traktörler, kamyon ve otobüsler, bilinçsiz diğer motosiklet sürücüleri ve sinyal vermeden önümde dönüş-duruş yapan öküzler.
bence sadece araç tiplerinde değil onların içndeki örümcek kafalıları da konu edinmeliyiz
(sözümmeclistendışarı)taksici.münübüscü.otobüscü v.b yani sözüm ona ekmek parası peşinde olanlar para hırsıyla canımızı tehlikeye atmaktan sakınmıyolar.
oyverenler?
+1
Yaklaşık 4 Ay önce barbaros bulvarında, hakkındaki süper düşüncelere sahip olduğumuz taksici bozuntusu bir herife arkadan patladım. sağ şeritten barbarosu çıkmakta, 100 metre sonra 1. köprü yoluna girip izmite işyerime gitme niyetinde idim. sinyalim bile yanıyordu sağ tarafımda. orta şeritte seyir halinde olan belediye otobüsünün önüne sol şeritten kırarak, benim bulunduğum şeritteki müşteriyi (akan trafik, cep yok, durma izni yok) almak için sinyal bile vermeden önüme geçen, otobüsün ve benim "durma sakın" şeklindeki tüm kornalarımıza rağmen ben 60la giderken bana durmak için bir otobüs boyu yol bırakan (10mt gibi...) ve otobüsle arasından geçmemi engellemek içinde yola 45 derece açıyla sağ şeritte duran o çok şerefli taksiciyi burdan anıyorum.
Son anda gövdemle patlamaktan kurtuldum, motoru taksinin altına sokup kendim sol tarafından sıyrıldım ve yolda yuvarlandım o hızla. orta şeritte kabak gibi kaldığımda bir an kendime "yaşıyorum" dedim, sonra duyduğum acı korna ve fren sesi kafamı kaldırmama sebep oldu. üstüme doğru gelen ve durmaya çalışan 2. belediye otobüsünden kaçmamın tek yolunun ayağa kalkmayı denemeden sağ şeride doğru kendimi yuvarlamak olacağını düşündüm ve öyle yaparak ondanda kurtuldum. ayağa kalktım, tüm kemiklerimi kontrol ettim, taksici daha yeni iniyodu arabasından. ve ne dedi sizce?
Gayet gülerek, böyle bildiğiniz gevşek ağız modeli ile
-yaaaağuuu sen nirden geliyodun ben hiç görmedim seni yaağuuu ehi ehi
sonrasını anlatmama gerek yok...
aslıdan o taksicinin o andaki suratındaki gülme ifadesini bi neşter yardımıyla almak lazım bi daha o haltı işleyip bide üzerine salak salak gülemesin diye. aslında bazıları tam hayvan nasılsa bu motorcu, motoruda büyük belli bu işin profesyoneli nasılsa bi şekilde sıyrılır kendini kurtarır deyip kafalarına göre sıkıştırıyo şerefsizler. bunu bana ifade edende aynı şekilde bi taksici bozuntusuydu. bende ona aslında sizde çok iyi araba kullanıyosunuz. büyük araçlarda sizden yana tedirgin olmasın o zaman dedim. suratı bi karış oldu p.........gin
Ben ankette, en çok korktuğum şeyi, kadın otomobil sürücüsünü göremedim ::saskin::
.
Ve sağda biçimsiz bir şekilde durmuş, şöför kapısı açık bir magruz gören ne kadar dolmuşçu varsa arkasında durur... tanısın tanımasın..
Deutz-Magiruzzzzsinyal minyal yok... aynaya bıyıkları için bakarlar, istediği gibi durup kalkmakta serbestler....
Ve sağda biçimsiz bir şekilde durmuş, şöför kapısı açık bir magruz gören ne kadar dolmuşçu varsa arkasında durur... tanısın tanımasın.. bizzat basıma geldi, uzak durun derim![]()