- Motosikleti
- 2025 Triumph Tiger Sport 660
- Konu Yazar
Motomax'tan ocak ayı gibi Scorpion Apex EXO-GT SP Carbon satın aldım. İlk aldığım günlerde sadece ~100 km/h hızlara çıkınca inceden rüzgar sesi geliyordu. Ancak MT Thunder 4 SV'den sonra ilaç gibi gelmişti. Kaskı aldıktan 2-3 gün sonra sağlık problemleri nedeni ile bir buçuk ay motora binemedim. Bu süreçte kask dolapta kaldı (güneşsiz ortam ve darbe almadı) ve üzerine yerli bir üreticiden çene kamera aparatı satın alıp taktım. Motora tekrar binebilmeye başladıktan sonra rüzgar gürültüsü ciddi oranda arttığını fark ettim. Kamera aparatını birkaç ay kullandıktan sonra çıkardıktan sonra da ses seviyelerinde bir değişiklik olmadığını fark ettim. Aksesuar tamamen kaskın dış kabuğuna yapıştırıldığından (altta kalan ince kısıma temas etmiyor) kaska hasar verdiğini vs. düşünmüyorum.
İnternette de bu model için olmasa da başka modeller için Scorpion kasklarda benzer problemler yaşayanları okudum. Scorpion kask alıp ilk günler geçtikten sonra ses izolasyonunda problem yaşayan oldu mu?
Not: İstisnasız her sürüşte Alpine kulak tıkacı kullanıyorum ve motorum bir naked.
İnternette de bu model için olmasa da başka modeller için Scorpion kasklarda benzer problemler yaşayanları okudum. Scorpion kask alıp ilk günler geçtikten sonra ses izolasyonunda problem yaşayan oldu mu?
Not: İstisnasız her sürüşte Alpine kulak tıkacı kullanıyorum ve motorum bir naked.