scooter tavsiyesi

selam arkadaslar,

gecmiste cbr600, er5, cb500 kullandim. asagi yukari 7 8 senedir motora biniyorum, dusme kayma carpma gecmisimiz de var.
son maddi krizden sora arkadasin vespa et4 u almistim. benim 115 kilo agirligimi rahat cekmiyordu ve ozellikle fren performansi dusuktu.
bu motoru verdim simdi borca girip daha guclu bir motor almayi planliyorum. bu vespa hakikaten bir takinti imis gts300 e yazilmaya meyilliyim. bazen kisa bazen uzun mesafelerde olsa her zaman sehir ici kullaniyorum. et4 tek masa haliyle araya gir cik cok basariliydi, ben genelde yogun trafikte kullanmaktayim motoru. 300 luk vespa da aynidir ama maliyeti yuksek. bir yandan da biraz daha gitsin diyerek xmax 400 e de bakiyorum ama onun bu dar alan esnekligi ve genisligi konusunda tereddutlerim var. uzun lafin kisasi gts300 mu xmax400 mu, kriterler dar alan becerisi ve gidis. ha bir de, soranlar oldu bu konuyu acinca boy 1.84.

sabredip okuyanlara tesekkur.

Motosikleti
Yok
Agirligi sebebiyle Xmax 400 onermezdim, 210kg civarinda. ET4 oldukca hafif 105kg filan ama GTS300 150kg civaridir. Xmax 400'den GTS300 kivrakligini beklemeyin ancak gidisi kesinlikle daha iyi olacaktir. 400 icin hantal ama uzun yolda iyi gidiyor deniyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Genelde yoğun trafikte kullanılacaksa xmax 400'den o ağırlıkla kıvraklık beklememek lazım.
İstanbul'un merkezi yerinde yaşıyor olsaydım xmax 250 yerine daha küçük bir şey alırdım ki yoğun trafikte 185 kilo ağırlığı ve genişliği ile xmax 250 bile hantal kalabiliyor ama uzun yolda ve az trafikte çok rahat. Yoğun trafikte honda pcx ya da yamaha nmax daha kıvrak, aralardan daha rahat geçiyorlar.

Ama xmax ya da forza'nın en büyük artısı az trafikte ya da boş yolda basınca yeterince gidiyor. Sele altı bagajı da çok geniş, günlük kullanımda arkaya çanta bile gerektirmiyor, laptop çantamı ve diğer ıvır zıvırları sele altı bagajına doldurup işe gidip gelebiliyorum.

dogru, ben de kivraklik ve bir tik performans icin gts300 u dusundum maliyetine ragmen.
cevap veren herkese tesekkurler.

Piaggio Beverly 400 ü incelemeni tavsiye ederim , hem kıvrak hemde harika yürüyen bir sukuter , 2018 modeli 350 cc 20.000 km civarı 50-55.000 ne de bulabilirsin..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar