinciyle atar.
Her kurumdan çürük elmalar çıkar.
Ama inanın eski polislikle şimdiki arasında dağlar kadar fark var.
Bu bazı yönlerde olumlu bazı yönlerdede olumsuz yansıyor.
Ama sizden ricam haketmiş gibi yorumlar yapmamanız.
Olurda birgün başınız sıkışır polise muhtaç kalırsınız.
çünkü arkadaşlar ben soru sorarken adamın ne işle uğraştığına veya zenginliğine bakmıyorum.
Ses titreşimine mimiklerine bakıyorum.bana karşı olan tavrına bakıyorum.ve buna binayen gbt sorgusu veya insiyatif olarak üst araması yapıyorum.
Ama durmuşum şahsı adam demiş ben avukatım veya doktorum.adamın tavrıda düzgündür herhangi bir şüpeli hareketide yoktur neden orada daha fazla zaman kaybedip belki suçlu yakalayacakken değerli zamandan oluyimki.
Benim başıma gelmedimi çok geldi.
Bi bmw çevirdim ve dedim iyi akşamlar.
Cvp:iyi akşamlar
dedimki nasılsınız?
Cvp:iyi
dedimki nerden geliyorsunuz biefendi?
Cvp:sanane kardeşim söylemek zorundamıyım.
Dedimki aşa in.
Cvp:sen nasıl konuşuyorsun benimle.
Sonuç olarak aşa indirildi üst araması yapıldı ve üzerinden ko0kain çıktı.
Ama bu o şahsın kendi egoistliği ve çömezliği.düzgün konuşsa gidecekti.
Tekrardan o derecede araba çevrildi.
Adam sen kimsinki bana soru soruyorsun dedi kibirlenerek.
Ve 1saat boyunca işinden gücünden kaldı.
Tekrardan bir araç çevrildi tekrar aynı soru nerden geliyorsunuz.
Dediki özel hayatıma girmeye ne hakkın var.
Bende durumu açıkladım.
Maksat o değildir dedim.
Ve durumu gayet ayrıntılı bir şekilde açıkladım.sonrasında adam çelik gibi iradeniz karşısında ezildim çok teşekkür ederim hoşgörünüze dedi.
Ama şununda bilinmesi gerekirki kaç türlü insanla uğraşıyoruz herkeze aynı muameleyi gösteremeyizki.
Yeni mezun bir arkadaş okulda öğrendiklerini tatbik ediyor ve kolları jiletle dolu bi adama diyorki iyi akşamlar biefendi rica etsem kimliğinizi alabilirmiyim?
Adamın cvbı teröristmiyim bilader ben.
Arkadaş uygulama yapıyoruz diyor adam diyorki git hırsızları devleti soyanları yakala tabi işiniz bizim gibi garibanla dimi diyor ve tartışmaya başlıyorlar.
Ben gidince şahısta yaptığımız üst araması ve kimlik sorgusunda şahıstan esrar çıkıyor ve hırsızlıktan arandığı gbt de gözüküyor.
Yani çom terefruatlı ve değişik iş.yapmayan kesinlikle anlayamaz.
Ki inanın polislerin yüzde seksenbeşinin piskolojisi bozuktur.
Ama meslekte bozulur.
Sonuçta her iki tarafta hoşgörülü davranırsa sorun çıkmaz.
Aynı zamanda hataya hataylada karşılık verilmez.
Artist polis egoist polis kendini beyenmiş ünüformayı ve gücü menfaat için kullanan polis yokmudur evet gerçektende vardır ama emin olunki öyle bi polis dahi olsa sizin canınızın tehlikede olduğunu görse seve seve sizin
için kendi canını tehlikeye atar.
çok nadirde olsa istemeyerek olsa bile kalıplaşmış görev bilinciyle atar.
Her kurumdan çürük elmalar çıkar.
Ama inanın eski polislikle şimdiki arasında dağlar kadar fark var.
Bu bazı yönlerde olumlu bazı yönlerdede olumsuz yansıyor.
Ama sizden ricam haketmiş gibi yorumlar yapmamanız.
Olurda birgün başınız sıkışır polise muhtaç kalırsınız.