Scooter ????????

Nasıl problemler çıkarabilir?
Mesela bakımını zamanında yaparsak motoru zorlamazsak yinede problem çıkarabilir mi?

çıkarır tabi, istediğin kadar bak kesin sorun çıkar ama ufak tefek şeyler. ama hata affetmez motor, yani benim gibi buji yerini yalama yaparsan, farların sürekli patladığını göre göre tamire götürmezsen, kayışın yakında kopacağını anladığın halde sallamazsan yolda kalırsın:) diğer türlü ufak tefek sorunlar çıkarır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:49 ----------

birde zat için çok yakıyo denmiş ama benimki sabit 3,0 - 3,2 arası yakıyor

Son düzenleme:
Motosikleti
Hornet
alırken ucuz geliyo ama kullanırken o para cıkıyo senden arızadan dolayı, satarken ıstersen bugun al yarın sat ıkı katı dusuyo fıyat hersey ortada:)

Aynen öyle..:cat:
Ben iş için aldım..Keşke iş için bile olsa japon alsaymışım..
Activa veya beat almadığım için yakınıyorum bazen:)
Ama Şekil itibari ile Çinde olsa seviyorum mo
torumu..

Dediğim gibi çok titizsen..Elin anahtar tutuyosa altındaki aleti sınırlarda çok kullanmıyıcaksan al tepe tepe kullan.
İlk motorumda çinliydi 2 sene babam 2 sene ben kullandım ve kaza sonucu pert oldu..

Ama altını çizerek ifade etmek istiyorum ki..
1ooo Tl fazla ver..Satarkende başın ağrımasın kullanırkende:wiinkk:

merhabalar denizcimuzaffer yazınızın tamamını okumadım mazur görün ben 15 yaşımda mondial 151 rs aldım çocukluk işte haves ettim aldım şuan yaşım 19 ve motorumu 1,5 yıldır kullanıyorum 10,000 km de 1 kere bile yolda kalmadım.Eğer çin malı kullanıp memnun kalan arkadaşınız yoksa sizinle arkadaş olabilirim.Parası yetiyorsa alsın japon ama yoksa çinmalı gayet rahat işini görür:cat:

gursus arkadaş:cat:

Elbette arkadaşız, ama söyleyeyim ya sen gerçekten çok şanslı imişsin ya da benim tüm arkadaşlarım bahtsız bedevi:mrgreen: Ben de, sen de tecrübelrine dayanarak yazmışız, arkadaşımız kendisi karar verecek elbette. umarım ben haksız çıkarım da arkadaşımız sorunsuzca derdine çare bulmuş olur. Arkadaşımın bir diğerini daha önce yine forumda yazmıştım. bana danışmadan Çin almış ama ehliyeti yok sürecek.Bir öğleden sonra bana yardım etmemi ve motoru eve getirip getiremeyeceğimi sordu. Atladık, 35 Km kadar uzaktan, ikitelli civarından motoru aldık, benzinledik, gazladık. birkaç km sonra, egzostu tutan civataların düştüğünü farkettik. TEM in ortasında bulabildiğimiz civata ve tel yardımı ile geçici olarak tutturduk ve eve kadar getirmeyi hedefledik. Son olarak eve kalan bir kaç yüz metreyi motoru kaktırarak tamamladık. ertesi gün tamire verildi, egzostun vibrasyonundan silindir kafasına bağlantı yeri çatlamış, kompresyon kaçakları vs.... Bir ay kadar parça ve tamir bekledik. Tamiraneden motoru aldığımız gün satılığa çıkarttı arkadaş hiç binmeden ve 2500 Tl gibi para vermişti (geçmiş zaman tam bilemedim şimdi) ve 1500 TL gibi bir fiyata verdi.

sonuç olarak ben kargadan başka kuş tanımam, tanıyamam. alsın bir sağlam makine, tepe tepe binsin, motorculuğun ilk zamanlarını zevkle geçirsin:)

2500 lira bütçen warsa gel benim motoru vereyim sana ;)
2008 model 5200 kmde siyah temiz agility
200 kilodan fazlasını yokuş yukarı köpek gibi çıkarsın
ne arıza çıkartır ne sorun çıkartır sadece bakım için eline anahtar alırsın
şahsen 12 liraya ortalama 150 km (hatta daha fazlaydı da çaktırma :mrgreen: ) gittim

gursus arkadaş:cat:

Elbette arkadaşız, ama söyleyeyim ya sen gerçekten çok şanslı imişsin ya da benim tüm arkadaşlarım bahtsız bedevi:mrgreen: Ben de, sen de tecrübelrine dayanarak yazmışız, arkadaşımız kendisi karar verecek elbette. umarım ben haksız çıkarım da arkadaşımız sorunsuzca derdine çare bulmuş olur. Arkadaşımın bir diğerini daha önce yine forumda yazmıştım. bana danışmadan Çin almış ama ehliyeti yok sürecek.Bir öğleden sonra bana yardım etmemi ve motoru eve getirip getiremeyeceğimi sordu. Atladık, 35 Km kadar uzaktan, ikitelli civarından motoru aldık, benzinledik, gazladık. birkaç km sonra, egzostu tutan civataların düştüğünü farkettik. TEM in ortasında bulabildiğimiz civata ve tel yardımı ile geçici olarak tutturduk ve eve kadar getirmeyi hedefledik. Son olarak eve kalan bir kaç yüz metreyi motoru kaktırarak tamamladık. ertesi gün tamire verildi, egzostun vibrasyonundan silindir kafasına bağlantı yeri çatlamış, kompresyon kaçakları vs.... Bir ay kadar parça ve tamir bekledik. Tamiraneden motoru aldığımız gün satılığa çıkarttı arkadaş hiç binmeden ve 2500 Tl gibi para vermişti (geçmiş zaman tam bilemedim şimdi) ve 1500 TL gibi bir fiyata verdi.

sonuç olarak ben kargadan başka kuş tanımam, tanıyamam. alsın bir sağlam makine, tepe tepe binsin, motorculuğun ilk zamanlarını zevkle geçirsin:)

:) söylediklerinde haklısın ama gerçekten benimde çevremde okadar çok ki bu çinliler ve hepsi rahat 20.ooo devirmiş motorlar.Anlattıklarında çin malının % 50 sinin şans işi olduğunu gösteriyor.Belki montajından belki havasından :) bazı mallar iyi çıkıyor :) saygılar iyi akşamlar...:rendeer:

Yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar.
Kafamız çokçok karışık.
Evet bir çinliden fazla birşey beklenmeyeceğini bende biliyorum fakat belki diyerek alalım diyorduk ama yorumları okuyunca bu işin biraz değil tamamen şans'a dayalı olduğunu gördüm.
Bazılarında ufak sorunlar,bazılarında çok çok büyük sorunlar,bazıları ise problemsiz olarak uzun süre kullanabiliyor.
Galiba ben seçim konusunda fiyat ve boyutları göz ardı ederek suzuki an125 seçmesini isteyeceğim.
Arkadaşlar bu tür sooter motorları kiralayabileceğimiz yada belli bir süre test edebileceğimiz bir yer var mıdır?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:51 ----------

up..........

Büyüklerin sözlerini dinlemek gerek. Vardır bir tecrübeleri!

Bir de çok güzel bir teklif yapılmış...

Arkadaşlar bu tür scooter'ları kiralayan bildiğiniz bir yer var mı?

Kenan kardeşim yazdıklarından titiz olduğun belli,eğer motordan nefret etmek istemiyorsan çinliye bulaşma bende 2008 model Kanuni (MOTORUN) scooter var şu an 32000 km de sen gel birde bana sor bu km ye kadar neler gördün diye,ne görebilirm tabii ki bir motor parası harcadım,her tamire gittiğimde söylendim,iş borcumu ödemeye geldiğinde hep ağzımı bozdum,şu an sağlam bir Japona biniyorum inanki verdiğim her kuruşu helal olsun bu yerden bitme Japonlara :) An 125 i tavsiye ederim,, çin malı kullanan arkadaşlar sakın bana kızmayın çin motorlarını küçümsemek için yazmadım bunları nihayetinde ben hala çinli bir motor sahibiyim :) herkeze saygılarımı sunarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar