Scootor'umun Fren Diskine Yag Bulasti!!

Arkadaslar scooter'umun ön fren diski ve balatasını WD40 isimli karakoy'den aldigim pas giderici ve koruyucu sprey ile temizleyim derken (genelde silah temizliginde kullaniliyormus bu sprey) sanirim dozu biraz fazla kacirdim ve önceden kazik gibi sımsıkı tutan ön frenin perfonmansı dehset azalmis durumda!!

Frene bastigimda balata diskin uzerinde yaglandigi icin yag gibi kayıp gidiyor resmen! Servise gitmedim cok para isterler diye. Simdi bu diskin uzerine sprey'den bulasmis ince yag tabakasını motora zarar vermeden en etkili bicimde nasıl veya ne ile temizleyebilirim bilgisi veya tecrubesi olan arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinirim dostlar?

Son düzenleme:
Geçmiş olsun;

Hemen hemen her otomobil aksesuarı satılan yerlerde balata temizleyicileri mevcuttur. Ancak senin kullanıdığın üründe genel amaçlı temizlik için kullanılmaktadır. Dozajını fazla kaçırdığın için bir süre sonra düzelecektir sanırım. Ancak en güzeli bir oto yıkamacıda basınçlı su veya mazot+basınçlı su yardımıyla tekeri bir kaç kez çevirerek temizlemen.

bece basınçlı su yerine selülozik tinerle temizlemeyi dene ve buraya yaz

basınçlı su ve deterjanlı su ile yıka. mazotta yanılmıyorsam yağ vardır. tekrar yağlama yapar.

Su pekde kolay çıkarmaz onu.En uygunu tinerdir.Tinerle kolayca çıkarırsın ama birdaha frenle ilgili bölgelere yağ filan sıkayım deme

oto yıkamıcıda motoru yıktırsan olay çözülür. ama yeni yöntemle yıkanyan yıkamacılar var ilk önce köpük sıkıyorlar ondan sonra tanzikli su ile temizliyorlar öğle bir yer bulursan olay çözülür çünkü o köpüğün içerisinde kimyasal temziliğiciler var

Süper Moderatör (BBRR)
mazot olmaz tinerde de çok iyi sonuç vermez ..en mantıklısı bulaşık deterjanı ve sıcak suyla yıkamaktır.. daha önce benimde başıma geldi hidroliin havasını aliim derken diske bulaştırdım.. hemen balataları söktüm ve diski sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkadım ..tamamen temizlendi balatalarıda yine aynı yöntemle temizledim ..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Sıcak su ve bildiğiniz yeşil bulaşık sabunu en kolay yöntemdir. Su sıcak olmasada olur ama sıcak su daha hızlı sonuç verir.

Bir kaç kez yıkayıp durulayın ve en son silin.

mazotla olur sıcak su ve sabunla da olur tinerle de olur hepsi organik madeleri adsorblayabilir bu konu bi kimyacı olarak beni hayli ilgilendiriyor diye düşünüyorum hadi kolay gelsin

Sevgili,

@teknikhoca

@barrokas

@cenk3207

@Kaiser

@almanist

@BBRR

@Eyong

@ergunz

öncelikle hepinize teker teker sonsuz tesekkurlerimi bir borc bilirim motor ve motorcu dostu arkadaslar.

Bu siteyi google'dan tesadufen buldum ve yukaridaki msj'im ile ilk defa aranıza katiliyorum. Disardan az once geldim eve ve acikcasi bu kadar hizli ve alakadar bir cvp beklemiyordum beni gercekten cok sasirttiniz! Suan cok duygulanmis durumdayim zira o kadar arastirmama ragmen "sozde bir cok ehli tamircinin" cvp'ini vermekte zorlandigi altin degerindeki fikir ve bilgilerinizi benimle paylasmıssınız..

Bu benim ik motorum 2005 model Piaggio Skipper 150. Daha once hic motor deneyimim olmadi ve henuz trafikte olsun, motor ustunde olsun deneyim ve öz-guven kazanma asamasındayım. Dediklerinizi sırayla deneyecegim ve gelismeleri diger kullanicalara tecrube VE DERS OLSUN DİYE burada sizlerle paylasacagim.

Hepinize tekrar binlerce tesekkurlerimi iletiyorum dostlar sevgiyle hosca kalin, allaha emanet olun..

Öncelikle hoşgeldin. Umarım kalıcı olursun. Burada sadece basit sorunları değil, sürüş güvenliğinden motor seçimine, karşılaştığın en azılı problemlerden (bizzat yaşadım. Tüm MT bir araya gelindi ve sorun çözüldü) aklına takılan en uç sorunlara kadar cevap ve ilgi bulacaksın. Burada sadece önemli olan eğer bir kelime de bir yerden sen öğrenirsen, mutlaka paylaşımcı olmandır. Tekrar Hoşgeldin:rendeer:

Süper Moderatör (BBRR)
bu arada ufak bir hatırlatma mazot vizkozitesi çok düşük bir yağdır.. yani mazotun kendisi yağdır zaten :)

Eğer İstanbul'da ve Üsküdar'a yakınsan,Toptaşı caddesi üzerinde (vergi dairesi karşısındaki sokaktan giriyosun.) bahsi geçen kimyasal köpüklü temizleyici kullanan bir yıkamacı var.Ben önce arabayı götürdüm şimdide motoru götürücem.Memnun kaldım ve tavsiye ederim.

ben selülozik tineri tek geçerim mazot dediğiniz gibi zaten başlı başına bi yağdır,ben motorun altını bille selülozik tinerle yıkıyorum silah gibi oluyor tabi bu kendi motorum için geçerli

mazot olmaz tinerde de çok iyi sonuç vermez ..en mantıklısı bulaşık deterjanı ve sıcak suyla yıkamaktır.. daha önce benimde başıma geldi hidroliin havasını aliim derken diske bulaştırdım.. hemen balataları söktüm ve diski sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkadım ..tamamen temizlendi balatalarıda yine aynı yöntemle temizledim ..
bbrr abi sen bence sentetik tiner kullanmışsın

Son düzenleme:
arkadaşım burası mt.. burda aradığını bulabilirsin bu arada aramıza hoşgeldin..
diskinin yağlanması ile ilgili olarakta zaten arkadaşlarda yeterince belirtmişler... ilk önce selülozik tinerle silmeyi dene ve tazzikli suya tutturr..eminim sonuç alırsın..

Süper Moderatör (BBRR)
barrokas
Bulaşık deterjanını kullandım direk tinewri hiç denemedim.. amacı yağ çözmek olan hata sanayideki ustaların akşam ellerini temizledikleri kimyasal bulaşık deterjanıdır.. sıcaksuda yağı çözer yani sıcak su + deterjan ucuz ama kesin bi çözümdür.. öle yıkamacıya gitmeye gerek yok

ben öyle sandım,abi sen 2000 yılında mavibeyaz suzukiyle high andin oralara gelirmiydin seni hatırlıyorum gibi:cat:

Evt arkadaslar an-itibari ile scooter'umun fren perfonmansının %90'ini geri kazanmis durumdayim :)

Sevgili @Eyong

Hocam tavsiyen uzerine sicak su + bildigimiz bulasik deterjani + yesil skoc bright ile ön fren diski ve balatayi iyice yikadim. Tertemiz duruladiktan sonra gazete kagidiyla sildim ve kurumaya biraktim kendi-kendine. Sonuc mukemmele yakin oldu dostum tebrikler aklin ve ellerin dert gormesin. Sanirim bir posta yikamadan sonra %100 perfonmans alabilecegim..

Sevgili @teknikhoca

Hosbulduk hocam, umarim sorunsuz daha nice konularda bu satirlarda gorusuruz yeniden.

Sevgili @DARKDIAMOND

Bahsettigin adresteki oto yikamaciya ilk firsatta scooter'umu goturecegim dostum. İcten yardimin icin cok tesekkur ederim.

Konu hakkinda yardimlarini benden esirgemeyerek zahmet edip yardimci olan tum motorcu dostu arkadaslara buradan cani-gonulden bir kez daha binlerce tesekkurlerimi bir borc biliyorum. Sevgi ve saygiyla kalin, allaha emanet olun. Sizleri cok sevdim :rendeer:

Bu arada ben ve motorum arkadaslar:

Son düzenleme:
bu arada ufak bir hatırlatma mazot vizkozitesi çok düşük bir yağdır.. yani mazotun kendisi yağdır zaten :)

burda saydığımız maddelerin hepsinin kendisi yağ zaten sabunda tiner de mazot da tabiki de yağ olmalı zaten organik maddeleri organik maddeler temizler yağ da en önemli organik maddelerden biridir ayrıca vizkozite ile yağın bi alakası yok vizkozite sıvının akmaya karşı gösterdiği direnç demek yağ olup olmamasıyla ilgili bişey değil yani yanıldığını düşünüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar