- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üyeyim. Henüz motorum yok ama en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Sorun şu; ilçeden merkeze işim gereği günlük 120 km yol yapmak durumunda kalacağım yaklaşık 15 gün sonra. Kendi şahsi aracım var ancak bunun yanına yakıtından dolayı ve birazda işi zevke dönüştürmek için motor almak istiyorum. Size kendimle ilgili bi kaç bilgi vereyim.. Yaklaşık 300.000 km'lik uzun yol ve şehir içi araç tecrübem var. Trafiği yeterince iyi okuyabildiğimi düşünüyorum. 24 yaşındayım ve henüz mesleğinin başında olan bir avukatım. Bundan önceki süreçte arkadaşlarımın motorlarını ödünç alarak yaklaşık 15.000 km'lik motor sürme tecrübem oldu. Bu motorların içinde scooter, 125cc ve 250cc lik motorlar mevcut. Boyum 176 ve kilom 70. Günlük işe gidip gelmek için uzun yolda beni yormayacak ve yakıt tüketimi az olacak bir motora ihtiyacım var. Uzun yol dediğim duble falan değil tek şerit ve dandik asfaltı olan bir yol. Virajlar, yoldaki eğimler vs bunlardan da bahsetmeme gerek yok. Uzun lafın kısası bir enduro ile başlamayı düşünüyorum fakat düşük cc enduro bulamadım. Bunun haricinde sport touring tarzı motorlarda benim için ideal ama yine düşük cc yok ne yazık ki. Naked benim durumum için ne derece sağlıklı olur bilmiyorum ama 390 duke oldukça mantıklı geliyor. MT-07, inazuma, XJ6N, F650 şimdilik düşünebildiklerim. Ayrıca motor kullanımıyla ilgili internette oldukça araştırma yapıp bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim. Sorularım şunlar. Hangi tarz kaç cc motor almalıyım veya bu söylediklerim benim için büyük mü kaçar ? Biraz uzun oldu kusura bakmayın değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..