scooter ve vitesli motor hakkındaki sorum

Arkadaşlar scooterda virajı alırken tam yatamıyorum a2 ehliyet alıcam ve vitesli motor merakım var acaba vitesli motorlamı daha iyi yatılır yoksa scooter ile mi ? veyahut her ikiside değişiklik yok aynı açıdan diyorsanız görüşlerinizi alabilir miyim ?

Vitesli motorla daha iyi yatılır, hatta kimsenin yüzüne bakmadığı yarı otomatik Cub motorlarla en kral scooter'dan bile daha iyi viraj alınır. Çünkü scooter'da bütün ağırlık arka tekerde, ayrıca motorun kendisi arka süspansiyonu oluşturduğundan arka süspansiyonda 25 kilo ağırlık var bu yüzden arka süspansiyon görevini yapamıyor. Ek olarak da jantların küçük olması da yol tutuşu olumsuz etkiliyor.

"Tam yatmak" ne demek ?
Elbette bir scooter da, diğer motorlara oranla daha az ama gerektiği kadar yatar. Ama otomatik de olsa vitesli de olsa motorun ağırlık merkezi, yerden yüksekliği, fiziksel yapısı vs vs bir sürü etken var. Ben anlayamadım tam neyi sormak istediğini ?

"Tam yatmak" ne demek ?
Elbette bir scooter da, diğer motorlara oranla daha az ama gerektiği kadar yatar. Ama otomatik de olsa vitesli de olsa motorun ağırlık merkez, yerden yüksekliği, fiziksel yapısı vs vs bir sürü etken var. Ben anlayamadım tam neyi sormak istediğini ?

"Tam yatmak" demek istediğimden kasıt virajı güzel bir biçimde rahat alamıyorum Mengu16 arakadaşın dediği mantıklı geldi birde şöyle düşünüyorum oturuş pojizyonu falan olsun diğer motorlarda ayaklar açık kalmadığı için scooterdaki pozisyondan farklı gözlemliyorum scooter çok iyi kullanıyorum ama virajı hızlı alamadığım için canımı sıkıyor tutacak depo bile yok bundan olsa gerek :)

Şimdi anladım :cat:

1- Sanki bir depo varmış gibi bacakların seleye yapışık dursun her zaman,
2- Virajlarda gaz kesme ve sabit gazla gir, sağ ya da sol elciği aynen diğer motorlarda olduğu gibi iteceksin,
3- Bakışını viraj çıkışında topla,
4- Rahat döndüğünü hissettiğinde gazı çok sakin bir şekilde arttır,
5- Scooterlar genellikle orta sehpalıdır (çift ayak) ve bu sehpa diğer motorlara göre yere daha yakındır, dönüşteki yatış açına göre yolun da kavisi doğrultusunda yere daha çabuk sürter, sürterse panik yapmamaya çalış,
6- Eğer tekerlek çapı küçük bir sccoter ile dönüyorsan az yatırmak daha güvenlidir.

Kolay gelsin,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar