Scooterlar hakkında tavsiyenize ihtiyacım var

Merhabalar,

Scooterlara ilgim sayesinde aranıza katıldım. Mart ayında A2 ehliyetimi çıkartıp bir scooter almak istiyorum. Malum yaz geliyor, haftasonları şehir içi gezi amaçlı ve belki arada bir de işe gelip gitmek için kullanacağım. Bütçem 3000 YTL civarı.

Benim için en önemli konu sağlamlığı ve problem çıkartmaması. Yağ, fren-motor ayarı, vs gibi konularda sorun çıkartmayacak bir motor arıyorum.

Biraz araştırdım; sanırım mondial, kanuni, vb markalar genelde uğraştırıyor kullanıcılarını. Sizce Yamaha, Honda gibi markalardan şaşmamak mı gerekiyor? Yamaha BWS vardı bildiğim hoş bir scooter, bir de Honda Activa var bütçeme uygun. Bunlara alternatif, sorunsuz kullanabileceğim tavsiyeleriniz varsa gerçekten çok sevinirim çünkü kafam çok karışık.

Bu arada, belki tavsiyeleriniz için bir kriter olur; 184 boyundayım.

Şimdiden çok teşekkür ederim

Valla üzerine çıkıp kaç km yol yaptın yaz yorumlarını desen doğruya doğru 1 kere bile sürmedim. Ama işi bilenler ve scooterla para kazananlar Pizzacılar, KFC Mc vb hepsi beat veya activa kullanıyor.
Bu demektir sağlam motor, yedek parçası bol, ustası bol.
Ama BWS görüntü olarak daha alımlı.

Geziden kastın ne? Kimine göre gezi evden sahile gitmektir kimi de 300-500km gitmedimi gezi yaptım demez.
2 seçenek bana daha uygun dersen giderleri kıs bütçeyi katla:)

Süper Moderatör (BBRR)
bws 2 zamanlı olmasına karşı çok sağlam bir motosiklettir.beat veya aktiva eline su dökemez sağlamlık konusunda tek hendikapı yakıt tüketiminin beat veya aktivaya oranla daha fazla olması.

ama 2 zamanlı olmasının avantajlarıda yok değil . bakımı daha ucuz olur. şu an hala gayet iyi durumda giden 2001 model bws ler mevcut. özellikle grenajının yumuşak plastik olması özellikle düşme ve devrilmelerde daha az hasar çıkarmasını sağlıyo. son karar senin

Ben ASyamotor Kullanıyorum Sanada As150 T1 i Önerebilirim. Çin Malları Dökülüyor Gibi Bir Söylem Var Ama Bakımlı Kullanırsan Problem Çıkartmıyor.

Bws tasarım olarak hoş durabilir ancak belli bir kullanım sonucu ses olarak çok kötü oluyor sana tavsiyem honda beat olacaktır

Bende Asya T1 Onerırım Beatla Trafıge Cıkarsan Araclar tarafından Cıddıye Alınmama Durumu Var, Tabıı Honda Kalıtesını Tartısmak Gereksız. Duzenlı Bakar Ayarında Kullanırsan T1 ınde Fazla Sorun Cıkaracagını Sanmam. Ve Alacagın Scooterın Tekerleklerının Mumkun Oldugunca Buyuk Olmasına Dııkat Et Bence. Bu Konudada Deer152 Dusunebılırsın. Ama Kullanırken "Cın lılerı Kastedıyorum" Yukumu Tasıyabılmek, genıs Koltukta Oturmak Istıyorum Dersen(Kı Uzun Yolda Rahat Bır Koltuk Her Sey Demek)" 150T1 Al Derım. Fıyat Performans Oranı En Iyı Ilk 5 Cınlı Arasındadır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1,84 Boyunda olduğuna göre senin maxi scootera ihtiyacın var , Honda beat , bws 100 cc motosikletlerle olacak iş değil. Hem gülünç olacak hemde zevk almayacaksın. Mondial 150 zat , Asya 150 T-1 bu iki modelden 5000-7000 km civarı bulursan al derim ki istanbulda fazlasıyla var. Şimdiden hayırlı olsun.

Şehir içi geziden kastım 30-40 km'den fazla değil. Haftasonu biraz tur atıp hava almak yani..

150T1 güzel görünüyor gerçekten ama Asya Motor'a ne kadar güvenebilirim bilmiyorum.

Bir de, Yamaha BWS artık üretilmiyor mu? Beldeyama'nın sayfasında bu modeli bulamadım.

Son bir sorum daha olacak; motoru aldıktan sonra herhangi bir masrafımız oluyor mu? Plaka, vergi, vs.. ÖTV ve KDV dahildir diyor sadece.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Kerberos : Bws ve activa beat gibi motorlar senin altında küçük kalır, iş motoru almakla bitmiyor birazda dışa verdigin görüntü önemli. Daha dolgun motorlara bak. Sana ikinci el Kanuni Bobcat 150 önerebilirim.Ama sıfır alcam ben diyosan Asya 150T 1 de olabilir, kötü motor yoktur, kötü kullanıcı vardır.

Kerberos : Bws ve activa beat gibi motorlar senin altında küçük kalır, iş motoru almakla bitmiyor birazda dışa verdigin görüntü önemli. Daha dolgun motorlara bak. Sana ikinci el Kanuni Bobcat 150 önerebilirim.Ama sıfır alcam ben diyosan Asya 150T 1 de olabilir, kötü motor yoktur, kötü kullanıcı vardır.

150 Zat çok güzel duruyor. Sıfırı 3800 YTL. Başka masrafı olacak mı peki?

Benim kızım bu :) Çok memnunum alırsan hiç pişman olmazsın..:wiinkk:

Fiyatı; 3.115,00 YTL

ads305zyg4.jpg

Bu da benimle resmi :cat: :cat:

tubi3513vl7.jpg

Tercih senin, umarım doğru seçim yapar içine sinen motoru alırsın :)
Şimdiden hayırlı olsun :):rendeer:

Bende FOSTİ 150 T-21 vardı çok memnundum ama büyütmek için sattım.Çin malı ama çin malı scooterlar arasında en iyisi diyebilirim.En önemlisi maxi scooter.Titreşimsiz ve çok rahat.Performanslı bir motor.Aynı motor asya marka olarak as 150 adıylada satılıyor.Ayrıca yakışıklı bir scooter :) Eminim temiz bir kullanıcının elinde en az 2-3 yıl sorunsuz binilir.184 cm boyundaki bir insanada en uygunu budur sanırım.Ama unutmaki çin malı, ona göre düşün.

Önemli bir noktayı atlamışım; 1-1,5 sene kadar sonra askere giderken motoru satmam gerekecek (Bu arada yaş 24:)). İstanbul'da Mondial Zat 150'nin ikinci el piyasası nasıldır acaba?

Teşekkür ederim ama ben ikinci el zatların fiyatlarını sormadım ki, sadece piyasası var mıdır, kolay elden çıkar mı diye sordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar