Scrambler Ducati mi Fantic Caballero mu?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ducati bu motoru elindeki eski hava soğutmalı bloklarla ve daha uygun fiyatlı komponentlerle üretiyor...Distrübütöründen haz etmesem de Ducati'yi antin kuntin markalarla yan yana koymamak lazım.Ducatinin Tarzı ve bütçesi size uyuyorsa Fantic denilen nesnenin üzerine ceketinizi bile asmayın
🙄 fantic ile ducati karsilastirilmaz tabi ki de, fiyat olarak yakinlar diye bu iki ornegi koymustum. Zaten fantic gelmez artik trye.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O bloğun çalışma sesini duyduktan sonra ben Scrambler'a da ceketimi asmam. Japon'a alışmış adama uyan bir blok değil kesinlikle.
Eski gara jawalar gibi mi sesi😂

Merhaba, 2017 yılında 2. el Ducati Scrambler Icon modelini 1600km deyken aldım. Şuan 56500km civarında ve hala kullanıyorum. Bir kere dahi olsun arıza çıkartıp yolda bırakmadı. İlk desmo sunu Moto peak Özkan ustaya yaptırdım (İzmir de oturmama rağmen özellikle O na götürdüm) ve çok memnun kaldım. Ama bu desmo işi bizim Türk mantığımıza uymuyor. Bu ecnebilerin evinin garajında desmo bakımı yaptığı birçok video görünce, tüm teknik dökümanlarını indirip 48.000 km deki desmo sunu kendim yaptım. Doğru alet, el yatkınlığı ve teknik bilgi (araştırarak) ile sorunsuz yaptım. Shim ölçümleri biraz kafa karıştırıcı olabilir ama imkansız değil. Bu şekilde çok daha uyguna bu işi çözebilirsin. İlerleyen km de (40.000km ve üstü) yağ yakma olayını biraz alkolikcesine sevebiliyor. Kış ve soğuk aylarda 6000km de bir, sıcak aylarda 3000km de bir yağını değiştirdim. Sanıldığı gibi kırılgan bir model değil. Dağ-tepe de gezdim , asfaltda da kullandım. Parça veya bakım ürünü bulmakta zorlanmadım. Bir kere arazide düşüp maneti kırdım, o nu da korlas tan 2 günde çözdüm. Ama daha spesifik bir ihtiyaçta ne olur bilmiyorum. Serviste güzel öpüyorlar yalnız o bir gerçek. Ama son 1 yıldır scramblerin yanında sahip olduğum suzuki sv 650 nin yetkili servis ara bakımları avrupalılarla yarışır duruma geldi. Dilim döndüğünce yaşadılarımı yazdım. Hayırlı olsun size.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba, 2017 yılında 2. el Ducati Scrambler Icon modelini 1600km deyken aldım. Şuan 56500km civarında ve hala kullanıyorum. Bir kere dahi olsun arıza çıkartıp yolda bırakmadı. İlk desmo sunu Moto peak Özkan ustaya yaptırdım (İzmir de oturmama rağmen özellikle O na götürdüm) ve çok memnun kaldım. Ama bu desmo işi bizim Türk mantığımıza uymuyor. Bu ecnebilerin evinin garajında desmo bakımı yaptığı birçok video görünce, tüm teknik dökümanlarını indirip 48.000 km deki desmo sunu kendim yaptım. Doğru alet, el yatkınlığı ve teknik bilgi (araştırarak) ile sorunsuz yaptım. Shim ölçümleri biraz kafa karıştırıcı olabilir ama imkansız değil. Bu şekilde çok daha uyguna bu işi çözebilirsin. İlerleyen km de (40.000km ve üstü) yağ yakma olayını biraz alkolikcesine sevebiliyor. Kış ve soğuk aylarda 6000km de bir, sıcak aylarda 3000km de bir yağını değiştirdim. Sanıldığı gibi kırılgan bir model değil. Dağ-tepe de gezdim , asfaltda da kullandım. Parça veya bakım ürünü bulmakta zorlanmadım. Bir kere arazide düşüp maneti kırdım, o nu da korlas tan 2 günde çözdüm. Ama daha spesifik bir ihtiyaçta ne olur bilmiyorum. Serviste güzel öpüyorlar yalnız o bir gerçek. Ama son 1 yıldır scramblerin yanında sahip olduğum suzuki sv 650 nin yetkili servis ara bakımları avrupalılarla yarışır duruma geldi. Dilim döndüğünce yaşadılarımı yazdım. Hayırlı olsun size.
Çok kıymetli bilgiler.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Scrambler'ların hepsi eski hava soğutmalı motorlar.
Hangi sene bilmiyorum ama ducati scramblerlari su sogutmali yaptilar. Benim paylastigim ilandaki hava sogutmali. Sanirim 3 4 sene once su sogutmaliya gectiler

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hangi sene bilmiyorum ama ducati scramblerlari su sogutmali yaptilar. Benim paylastigim ilandaki hava sogutmali. Sanirim 3 4 sene once su sogutmaliya gectiler
Su soğutmalı Scrambler mi olur beya? Öyle bir şey yok benim bildiğim...

Sonradan ekleme:
Bu sayfanın en alt kısmında spesifikasyonlar var, motor kısmında "air cooled" yazıyor. Scrambler'ın olayı o hava soğutmalı motor esasen...

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
😂 nereden duyduysam. Korlasin sayfada hava ve yag sogutmali diyor yeni modeller icin. Ama korlasin sari siteye koydugu ilanda su sogutmali isaretlemisler😂 sen hakli ciktin.

Ged

Motosikleti

Sonradan ekleme:
Bu sayfanın en alt kısmında spesifikasyonlar var, motor kısmında "air cooled" yazıyor. Scrambler'ın olayı o hava soğutmalı motor esasen...
Korlasin sari sitedeki scrambler ilanlarina baktim, yarisi su diyor yarisi da hava😂

Ged

Motosikleti
Amatörce olmuş. O ilânları giren arkadaşın yöneticisi olsam kulağını bir çekerdim...
Arkadas y ya da z kusagindansa vay haline o yoneticinin😂

Sarı sitedeki hiç bir şeye inanmamak lazım. 2 zamanlı filtreleyip ilandaki motorlara bir bak, cross filtreleyince de aynısı mevcut. GS'ten CG'ye bütün motorlara ulaşabiliyorsun.
Bunun gibi mesela:

Ged

Motosikleti
Y'lerde sorun yok da Z'ler fena.
Valla kimseye laf soyleyemiyorsun, herkes isini mukemmel yapiyor, biz begenmiyoruz. Herif verimliligi artirmis ama maliyet de artmis, daha ilk saniyede anlasiliyor. Soyluyorsun bu formulde hata var mi sence diye, yok diyor. Verimlilik artinca maliyetin dusmesi lazim ama artmis diyorsun, hayir formul dogru daha ne olacak diye tersliyor, sonra da bu adam psikopat daha bakmadan yaptigim isi elestiriyor diye sikayet ediyor. Bi de bunlar muhendis ben de sozelciyim🤦🏻‍♂️

Bugun korlasa gidip scramblerlarin hem sifirlarini hem de ikinci ellerini sordum.
Icon dark olanda pesin+kalan 300k 6 taksit ve full throttle olanda da 250k pesin+kalan 500k 12 taksit kampanyasi varmis.
Ikinci ellerde de en ucuz iki model saga sola dusmus, biri takozlu oldugu icin hasar yok. Ama ikinci ele pesin o parayi saymak yerine sifir almak daha mantikli gorunuyor.
Ama @Nikkfurie ile @tommygun in dedikleri dogru geldi; alet agirlikli cadde + arada bir yakin yerlerde toprak yola girip eglenme makinasi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar