Selamlar dostlar

Su an hollandada yasiyorum, klavyem turkce olmadigi icin bazi harfleri yazamiyor. Bu yazadan sonra Ankaraya tasiniyorum. Su an Kawasaki ZX-12R (ismi Haydar) sahibiyim ama bunu Turkiyeye tasimasi zor is oldugu icin (gumruk, vergi, kargo) onu satacam ve Turkiyede yeni bir motosiklet almaya dusunuyorum.

BMW K1200S cok cekici ama benim gonlum yeni Kawasaki ZX-10R'de. Turkiyede motosiklet fiyatlari buraya gore cok uygun, tabi avro kur farki birazda yardimci olacak.

Turkiyede motosiklet hakinda bazi sorularim var. Birincilikle turkiyede motosiklet surmek icin ehliyet gerekmi ve bunu almak icin nereye basvurabilirim? Kayit, sigorta ve vergi islemleri nerde ve nasil yapilir?

Ankarada bilinmis ve guvenli Kawasaki satis ve servis noktasi varmi? Ben motorumu herkeze birakamam, aceminin elinde kalirsa gozum arkadakalir.

Ankarada motosiklet kulublari varmi ve bunlari nasil bulurum? Ozelikle yaz aylarinda bulusma, gezi ve tur organize eden bir kuluba katilmak istiyorum.

Hollandadan selamlar, eylul ayindan sonra gorusmek uzere.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
:cat: sana ve haydara selamlar:queen:
hoşgeldiniz:rendeer:
haydara yazık olcak.keşke getirebilsen.ama neyse burdada bitane haydar edinirsin:queen:

Tesekur ederim arkadaslar. Evet ayrilmamiz biraz zor olacak ama neyapalim kader bu. Istersem getirebilirim benimle Turkiyeye ama gumruk ve vergi islemlerin tutari motorun degerini asiyor ondan pek mantikli degil. Cok anilarim var ve cok gezdik beraber. Avrupanin her bir yanini gorduk. Hollanda, Belcika, Almanya, Fransa, Italya, Ispanya, Ingiltere, hepsini gezdik.

Bu Haydar, buyuk hali icin tiklayin.

Belcikada arkadasim Mustafanin R1'i ve Haydar yan yana.

Belcika/Fransa sinirinda arkadaslarla bir lokantada durmusduk.

Italyada manzara, Hollandali bir arkadasim.

Tam nerde oldugunu hatirlamiyorum ama manzara guzel :)

Neden Haydar ismini koydun diye sorarsaniz, Haydar agar bir isim, anlami: "Aslan, cesur, yiğit". Haydar ismini duyunca insan durup, bir adim geriye attip dusunuyor ve bence ZX-12R'e bu isim cok yakisiyor.

Son düzenleme:
Sanda tesekur ylmzzz kardes.

Belki Haydarla ayriliyoruz ama yerine, bir 2006 ZX-10R gelmeside bir yandan beni mutlu ediyor. Su guzelige bir bakarmisiniz?

06ZX1000D_40ALIMDRF00D2.jpg

06ZX1000D_40ASILDRF00D2.jpg

06ZX1000D_40ABLKDRF00D2.jpg

06ZX1000D_40ALIMDLB00D2.jpg

06ZX1000D_40ALIMDLS00D2.jpg

06ZX1000D_40ALIMDBA00D2.jpg

06ZX1000D_40ALIMDFA00D2.jpg

ZX-12R'den 200cc eksik olabilir ama hemen hemen ayni guc ve torka sahib ve daha hafif. Tek kusuru tam bir supersport motosiklet olmasi ve ondan gunluk hayat kullanilmasi zor olmasi. Ben burda bir deneme turuna cikarmisdin ve direksiyonu cok tuhaf.

2006-zx10r%20-%202.gif

Direkiyon ve motorun sekli oyle yapilmiski mecburen boyle yatman gerekiyor, dik oturursan kollarin ve omuzlarin agrimaya basliyor. Bezin deposunun ustude zaten ezik, ustune yatmasi kolay olsun diye, resimlerde bunu gorebilirsiniz. Motor ve surucu aerodynamik olsun diye yapmislar bunu galiba.

0610a.JPG

BMW K1200S ona karsi daha pratik ve daha saglam bir motosiklet ama ben birkez Kawasaki'ye alismisim. ZX-10R'i denemik istiyorum ve olmasa degistiririm diye dusunuyorum.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ailemize hoşgeldin:rendeer:

hoşgeldin,eylülde bekleriz haydar da hoşmuş ama haydarbusa daha iyi olur diyorum

MoToR' Alıntı:
hoşgeldin,eylülde bekleriz haydar da hoşmuş ama haydarbusa daha iyi olur diyorum

Bence degil. Haydari alirken cok dusundum, Suzuki GSX-R1300 (yani Hayabusa) veya Kawasaki SX-12R'mi? Karsilastiralim.

Suzuki GSX-R1300R Hayabusa
Motor kapasitesi: 1.298 cm3
Guc: 175 bhp (184 bhp RAM air) @ 9.800 tur
Tork: 138,2 Nm @ 7.000 tur
Yuk: 217kg
Max. hiz: 324km/h

Kawasaki Ninja SX-12R
Motor kapasitesi: 1,199 cm3
Guc: 178 bhp (190 bhp RAM air) @ 10,500 tur
Tork: 134 nm @ 7.500 tur
Yuk: 210kg
Max. hiz: 332km/h

Gordugun gibi SX-12R ve Hayabusa hemen hemen ayni ama SX-12R biraz daha guclu ve biraz daha hafif ondan daha hizli. Almadan once ikisinide deneme turuna cikardim ve SX-12R daha hosuma gitti. Hayabusanin deseni hic begenmedim.

Birde sey dersen, sen simdi guc, tork ve hiz karsilasdiriyorsun ama bukadar guc, tork ve hizi nerde ve nezaman kullanacaksin dersen. Ben kullanirim :)

my.php

Almanya otobani, yani yasadisi birsey yapmiyorum.

Ama Turkiyede nerde kullanacam onu dusunuyorum. Ankara/Istanbul otobaninda belki olur ama Turkiyenin otomobil surucusune guvenemiyorum, yolun 5 serit olmasina rahmen herzaman hersey cikabiliyor onune.

Son düzenleme:
ah canim benim, ya senin problemlerini dusunmek ten uyuyamadim dun aksam, umarim bir cozum yolu bulurum :queen:

Motosikleti
Su Motoru
Başka isim bulamadın mı motosiklete takacak :cherry:. Neyse haydara güle güle sana hoşgeldin ...

Süper Moderatör (BBRR)
Arkadaşım aramıza hoşgeldin :rendeer:
Forum Kurallarını buradan okuyabilirsin. :bounce:
uzun sürecek bir arkadaşlığın ilk adımları olması dileğiyle :rendeer:

:bestmt: TUTKU YARATIR.................................................................

Hoşgeldin,Tabiki herkesin derdi başka.Keşke herkes senin gibi iki arada bi derede kalsa,hayat bayram olsa!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar