Scooter mı yoksa vitesli mi?

denizcimuzaffer, son 2 yıla 3 motosiklet sığdırdım. Arkadaşın sorduğu modele uzak bir insan değilim. İlk scooter olarak mondial 125 mt ile 12500 km yaptım. (Türkiye turu atan model) Mekanik arıza hiç vermedi, 3 kez gaz teli kırıldı,2 kez kaydı ve düştüm (motoru füdafacı sürerim düşmeler ben merkezli değil) servis bakımlarında sökülen avuç dolusu vidalar plastik kasada aşınmaya sebep olduğundan gövde resmen zamanla takır tukur döküldü (yetkili servis sebep olsa dahi kullanım hatası ve garanti dışı) . 2000 ytl ye alıp 900 ytl ye 3 ay vitrin bekletip zor zattım. Bilgisizlikten kaynaklı gördüğünüz hatalı açıklamam her hangi husus ise, beni aydınlatırsanız sevinirim. sizin honda beat saç kaportaya sahip olduğundan dış gövde gayet dayanıklı. peki ya motor aksamı nerede? üstelik az ileri üstünde kullanıcı oturuyorken ağırlık merkezinin hangi tekerleğe doğru kaydığını kabul edersiniz? Bu durumu küçük bir çukur,taş parçası veya 30 derece üstü viraj,sert fren... fizik kurallarını nereye götürür sizce? Yapmayın beyler bindiğimiz motosikletlerin populistliğini yapmak yerine güzel kardeşlerimizi mutlu olacakları daha az kaza riski taşıyacakları tarzlara sevk edelim lütfen. Haa ben arkadaş 30-50 km arası yatıp kalkmadan,vites derdi ile uğraşmadan,çok ekonomik ama üstünde oklava yutmuşcasına dimdik oturur ve aklı başında,sakin kullanırım diyen varsa buyursun güle güle kullansın :cat:

Teşekkürler arkadaş:cat:
Eski motorun için yazdıklarına katılıyorum her ne kadar binmiş olmasamda. Beat hakkında biraz farklı olur söyleyeceklerim, en azından grenajının sac olmadığını yazayım gerisine gerek yok. Bendenizi tanıyanlar iyi bilirler ne kadar antipopülist biri olduğumu işallah karşılaştığımızda sizde anlayacaksınızdır:rendeer: Ben de en az sizin kadar bu arkadaşıma yardımcı olmak amacıyla yazmaya çalışıyorum ki hepsi tecrübe ile sabittir. Merak edersiniz diye tekrar yazayım, artık maalesef Beat binmiyorum, abisi foresight a biniyorum, dediğim gibi sadece gezilerde arkadaşlarıma eziyet etmemek için tercih ettiğim bir motor.
Lütfen rica ederim siz bildiğiniz gibi yardımcı olmaya çalışınız arkadaşımıza, tecrübelerinizi paylaşınız. Ben de aynısını yapıyorum. Lütfen bendenizi yargılamayıp foruma katkıda bulununuz, ben de öyle yapacağım.
Saygılarımla:rendeer:

Bu iki modeli de bilmiyorum
Keşke birazcık daha para biriktirsen de kaliteli bir motorun ikinci elini alsan derim
Bazı arkadaşlarımın scooter ile ilgili yazdıkları biraz bilgisizlikten kaynaklanıyor gibi. Scooter lar illa otomatik vites veya kayış kasnaklı olacak diye bir kural yoktur. Tekerlekleri kendi standartındaki endurolardan büyük olan scooterlarda vardır. Scooter dan sıkılıp vitesliye geçeceksin gibi bir yargıya ben katılmıyorum. 2 yıl bindim ve sadece biraz daha güç ve şehirlerarası yola çıkabilmek için yine scooter aldım, biraz büyüğünü. Fazla yakar gibi bir kanıya nasıl kapılındı bilmiyorum ama benim scooter ımdan az yakan bir 250 cc ben bilmiyorum ki henüz daha 3000 km de
Sen biraz daha araştır. gönlün neyi isterse onu seç. İkinci el seçeneğini es geçme. Ne olursa olsun, cefasını da sefasını da sen süreceksin

Yukarıdaki bilgisiz ifadesine istinaden yaptığım açıklama ve bilgilenmek adına sorduğum sorular sizi yargılamak ile alakalı değildir. Kırılmanıza sebebiyet verdiysem özürü borç bilirim. Saygı ve sevgilerimle. :rendeer:

Bu iki modeli de bilmiyorum
Keşke birazcık daha para biriktirsen de kaliteli bir motorun ikinci elini alsan derim
Bazı arkadaşlarımın scooter ile ilgili yazdıkları biraz bilgisizlikten kaynaklanıyor gibi. Scooter lar illa otomatik vites veya kayış kasnaklı olacak diye bir kural yoktur. Tekerlekleri kendi standartındaki endurolardan büyük olan scooterlarda vardır. Scooter dan sıkılıp vitesliye geçeceksin gibi bir yargıya ben katılmıyorum. 2 yıl bindim ve sadece biraz daha güç ve şehirlerarası yola çıkabilmek için yine scooter aldım, biraz büyüğünü. Fazla yakar gibi bir kanıya nasıl kapılındı bilmiyorum ama benim scooter ımdan az yakan bir 250 cc ben bilmiyorum ki henüz daha 3000 km de
Sen biraz daha araştır. gönlün neyi isterse onu seç. İkinci el seçeneğini es geçme. Ne olursa olsun, cefasını da sefasını da sen süreceksin

Yukarıdaki bilgisiz ifadesine istinaden yaptığım açıklama ve bilgilenmek adına sorduğum sorular sizi yargılamak ile alakalı değildir. Kırılmanıza sebebiyet verdiysem özürü borç bilirim. Saygı ve sevgilerimle. :rendeer:

Bilgisizlik kelimesi yerine daha tatlı birşey bulabilirmişim haklısın arkadaş. :cat:
Diğer konular için uzun tartışmalar gerekebilir işi bilenler arasında. Bu arkadaşımıza kestirme bilgi lazım ki camiaya yeni girecek. Bende çalakalem yazıverdim. Benim tecrübemi üşenmeyip aktarayım da arkadaşımız istediğini alsın içinden.
Beat çılar bile beni biraz kınamışlardı bu minvalde yazdığım bir yazıdan.
arkadaşım: scooter olarak nitelendirdiklerini bildiğimiz 150 cc yi geçmeyenler olarak kabul ediyor ( çok iyi dizayn edilmişler elbette hariç)ve paylaşımımı bu noktaya dayanarak yazıyorum.
Frenleri iyi değil. Çok iyi yol tutmazlar, virajlarda iyi bir dikkat isterler, oturuş pozisyonları rahat gibi görünsede sağa keskin manevralarda gaz elciği bileğinize ciddi basınç yapar, yay-amortisör gurubu çok geniş amaçlı yapıldığı için tek kişi bindiğinde çok sert ve rahatsız edicidir. iki kişi binildiğinde gücü yetersiz kalır biraz gerçi bu cc de hemen hemen hepsi zayıftır.
avantajları ise, pratiktir, çok az yakarlar ekonomiklerdir, iş görürler ve şehir içinde rakip tanımazlar, ucuzdurlar, yaygın markaların servis sorunu yoktur ve bedeli azdır. Motoru sevdirirler (Çin yapımı olanlardan o kadar şikayet aldım ki onlar için demiyorum).
sevdiğin bir modeli al ama benim şiddetle tavsiyem Marka olanlardan al.:cat:

mondial.e verilen paranın benim fikrimce sokaga atmakla eş değer görüyorum.
ayrıca scooter ile baslıcaksın ama ilk yılında zevkini almıs sonrada vitesli almayı dusuneceksin. scooter almak için özel bi neden yoksa (yani iş geregi gibi) kesinlikle 125 yada 250 lik bi motor almanı tavsiye ederim. tabi birde alırken aman hocam çin olmasın paraya kıyıp alıp 2ci veya 3.cü yılında çöpe atmamak için.

boş ver sen Scooterı al 125kt'ni keyfine bak bence sınıfının en basarılı motorlarından biri bende var daha yenice taze 850 km yaptım tık yok hele mondial scooter hiç tavsiye etmem servisi sırf scooter dolu

şahsi görüşümü söyleyebilrimiyim,şayet ben şimdi bu akılımla motor alcak olsam çin malı almam valla bi aldım satana kadar motor parası verdim valla,neyse herşey zevk meselesi ortalıgı bulandırmayalım,karar senin arkadaşım.

AAhh AAHH Şu parasızlıgın gözü Kör olsun Motor sürmek o Kadar cok ıstıyorum ki param olsa şimdi hemen gıdıp alıcam benzını fulleyıp iyice bi gezecem ama işte ne yazık ki hersey istediğimiz gibi olmuyor hayatta mecburen hersey para para bırıktırmek zorundayım neyse herseyın hayırlısı cvb yazan kardeslerıme tşk ederım saolun :wiinkk:

İşallah hayalindeki motora bir an evvel karışır, bilinçli bir sürücü olarak, kazasız belasız aramıza katılırsın caddelerde:cat:

benim 750 den inip scooter a binen yığınla tanıdığım var mesela :) Scooter iyi yada kötü değildir scooter tarz meselesidir mesela ben hiçbirzaman enduroya binmeyeceğim enduro kötümü ? iyi yada kötü ben sevmiyorum zevk meselesi yani bu işler ve bu nedenle herkesin fikri farklı olacaktır. Bu nedenle arkadaşın deneyerek karar vermesi gerekir bence

asm

ikiside olmalı aslında,ne model motor olursa olsun scooter bir kenarda beklemeli :)(az yakıyor,dere tepe de gidebiliyor,dar yerlere girmede bire bir vs. vs. )

senin soruna cevap değil belki Kayseri'li hemşerim ama hayırlısı olsun,gönlünce birşey alırsın inş. ... :)

bencede vıteslı bende su an ınnova var yarı otomatık hem az yakıyo hem cekısı scootere gore daha ıyı....saygılar

Kardesler hepınızeee tşk eddiiiiyorummmmmmmmmmm....... :))))

Son düzenleme:
:queen::queen:debriyajsız motora hayır zaten motor dil onlar el arabası...:queen::queen:

önemli olan iki teker li olmak özgür olmak durağan nesnelerin arasaından akabiliyor olmaktır.Eğer gezmek için motor aryorsan ve elindeki bütçe çin mallaraına yetiyorsa bence hiç düşünme çok tecrübeli bir motorcu diğilim ama bence seni hayatından bezidercek derce sorun çıkarmadığı müddetçe hepsinden keyif alırsın ayrıca ben sıfır bir çin malının gezmek için kullnıldığında çokda fazla sorun çıkarmadığını yine bu forumda çin malı motor kullanan insanlardan defalarca duydum.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
gene cok basıt bır konu cevap yazım dıyorum ama..............bosverrr.sayın moderator.

kılıc_sertac;780346' Alıntı:
SAKIN CİN MALI ALMA.alıyosan bi kere al.5 fazla ver.honda yamaha dan şaşma.bu iki markadan başka bir marka motor alma.çünkü ben geçen sene o hataya düştüm.fiyatı 800ytl ucuz diye bi tane cin malı aldım.ama benide bitirdi.parçası bulunmuyor satsan satılmıyor atsan atılmıyor.800 ucuz diye aldım benden 2 katı fazla para yedi hemde ömrümden ömür yedi.15 gün önce gidip sıfır yamaha ybr 125 lik aldım.hem az yakıyor hem parçası her tarafta var hemde tutulan motor.benden sana bi kardeş tavsiyesi.cine girme sakınlıkla.eğer bu kardeşini dinlşersen bana ilerde teşekkür edeceksin sakın sakın.hani bi laf var sütten ağzı yanan yoğurtu üfleyerek yermiş benimkide o hesap.hem cin malı motorlar tam bi tofaş arabası kadar [125ykr] yakıyor en iyi cin malına lanet olsun.
ha scooter mı vitesli mi dersen:bence vitesli daha iyi hem az yakar hemde bastım mı iyi gider boğulma derdi olmaz scooter gibi.yinede sen bilirsin.vitesliye bindiğin zaman motordan zevk tat alırsın.scooter da bi süre sonra zevk filan almazsın aynı bisiklet tadı verir.VİTESLİ AL ve GİT YAMAHA HONDA AL ÇİNE DÜŞME ARKADAŞ.şimdiden hayırlı uğurlu olsun allah kaza bele vermesin

herkesin durumu japona yetmiyor malesef... bunun bide yedek parçası var masrafı var bunlarıda göz ardı etmemek lazım... bugün bi cbf150 nin yan grenajları kaç para... :queen: :farao: arkadaşımız durumuna göre bir tercih yapmış buna çin malını kötüleyecek bi yazı yazmak gerekmiyor...VİTESLİ AL ve GİT YAMAHA HONDA AL ÇİNE DÜŞME ARKADAŞ:farao::farao:

senin duruma gelince madem iki motor arasında kararsız kalmışsın.. vitesli alman daha iyi avantajlı olabilir..:cat: ama scoter da bi zevk meselesi...vitesliden rahat olabilir...

Son düzenleme:
her zaman vitesli motor iyidir.zaten scooter ler daha tehlikeli lastikleri küçük olduğu için.hem motoru da devirli kullanmak çok zevkli oluyor bee :p:)

hele 1. vitesteyke daha bir başka oluyor...

Son düzenleme:
arkadaşım Toledo 110 kullanıcısıyım 4 vites yarı otomatik idare eder 2 kişi yokuşu yemiyor fiyatına göre iyi satıp birkaç yıl sonra honda yada yamaha düşünüyorum size tavsiyem iyi incweleyin servisini vb selamlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar